Ο οδικός άξονας Γιάννενα - Κακαβιά ώριμος για ένταξη στο «πακέτο Γιούνκερ»


PINAKIDA KAKABIA
• Παρά την οικονομική κρίση η Ήπειρος, αν κρίνουμε από τον απολογισμό της Περιφέρειας  για το 2015, που έγινε στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνει βήματα μπροστά: Το νέο ΕΣΠΑ εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (ήδη έχει δημοπρατηθεί το 40% του προγράμματος), έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών εκτελούνται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, ο τουρισμός κινείται σε καλό επίπεδο, κοινωνικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται. Ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» εξακολουθεί να είναι τα μεγάλα έργα, που είναι αρμοδιότητας των Υπουργείων, της Κυβέρνησης δηλαδή.

Λυγγιάδες-Γιάννενα:"Κάθε ΚΛΙΚ & μια στιγμή, απειροελάχιστη, γεμάτη φως"

Παραμένει το μπλόκο των κατοίκων στη διασταύρωση Δολιανών
Συνεχίζουν οι κάτοικοι των Δολιανών για δεύτερο βράδυ στον αποκλεισμό του δρόμου, στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς με τον δρόμο που οδηγεί στα Δολιανά.
Η απόφαση όλων των φορέων του χωριού είναι να παραμείνουν εκεί έως ότου επίσημο κυβερνητικό στέλεχος τους διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την εγκατάσταση κι άλλων προσφύγων τόσο στην μαθητική εστία όσο και σε άλλους χώρους του
..
http://parakalamoscity.blogspot.gr/2016/03/blog-post_124.html?spref=fb

Οι ταλαιπωρημένοι Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι από την Αθήνα για την Κόνιτσα, αν και ταλαιπωρημένοι είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα για την βοήθεια που τους παρέχει. 
Πηγή: http://empisteutiko.gr/giannena-autopsia-stis-egkatastaseis-filoksenias-prosfigon-stin-konitsa/ | Empisteutiko.gr
Two Video of C.D New Jersey USA


Το γνώριζες; Γιατί την Καθαρά Δευτέρα τρώμε λαγάνα, ταραμά και χαλβά;
Η λαγάνα, ο χαλβάς, ο ταραμάς, που καταναλώνονται την Καθαρά Δευτέρα, έχουν τη δική τους ιστορία.

Life in the womb 9 months in some 4+ minutes

Ήπειρος: Από Μουσικό Γυμνάσιο στο λουκέτο και τώρα στους πρόσφυγες
Τα χωριά του Πωγωνίου πριν από μερικές δεκαετίες έζησαν την μετανάστευση από την Αλβανία προς την Ελλάδα, από κάθε απάτητο μονοπάτι.
Σήμερα το Πωγώνι βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, καθώς καλείται να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων που φτάνουν από την άλλη πλευρά της Ελλάδας.

Τα Δολιανά, ένα χωριό με εκατό περίπου κατοίκους, σύντομα, θα υποδεχθούν ένα από τα πέντε Κέντρα Φύλαξης.
Στους χώρους που λειτουργούσε σχολείο και εστία. Στους χώρους που «μεσουράνησε» το Μουσικό Γυμνάσιο.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1989 με έδρα τα Δολιανά και λειτούργησε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.
Μαζί με αυτό της Παλλήνης είναι τα πρώτα μουσικά σχολεία που ιδρύθηκαν στην χώρα μας.
Ύστερα από 14 χρόνια λειτουργίας, το 2003, το σχολείο μεταφέρθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και οι εγκαταστάσεις ουσιαστικά είχαν εγκαταλειφθεί.


Χαρακτηριστικές οι εικόνες που κατέγραψε σήμερα ο φωτογραφικός φακός.
Εικόνες ερημιάς κι απαξίωσης... Και όπως φαίνεται θα χρειαστεί σε πολύ λίγο χρόνο να γίνουν πολλά ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.
ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

THEREMIN: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ!

Το Theremin είναι ένα μουσικό όργανο που παράγει ηλεκτρονικούς ήχους δίχως την φυσική επαφή του χεριού με αυτό. Η αρχική του ονομασία ήταν etherphone (αιθερόφωνο) και θεωρείται ο προπομπός του συνθεσάιζερ.
Αποτελείται από τον κυρίως κορμό & δύο κεραίες και πρωτοκατασκευάστηκε το 1919 (!). Η παραγωγή του ήχου γίνεται από την κίνηση των χεριών τριγύρω από το όργανο, επηρεάζοντας την εκπομπή σημάτων των κεραιών που η μία ελέγχει την ένταση και η άλλη την συχνότητα του ήχου.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016

"ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016"

Η σειρά εμφάνισης των χορευτικών και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016''. Σάββατο και Κυριακή 5-6 Μαρτίου 2016

Χαλκίδα | Chalkis DJI Phantom 3 Drone Greece