ProHealth Η φροντίδα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή. https://prohealth.gr/

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, ως εξής:
Α) Από ώρα 09:00 πμ έως 10:00 πμ στις περιοχές:
Δολιανά, Παρακάλαμος, Ρεπετίστα, Αρετή, Άνω Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Ριάχοβο, Καταρράκτης, οικ. Μελισσίου Ζίτσας, Λίμνη, Σιταριά, Μαυρονόρος, Κ. Ραβένια, Κρυονέρι, Βροντισμένη.
Β) Από ώρα 09:00 πμ έως 13:00 μμ στις περιοχές:
Δολιανά, Δελβινάκι, Δημόκορη, Στρατίνιστα, Καστανή, Κεράσοβο, Περιστέρι Πωγωνίου, Φαράγγι, Τεριάχιο, Μαυρόπουλο, Στρατιωτικό Φυλάκειο Μαυροπούλου, Κτίσματα, Χαραυγή, Τελωνείο Κακαβιάς, Στρατιωτικό Φυλάκειο Κακαβιάς, Σταθ.Κτην.Ελέγχου, Ορεινό, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Βροντισμένη, Ποντικάτες, Δρυμάδες, Σταυροσκιάδι, Δολό, Παλαιόπυργος, Κακόλακκος, Κάτω Μερόπη, Ζιάβροχο, Σταυροδρόμι, Χρυσόδουλη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

99 διαχρονικά μαθήματα που μας διδάσκει η ζωή!!!



99 διαχρονικά μαθήματα που μας διδάσκει η ζωή. Τι σε έχει διδάξει η ζωή; Σκέψου όλα τα πράγματα που θα ήθελες να πεις στον εαυτό σου, αν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο και να δώσεις στον νεότερο σου εαυτό μερικές συμβουλές για τη ζωή.

1. Αυτό που κάνεις σήμερα είναι σημαντικό διότι ανταλλάσσεις μια μέρα της ζωής με αυτό.
2. Στη ζωή, συνήθως παίρνεις αυτό που ζητάς, αλλά σπάνια έρχεται έτσι όπως νόμιζες ότι θα ερχόταν.
3. Ποτέ μην αφήσεις μια άσχημη μέρα να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις μια άσχημη ζωή.
Η συγκλονιστική ομιλία της μαθήτριας του "Γ/Λ Αριστοτέλης" της ΕΚΜΜ, Αθηνάς Νικολή, δίπλα στον Πρόεδρο, Νικόλαο Τ. Παγώνη, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του Κοινοτικού Κέντρου "Αδριανός Μαρής".
The stunning speech of HCGM's Aristotelis High School student Athena Nikolis, next to President Nicholas Pagonis, about Greece's National "OXI" (Ochi) Day, at the Hellenic Community Centre Adrian Maris.
Video courtesy of The Montreal Greek Times / Τα Ελληνικά Χρονικά του Μόντρεαλ.

Κάταγμα Ισχίου - ΑΜIS Ημιολική αρθροπλαστική

Περισσότερα από 450.000 κατάγματα ισχίου, λόγω πτώσης ηλικιωμένων ατόμων, έχουμε κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ο  ετήσιος αριθμός των ηλικιωμένων (70 και πλέον χρόνων) με κάταγμα ισχίου κυμαίνεται μεταξύ 15.000 με 20.000!!!
Τα κατάγματα του ισχίου είναι τα πιο επικίνδυνα κατάγματα  και  για τους ασθενείς αυτούς η χειρουργική αποκατάσταση είναι μονόδρομος. Παρόλα αυτά η θνητότητα των ηλικιωμένων αυτών ασθενών τα δύο πρώτα χρόνια μετά την εγχείρηση φτάνει το 50%, λόγω επιπλοκών και μόνο ένα 30% των ασθενών επανέρχονται στην πρότερη κινητική δραστηριότητά τους και την ποιότητα ζωής τους.
Η συχνότητα εκδήλωσης καταγμάτων του ισχίου αυξάνεται γεωμετρικά με την ηλικία. Εκτός από τις οικονομικές συνέπειες των καταγμάτων ισχίου έχουμε και σοβαρή αναπηρία των ασθενών αυτών, με μεγάλες ψυχοκοινωνικές συνέπειες.
Τα κατάγματα του ισχίου  χωρίζονται σε υποκεφαλικά και διατροχαντήρια.
http://www.rammtranslaw.com/wp-content/uploads/2010/02/hip_fracture1.gif

Σήμερα, η χειρουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων αυτών γίνεται με σύγχρονες τεχνικές, ελάχιστης επεμβατικότητας, για να μειωθούν οι επιπλοκές και να αποφευχθεί η μετεγχειρητική χωλότητα.
Μια από  τις τεχνικές αυτές,  με θεαματικά αποτελέσματα, είναι η AMIS (πρόσθια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του ισχίου) που έχει εφαρμογή σε υποκεφαλικά κατάγματα».
Τα θεαματικά αποτελέσματα της νέας μεθόδου οφείλονται κυρίως στον τρόπο προσπέλασης του ισχίου, καθώς δεν τραυματίζονται καθόλου οι μυς, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα του ποδιού.
Εκτός από το δέρμα κατά τη διάρκεια της επέμβασης ουσιαστικά δεν κόβουμε κάποιον άλλο ιστό μέχρι να φτάσουμε στην άρθρωση του ισχίου. Απλά απωθούμε τους μυς, χωρίς να τους τραυματίζουμε.
Η χειρουργική επέμβαση της ημιολικής αρθροπλαστικής ισχίου αποσκοπεί στην αντικατάσταση της σπασμένης κεφαλής του μηριαίου οστού με πλαστικά ή κεραμικά και μεταλλικά εξαρτήματα. Μια πρόθεση ισχίου είναι μια τεχνητή άρθρωση, που αποτελείται από ένα μηριαίο στειλεό με κεφαλή (σφαίρα) η οποία μπαίνει στην κοτύλης (υποδοχή της σφαίρας). Ο στειλεός είναι συνήθως κατασκευασμένος από κράμα τιτανίου, το οποίο εγγυάται μέγιστη βιοσυμβατότητα. Η μηριαία κεφαλή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο το οποίο εξασφαλίζει μια μακρά διάρκεια ζωής της τεχνητής άρθρωσης, ακόμη και όταν φορτίζεται έντονα.

  
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ AMIS Πολλά και ποικίλα είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα χειρουργική μέθοδος AMIS στους ασθενείς με πρόβλημα ισχίου. Τα κυριότερα είναι:
  • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος σε σύγκριση με “συμβατικές” επεμβάσεις, γιατί δεν κόβονται μύες.
  • Συντομότερη αποκατάσταση. Η όρθια στάση και το περπάτημα με πατερίτσες  μπορεί να αρχίσει λίγες ώρες μετά το χειρουργείο.
  • Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
  • Μικρή ουλή του δέρματος. Η τομή του δέρματος είναι 6 με 8 cm, σε αντιδιαστολή  με τα 15cm  της «συμβατικής» επέμβασης
  • Ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Λιγότερη απώλεια αίματος, λόγω της διατήρησης των μυών.
    Οι μεταγγίσεις είναι σπάνιες, και ο σχηματισμός θρόμβων αίματος στα πόδια (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση) είναι δυνητικά λιγότερο πιθανός
  • Μειωμένος κίνδυνος εξάρθρωσης. Η διατήρηση των μυών βελτιώνει την σταθερότητα του ισχίου σημαντικά. Ο κίνδυνος εξάρθρωσης είναι ελάχιστος και ο μετεγχειρητικός περιορισμός των κινήσεων, που συνήθως συνιστάται σε άλλες τεχνικές, δεν είναι απαραίτητος
  • Αποτροπή της χωλότητας.  Ελαχιστοποιώντας τη βλάβη των μυών και των νεύρων, μειώνονται οι πιθανότητες χωλότητας.
Συντομότερη επιστροφή στη φυσιολογική ζωή  Η πλειοψηφία των χειρουργημένων  μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση.
Σύμφωνα με συγκριτικές μελέτες που έγιναν στην Ελβετία, οι περισσότεροι  από τους ασθενείς οι οποίοι  υποβλήθηκαν σε ολική αρθροπλαστική ισχίου  με τις κλασικές (οπισθοπλάγια ή πλάγια) προσπελάσεις, ένα χρόνο μετά παρουσίασαν ινώδη εκφύλιση του μέσου γλουτιαίου μυ, που είναι ο βασικότερος μυς του ισχίου. Αντίθετα οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση με προσπέλαση ΑΜΙS παρουσίασαν ανατομία παραπλήσια με την φυσιολογική. Τέλος η AMIS μπορεί να εφαρμοσθεί και σε  κατάγματα του ισχίου, με τα ίδια πλεονεκτήματα.

.
 Ολική αρθροπλαστική ισχύου, γρήγορα και αναίμακτα


Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ Α'ΜΕΡΟΣ

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017


Με απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη η “Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου” κατεβάζει οριστικά «ρολά»

Σε άλλους φορείς μεταφέρονται υπάλληλοι των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ Ηλεκτρομηχανική Κύμης και Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου

 Για όσους βαριούνται να αλλάζουν το πληκτρολόγιο τους συνέχεια από αγγλικά σε ελληνικά.

Σε χαμηλά επίπεδα η ενημέρωση για την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα της Novartis, σε 6 χώρες και 6.000 ανθρώπους.

Με σκοπό να προσδιοριστούν τα κενά γνώσης που υπάρχουν ανάμεσα στο τι γνωρίζουν οι καταναλωτές σχετικά με την παρατεταμένη χρήση ψηφιακών συσκευών και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η χρήση αυτών τόσο στην υγεία των ματιών, όσο και στην όραση μακροπρόθεσμα, η Novartis συνεργάστηκε με τον Δρ. Esen Akpek, Καθηγητή Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, και με το Ινστιτούτο IFTF που αποτελεί έναν φορέα παραγωγής σκέψης και προβληματισμού (think tank) στις ΗΠΑ, προκειμένου να διενεργήσει μια παγκόσμια έρευνα καταναλωτών για την καταπόνηση των ματιών λόγω χρήσης ψηφιακών συσκευών.

Προγραμμα Τηλεορασης

Τι παίζει η τηλεόραση τώρα

Η βρυσομάνα των μουσικών Παρακάλαμος parakalamos

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ & ΧΩΡΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ


ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ & ΧΩΡΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ

Εικόνες από την Ήπειρο

  

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ

Εικόνες από τα Γιάννινα

Εικόνες από τα Γιάννινα

O φωτογραφικός θησαυρός του φιλέλληλα Φρεντ Μπουασονά

O φωτογραφικός θησαυρός του φιλέλληλα Φρεντ Μπουασονά (1903-1930) σε ένα εξαιρετικό βίντεο και όχι μόνο.
Φρεντερίκ Μπουασονά
Ο Φρεντερίκ Μπουασονά (Γαλλικά: Fred Boissonnas, Γενεύη 18 Ιουνίου 1858 - 17 Οκτωβρίου 1946) ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος

Δείτε τι παίζει σε όλα τα κανάλια τώρα

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Απολυτίκιον της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου 
"Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών."

Πωγωνήσια μουσική

Πωγωνήσια μουσική

ΙΩΑΝΝΙΝΑ TV

ΙΩΑΝΝΙΝΑ TV
 

Πρόγραμμα τηλεόρασης

Πρόγραμμα τηλεόρασης

36 βίντεο Ηπειρώτικης μουσικής


36 βίντεο Ηπειρώτικης μουσικής (παίζονται όλα χωρίς διακοπή)
Η Divshare βρίσκεται στη διαδικασία της επανέναρξης των υπηρεσιών της.
Vostiniotis 
Ηπειρώτικοι παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια   Ανοίξτε τα μεγάφωνα του υπολογιστή σας, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τη μουσική. (κάντε κλικ στην επιλογή σας και περιμένετε λίγο) 1.    (παίζονται όλα χωρίς διακοπή)

♪  Πολυφωνικά 2. (παίζονται όλα χωρίς διακοπή)

Ζαγορίσιοι παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια 3.  (παίζονται όλα χωρίς διακοπή)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ0Mvp3ygIGfFl0rp6BzyfipkgS_ScNpNZjyxHSo5Uw-H3u-SpWe1i7RjMYF8rVrzePD5RJH9RFkdLGR6p9EB37wbwur17fFhLd4GllVwRCzlvTnx27TgPVIj-a0ABoFuh59ga59_ujyab/s1600/%CE%96%CE%A9%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%97+%CE%97%CE%A7%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97%CE%A3%CE%97%CF%80.png1.2. 1.Ποτ-πουρί Ηπειρώτικων τραγουδιών 12':56''   2.ΕΝ ΧΟΡΩ: «ΞΕΧΩΡΙΣΜΑΤΑ» ΜΕ 6 ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ 23 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

►Ημερολόγιο-Επέτειοι-Γιορτάζουν

περιμένετε λίγο...

ΜΟΥΣΙΚΗ, Οι Τροβαδούροι των Ιωαννίνων,

Τα Ιωάννινα του χθες...

Τα Ιωάννινα του χθες...
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΡΒΟΥ     Η κεντρική πλατεία στην Σωπική Πωγωνίου είναι αφιερωμένη στο όνομα του Μιχάλη Σέρβου, που το πάθος του για τον Ελληνισμό τον κάνουν να ξεχωρίζει στον Ηπειρωτικό μας χώρο και τον καθιστούν εμπνευστή μεγάλων έργων, που αφήνει πίσω του παρακαταθήκη στην Ήπειρο και στην Ομογένεια της Αμερικής.
Λεξικό με Ηπειρώτικα
  • ------------------------------
    Λέξη          Ερμηνεία
    ------------------------------
    α;     συγνώμη δε κατάλαβα? πως είπατε;
    α μο!   άντε βιάσου κάνε γρήγορα
    ε μο!   καλά μην ανησυχείς θα κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ
    α ωρε;   μιλάς σοβαρά;;;
    ναι ωρε!   ναι! Σοβαρά μιλάω, το εννοώ!
    αα!   (καταφατικό) ναι, ναι σωστά τα λες
    ααα!   για δες για δες!
    αααα!   αα μάλιστα τώρα κατάλαβα!
    αβέρτα   συνεχώς
    

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281
    
                      Αρ. Πρωτ. 2612                                                                 Αθήνα 18-2-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2015» αφιερώνεται στα Ηπειρώτικα Γεφύρια Κυριακή 1 Μαρτίου, 10 πμ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Τηλέφωνα Ανάγκης

Τηλέφωνα Ανάγκης

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης    Άμεση Δράση Αστυνομίας     100 Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας     2310-553450-8, Διεύθυνση Ασφαλείας     2310-554106-9 Τροχαία Τμήμα Α΄     2310-516665  Τροχαία Τμήμα Β΄     2310-428444  Τροχαία Τμήμα Γ΄     2310-550907  Κέντρο Αλλοδαπών     2310-510829  Αγορανομία     2310-554143  Σταθμός πρώτων βοηθειών     2310-530530  Κέντρο Άμεσης βοήθειας     166

Λεξικό με Ηπειρώτικα

Λεξικό με Ηπειρώτικα 

  • ------------------------------
    Λέξη          Ερμηνεία
    ------------------------------
    α;     συγνώμη δε κατάλαβα? πως είπατε;
    α μο!   άντε βιάσου κάνε γρήγορα
    ε μο!   καλά μην ανησυχείς θα κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ
    α ωρε;   μιλάς σοβαρά;;;
    ναι ωρε!   ναι! Σοβαρά μιλάω, το εννοώ!
    αα!   (καταφατικό) ναι, ναι σωστά τα λες
    ααα!   για δες για δες!
    αααα!   αα μάλιστα τώρα κατάλαβα!
    αβέρτα   συνεχώς
    

25 ταξίδια μαθητών για να φτάσουν στο σχολείο που θα μας κάνουν όλους να ντρεπόμαστε

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 11, 2017
IMG_9177Δυστυχώς, σε μερικά μέρη το σχολείο είναι μια δύσκολη και σκληρή πολυτέλεια. Πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο κάνουν τις πιο απίστευτες διαδρομές για να αποκτήσουν την εκπαίδευση που κάποιοι άλλοι θεωρούν δεδομένη.
Θα μείνετε έκπληκτοι όταν δείτε με τι ανδρεία μερικά παιδιά αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Μερικά παιδιά κάνουν ένα ταξίδι 5 ωρών μέσα από τα στενά βουνά για το πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου στο Gulu της Κίνας.
IMG_9186IMG_9187IMG_9188

Nature Is Speaking – Julia Roberts is Mother Nature | Conservation Inter...

Η Τζούλια Ρόμπερτς θα σε διδάξει σε δυο λεπτά, όσα δεν σε δίδαξε κανείς άλλος μέχρι σήμερα.
Είναι βραβευμένη με Όσκαρ και θεωρείται μία από τις καλύτερες ηθοποιούς
της γενιάς της. Η Τζούλια Ρόμπερτς όμως, δεν είναι αγαπητή μόνο για τους
ρόλους τους οποίους έχει ενσαρκώσει μέχρι σήμερα, αλλά και για τη δράση
της εκτός της δουλειάς της.
Δεν είναι λίγες οι φορές που με τις πράξεις της απέδειξε ότι έχει
οικολογική συνείδηση και μάλιστα προσπάθησε να τη μεταδώσει και στους
θαυμαστές της.
Στο βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια η Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί σε μία
καμπάνια που έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει ως προς τον τρόπο που
επηρεάζουμε τον πλανήτη.
Η ηθοποιός υποδυόμενη τη μητέρα φύση, εξηγεί ότι η φύση δεν μας
χρειάζεται. Εμείς την έχουμε περισσότερο ανάγκη. Όταν πέφτει, πέφτουμε
μαζί της. Κι όμως, κάθε μέρα συμβάλλουμε στην καταστροφή της. Είναι σαν
να κόβεις ένα μικρό μέρος των δακτύλων σου, που σε μακροπρόθεσμη βάση,
θα οδηγήσει στον ακρωτηριασμό ολόκληρου του χεριού σου!
Παρακολουθήστε το πραγματικά εξαιρετικό βίντεο.
.
  • «Κάποιοι με αποκαλούν Φύση, κάποιοι άλλοι «μητέρα φύση»
  • Βρίσκομαι εδώ για πάνω από τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια
  • Είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσιες φορές περισσότερο από εσένα
  • Στην πραγματικότητα δεν χρειάζομαι τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι αυτοί που με χρειάζονται
  • Ναι, το μέλλον σου εξαρτάται από μένα
  • Αν ευδοκιμήσω, θα ευδοκιμήσεις
  • Αν κλονιστώ, θα κλονιστείς και εσύ ή και χειρότερα (;)
  • Αλλά βρίσκομαι εδώ για αιώνες
  • Έχω ταΐσει είδη σπουδαιότερα από εσένα, και
  • έχω αφήσει να λιμοκτονήσουν είδη σπουδαιότερα από εσένα
  • Οι ωκεανοί μου, το έδαφός μου, τα τρεχούμενα νερά μου, τα δάση μου,
  • Όλα μπορούν είτε να σε βοηθήσουν είτε να σε εγκαταλείψουν
  • Το πώς επιλέγεις να ζεις καθημερινά αν με σεβαστείς ή
  • αν με αγνοήσεις δεν έχει πραγματικά σημασία για μένα
  • Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι ενέργειές σου θα καθορίσουν τη μοίρα σου όχι τη δική μου
  • Είμαι η φύση
  • Θα συνεχίσω να υπάρχω
  • Εγώ είμαι προετοιμασμένη να εξελιχθώ
  • Εσύ;»
Το βίντεο με τη φωνή της Τζούλια Ρόμπερτς μαζί με μια σειρά πέντε ακόμη
σποτ, συνθέτουν την οικολογική καμπάνια που δημιούργησε ο Λι Κλόου με
τίτλο «Η φύση μιλάει».
Στα βίντεο η φύση όντως μιλά με διάσημες φωνές και είναι πολύ θυμωμένη.
Εκτός από την Ρόμπερτς έχουν δανείσει τις φωνές τους στη φύση ο Χάρισον
Φορντ (υποδύεται τη φωνή του ωκεανού), ο Εντ Νόρτον (της Γης), ο Ρόμπερτ
Ρέντφορντ (του δάσους), η Πενέλοπε Κρουζ (του νερού), ο Κέβιν Σπέισι
(του τροπικού δάσους), ο Ιαν Σομερχάλντερ (του βυθού) και η Λουπίτα
Νιόνγκο (του λουλουδιού).
Βασική διαφοροποίηση της καμπάνιας είναι ότι ο πλανήτης δεν ζητά
βοήθεια, υπήρχε πριν, θα υπάρχει και μετά από τους ανθρώπους, οι οποίοι
θα πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, αν θέλουν να σωθούν.
Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια, που λέει ο Χάρισον Φορντ ως ωκεανός:
«Καταλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλανήτη. Κάθε σύννεφο, κάθε
σταγόνα γυρνά πίσω σε μένα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάθε ζωντανό ον
με έχει ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Δεν τους χρωστάω
τίποτα, αλλά τους δίνω. Κι αυτοί παίρνουν. Μόνο που μπορώ πάντα να τους
τα πάρω πίσω…».
Η φύση μας μιλά με διάσημες φωνές και οργή. Θα την ακούσουμε;

"Treasure Hunting" ~ A documentary against gold mining (French Subtitles)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 Σοφα λάγια για το δυνατό φύλο!!
Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν.Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος Συγγραφέας

Η γυναίκα θέλει πολλά από έναν άνδρα, ενώ ο άνδρας θέλει μόνο ένα, αλλά
από πολλές γυναίκες.
Κονσταντίν Μελιχάν, Ρώσος χιουμορίστας

Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα.
Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Βλέπεις πολλούς έξυπνους άντρες με ηλίθιες γυναίκες, αλλά ποτέ μια
έξυπνη γυναίκα με ηλίθιο άντρα.
Erica Jong, γ. 1942, Αμερικανίδα συγγραφέας

Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.
Αριστοτέλης Ωνάσης, 1900-1975, Έλληνας εφοπλιστής

Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελμα.
Simone De Beauvoir, 1908-1986, Γαλλίδα Συγγραφέας

Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν ό,τι τους αρέσει. Οι άντρες και οι
σκύλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν σ' αυτήν την ιδέα.
Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Στις γυναίκες αρέσει αυτό που ακούν, στους άντρες αυτό που βλέπουν.
Marcel Achard, 1899-1974, Γάλλος συγγραφέας

 Ένα κορίτσι με μέλλον πρέπει να αποφεύγει έναν άντρα με παρελθόν.
Evan Esar, 1899-1995, Αμερικανός χιουμορίστας

Υπάρχουν δυο μόνο πράγματα που μπορούν να κάνουν τη γυναίκα σου
ευτυχισμένη: πρώτον να την κάνεις να νομίζει ότι περνάει το δικό της
και, δεύτερον, να περνάει το δικό της.
Λύντον Τζόνσον, 1908-1973, Αμερικανός πρόεδρος [1963-1968]

Ας αφήσουμε τις πολύ όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν
καθόλου φαντασία.
Marcel Proust, 1871-1922, Γάλλος συγγραφέας

Οι άντρες αγαπάνε λίγο και συχνά, ενώ οι γυναίκες πολύ και σπάνια.
Ζαν-Ζακ Ρουσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Το καλύτερο απόκτημα ενός άντρα, ή το χειρότερο, είναι η γυναίκα του.
Τhomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Για να είσαι ευτυχισμένη μ' έναν άντρα, πρέπει να τον καταλαβαίνεις πολύ
και να τον αγαπάς λίγο. Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει
να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου.
Hellen Rowland, 1875-1950, Αμερικανίδα χιουμορίστρια

Η γυναίκα μου είναι ζώδιο της γης. Εγώ είμαι ζώδιο του νερού. Μαζί
είμαστε ζώδιο της λάσπης.
Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Όταν ήμουν νέος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην παντρευτώ προτού βρω
την ιδανική γυναίκα. Τελικά την βρήκα, αλλά έψαχνε κι αυτή για τον
τέλειο άνδρα.
Robert Schuman, 1886-1963, Γάλλος πρωθυπουργός [1946-48]

Οι άντρες θέλουν από τις γυναίκες το ίδιο πράγμα που ζητάνε από τα
εσώρουχά τους: λίγη υποστήριξη, ζεστασιά, άνεση, ελευθερία.
Jerry Seinfeld, γ.1954, Αμερικανός κωμικός

Ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ο μόνος στον οποίο τα αντίπαλα μέρη
κοιμούνται τακτικά με τον εχθρό.
Quentin Crisp, 1908-1999, Βρετανός συγγραφέας.

ΔΕΛΦΟΙ...τό κέντρο τού αρχαίου κόσμου! (DELPHI.. the center of the ancient world!)


ΔΕΛΦΟΙ...τό κέντρο τού αρχαίου κόσμου! (DELPHI.. the center of the ancient world!)

Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στην Ηπειρώτικη Ιστοσελίδα ''ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ NEWS'' & (Βίντεο)

Είναι μεγάλη η τιμή που έγινε στην Ιστοσελίδα μας με την απονομή τιμητικής πλακέτας στο Συνέδριο της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στην Βήσσανη Πωγωνίου.Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Γρηγόρης Άρμπιρος αφού εξήρε την αντικειμενική ενημέρωση που παρέχουμε στο διαδίκτυο αλλά και την άμεση επαφή που προσφέρουμε στην Ομοσπονδία με όλους τους Απόδημους -Ομογενείς και Ντόπιους Πωγωνίσιους,κάλεσε τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Παππά Κωνσταντίνο να προχωρήσει στην απονομή της τιμητικής πλακέτας λέγοντας πώς είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στον διαχειριστή της Ιστοσελίδας κ.Χάρη Καψάλη αφού εκείνος όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος δεν δέχθηκε ούτε ένα κέρασμα τσίπουρου από εμάς για όλα όσα έχει προσφέρει στην Ομοσπονδία και γενικότερα στο Πωγώνι. Στην συνέχεια δόθηκε το μικρόφωνο στον κ.Χάρη Καψάλη για να πεί δυό λόγια όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο διαχειριστής της Ηπειρώτικης Ιστοσελίδας ''ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ NEWS'' ο κ.Χάρης Καψάλης αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρόεδρο κ.Γρηγόρη Άρμπιρο αλλά και ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, θύμισε με τον χαρακτηριστικό τρόπο που τον διακατέχει στους παρευρισκόμενους πολιτικούς άντρες, τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην περιοχή που λέγεται Πωγώνι,αποσπώντας έτσι το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των πωγωνισίων κατοίκων που τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο.

Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία την Τετάρτη 26 Ιουλίου το τμήμα από Αμφιλοχία μέχρι την παράκαμψη της Άρτας

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
Παραδίδεται την Τετάρτη 26 Ιουλίου στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας.
Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.
Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δεν θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.
Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιονίας Οδού, θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.
http://parakalamoscity.blogspot.gr/2017/07/26_44.html?spref=fb

New cataract surgery option uses lasers instead of a blade. Learn more about femtosecond laser-assisted cataract surgery.


Τηλεφωνική απάτη




Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό το πράγμα,
κλείστε αμέσως το τηλέφωνο!
Και στην Ευρώπη έρχεται μια νέα τηλεφωνική απάτη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει
χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια.
Στη Βρετανία, όπου καταγράφηκαν τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα, ήδη οι Αρχές
τέθηκαν σε συναγερμό και προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν πολύ.
Η απάτη είναι απλή και τρομακτική:
λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας,
σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία
που εργάζεται. Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;».
Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι,
αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία
να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που κλικάρουμε
στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η απάτη αυτή έχει αρχίσει να εκδηλώνεται και στη χώρα
και θεωρείται δεδομένο ότι θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους
για υπηρεσίες και προϊόντα που ποτέ δεν έχουν παραδοθεί και στη συνέχεια απειλούν
με προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Ακόμα χειρότερα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες
χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών.