HPEIROS O MYTHOS STIN PRAGMATIKOTITA PART2.f




HPEIROS O MYTHOS STIN PRAGMATIKOTITA PAR

Wake Up

Ξύπνα, αξίζει να το δεις!
Και όμως αυτά τα «μαγικά» μέρη βρίσκονται στην Κέρκυρα
Πανέμορφες φωτογραφίες της Κέρκυρας

                                                     Canal d'Amour  Βόρειο μέρος του νησιού. 
Παλαιοκαστρίτσα Βόρειο μέρος του νησιού. 

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

 
 Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT και μέλος του CSAIL του ιδίου πανεπιστημίου. Σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ενώ έλαβε το διδακτορικό του στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Berkeley, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Χρίστου Παπαδημητρίου. Πριν διδάξει στο MIT, εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Microsoft. Ο Κ. Δασκαλάκης έγινε ιδιαιτέρως γνωστός όταν, το 2009, έλαβε το βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή της χρονιάς από την διεθνή Ένωση Πληροφορικής (ACM). Στη διατριβή του, «The Complexity of Nash Equilibria», ο Δασκαλάκης έδειξε ότι για κάποια πολύπλοκα συστήματα η εύρεση του σημείου ισορροπίας κατά Nash είναι υπολογιστικά ανέφικτη. Με την εργασία αυτή, απάντησε σε ένα αλγοριθμικό ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο από το 1950, δηλαδή από την εποχή που το έθεσε ο John Forbes Nash (βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 1994). Είσοδος ελεύθερη The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός) Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, ώρα 20:00 Πληροφορίες τηλ.: 210-3411009 e-mail: info@thehubevents.gr website: www.thehubevents.gr https://www.facebook.com/events/574560535947663/

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Μια γυναίκα με ετοιμοθάνατο άνδρα καρκινοπαθή που δεν έχει ούτε τα λεφτά να τον κηδέψει βούτηξε και έπιασε το σταυρό στη Ρόδο. Παρότι έκανε εκκλήσεις στους τοπικούς άρχοντες για βοήθεια κανείς δεν της συμπαραστάθηκε γεγονός που την ανάγκασε στο να κάνει αυτή την πράξη και να περάσει το μήνυμα της. ''Είμαι μητέρα 5 παιδιών άνεργων και σπουδαστών ενώ ο άντρας μου είναι στην Αθήνα ετοιμοθάνατος και δεν έχω χρήματα όχι να τον κηδέψω αλλά να τον κατεβάσω στη Ρόδο'' φωνάζει αγανακτισμένη μπροστά στους ταγούς του νησιού, που βρισκόταν στην εξέδρα, βρεγμένη αφού βούτηξε με τα ρούχα και κατάφερε να πιάσει τον σταυρό πρώτη. Ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος θα της τον δώσει δικαιωματικά προς το μαρτύριο που περνάει και η ίδια θα φωνάξει ζήτω μέσα από τη ψυχή της ζήτω οι φτωχοί ζήτω η Ελλάδα ειρωνευόμενη αυτούς που για να την αποφύγουν την επέπλητταν για το ότι γέννησε 5 παιδιά.

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ...

Kαι μια ωραιότατη κάρτα που απεικονίζει τον ίδιο χώρο, την Κάτω Πλατεία των Ιωαννίνων, που τότε ονομαζόταν Πλατεία Κωνσταντίνου του Ελευθερωτού μπροστά από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το Ρολόϊ. Αριστερά εμφανίζεται το Μέγα Ξενοδοχείο Αβέρωφ που κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του 1960. Δεξιά το σημερινό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο βάθος ο μιναρές του τζαμιού Ναμάς Γκιάχ, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Νομαρχιακό Μέγαρο.