Στη διάθεση επισκεπτών και εργαζομένων το νέο πάρκινγκ
Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση και εγκαινιάζεται την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, ο χώρος στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» που μπορεί πλέον να υποδεχθεί εκατοντάδες οχήματα, εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση επισκεπτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον διοικητή Ευάγγελο Καρβούνη και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο διοικητής του νοσοκομείου, παραθέτει εντυπωσιακές φωτογραφίες του Κ. Χολέβα και συγχαίρει όλους όσοι δούλεψαν για την υλοποίηση του έργου.

«Τα συγχαρητήρια μου σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου αλλά κυρίως στους κ.κ. Καραγιάννη Ανδρέα και Γιαννόπουλο Γεώργιο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και τον κ. Στάμο Γεώργιο από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για την συμβολή τους στο σχεδιασμό και ολοκλήρωση του έργου. Θερμές ευχαριστίες για ακόμη μία φορά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την χρηματοδότηση του έργου», αναφέρει.
Ηπειρωτικός Αγών22/07/2019

Πότε είσαι ήρεμος και πότε στρεσαρισμένος...


Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα;; Λίγοι από μας το γνωρίζουν ...


Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Ρ,Σ,Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω
α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο,π,ρ,σ,τ,υ,φ,χ,ψ,ω
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.


Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Τσιμπηματα μελισσών φαρμακο για τα πάντα!!!


Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η εξέταση που καταργεί την κολονοσκόπηση


Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Regenstrief και δημοσιεύθηκε στο Science Daily απεφάνθη ότι οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αντικαταστήσουν την εξέταση της κολονοσκόπησης με ένα ετήσιο τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Αν και στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 55 ετών έχει παρατηρηθεί μείωση στα ποσοστά του εν

Δημοτική Ενότητα Πωγωνιανής

Δημοτική Ενότητα Πωγωνιανής

Ενημέρωση: Ενσωμάτωση:
08-07 00:54 4/4   100,00 %
 Κόμμα%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ42,29
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ31,54
Κίνημα Αλλαγής10,39
ΜέΡΑ257,17
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ3,58
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ1,43
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ1,08
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ1,08
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ0,36
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Δ.Ε.)0,36
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ0,36
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ0,36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Ε.ΠΑ.Μ - Α.Κ.Κ.ΕΛ

Ι.Θ. Κακριδής: «Γιατί διδάσκουμε Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά»
«Γιατί διδάσκουμε Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά»
Ανέκδοτη ομιλία του Ι.Θ. Κακριδή για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών*

Κείμενο: Ι.Θ. Κακριδής

Αληθινά λυπούμαι που τον καιρό αυτό είμαι αναγκασμένος να βρίσκομαι μακριά από την Ελλάδα, κι έτσι στερήθηκα τη χαρά να πάρω μέρος στο Συνέδριο αυτό, που σκοπό έχει να μελετήσει τις βασικές αρχές των νέων θεσμών που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας στην προσπάθειά του ν” ανυψώσει μέσα στ” άλλα και τη Μέση Εκπαίδευση. Τίποτε δεν μπορεί ν” αντικαταστήσει την παρουσία του ανθρώπου. Αν, παρ” όλους τους δισταγμούς, αποφάσισα στο τέλος να καταγράψω μερικές μου σκέψεις και να παρακαλέσω να διαβαστούν μπροστά στην ολομέλεια του Συνεδρίου, αυτό έγινε γιατί δεν ήθελα ν” απουσιάζω ολωσδιόλου από μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση συναδέλφων-για ένα θέμα μάλιστα τόσο σημαντικό για τη μελλοντική προκοπή του τόπου μας.

ο Σεβαστός, μια ταινία του Άγγελου Κούρου


Μια ακόμα μικρού μήκους ταινία για το Δολό Πωγωνίου Ιωαννίνων. Πλάνα απο τον Άυγουστο 2018. Μαζί με τον "Αλαφροΐσκιωτο" και την "Αγία Τριάδα των Βουνών" συμπληρώνεται μια τριλογία ταινιών για το Δολό απο τον Άγγελο Κούρο (και με την συνεργασία της ομάδας "Οβίρα" στην τανία "ο Αλαφροΐσκιωτος"). Σφύριγμα και Τραγούδι: Πάνος Κούρος. Στην Γκάιντα ο Δημήτρης Τσιγγενόπουλος. Στις σκηνές με τα κλαρίνα ο Τάκης Λούκας και ο Ηλίας Γέρος. Ακούγεται απο τον Ηλία Κούρο η απαγγελία του ποιήματος "Στον Σταυραιτό" του Κώστα Κρυστάλλη (απο την ποιητική βραδιά στο Δολό στις 14/8/2008). Από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Τζούμα ακούγεται το ποίημα του Άγγελου Κούρου "Αθήνα" από την ποιητική συλλογή "Δρόμος για το Καλοκαίρι" εκδόσεις Ηριδανός.