o thanatos arxizei sto paxi entero 1024x576 2

Η ρωσίδα βιολόγος και νομπελίστα Elie Metchnikoff παρατήρησε κάποτε ότι “Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο”, και είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για μια μακρά και υγιή ζωή έγκειται στην ικανότητα του σώματος να χωνεύει σωστά.

Το γαστρεντερικό σύστημα -το στομάχι και τα έντερα- κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της μετατροπής της τροφής σε καύσιμα και θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Αυτή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, που βοηθείται από ένα τεράστιο στρατό ενζύμων, οξέων, πεπτιδίων και φιλικών βακτηρίων. Αν κάτι πάει ελαφρώς στραβά ή αν έχει διαταραχθεί η ισορροπία κατά κάποιο τρόπο, καμία ποσότητα βιολογικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων δεν θα μπορεί να σας κρατήσει υγιείς.

Απώλεια βάρους: Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρείς στο πρωινό

Απώλεια βάρους: Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρείς στο πρωινό - Media

Η παράλειψη γευμάτων δεν είναι η καλύτερη στρατηγική για την απώλεια βάρους, ειδικά όταν πρόκειται για το πρωινό.
Το καλό πρωινό «ξυπνά» τον μεταβολισμό και σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.
Ένα πλήρες πρωινό σας βοηθά επίσης να αισθάνεστε χορτάτοι, να μην έχετε νεύρα και να αποφύγετε τα παχυντικά σνακ και τις επιπλέον θερμίδες.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, έχετε κατά νου τους παρακάτω τέσσερις κανόνες.

Το πρώτο σύμπτωμα λίγο πριν το έμφραγμα - Δεν είναι ο πόνος στο στήθος

Το πρώτο σύμπτωμα λίγο πριν το έμφραγμα - Δεν είναι ο πόνος στο στήθος - Media
Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η παροχή αίματος στην καρδιά αποκλείεται ξαφνικά. Στα πιο γνωστά συμπτώματα περιλαμβάνονται ο πόνος στο στήθος και η δύσπνοια, αλλά υπάρχει και ένα ακόμα βασικό σύμπτωμα: το έντονο άγχος.
Εκατομμύρια άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο και πολλούς από αυτούς αποδεικνύεται θανατηφόρα, καθιστώντας ακόμα πιο σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να εντοπίζουμε την καρδιακή προσβολή, όταν συμβεί.
Τι λέει Έλληνας επιστήμονας

Το περιεχόμενο των αναρτήσεων με ετικέτα "ΥΓΕΙΑ" συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Μουσικές επιλογές Κώστα Δολιώτη (404 βίντεο από 876)

kostas. doliotis-Mix 101 από 333


kostas. doliotis-Mix 101 από 148


Kostas Doliotis Horos 101 από 176


Kostas Doliotis-Mix 101 από 219

#Kostas Doliotis 
ΚΩΔ: #2019 #0919 #42721

2019/09/13, Κώστας Ζάγκαλης: ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Το 1976 η ελληνική γλώσσα έπαθε μεγάλη (ιστορική) ζημιά. Ήταν τότε που πετάξαμε την Καθαρεύουσα. Μαζί με την Καθαρεύουσα πετάξαμε θησαυρό. Οδηγηθήκαμε εκεί από πάθη και όχι από μυαλό. Δεν ήταν η Καθαρεύουσα που έπρεπε να είχαμε πετάξει, αλλά οι δύο λέξεις: καθαρεύουσα» και «δημοτική».

Στην θέση των δύο αυτών λέξεων έπρεπε να είχαμε βάλει τις λέξεις «Αυστηρή ελληνική» και «Απλή ελληνική». Όπως το κάνουν όλες οι γλώσσες του κόσμου. Και όχι μόνον οι γλώσσες αλλά και όλες οι επιστήμες και τέχνες του κόσμου. Διότι το κύριο επιχείρημα για την κατάργηση της Καθαρεύουσας ήταν ότι ο λαός δεν την καταλαβαίνει, δεν την μιλάει στο σπίτι του. Ατοπο επιχείρημα! Δεν είναι μόνο την Καθαρεύουσα που δεν καταλαβαίνει ο λαός, αλλα και τα ανώτερα/ανώτατα μαθηματικά, την κλασσική μουσική, την ανώτερη ζωγραφική κτλ. Κανεις όμως δεν διανοήθηκε να κλείσει την μαθηματική σχολη του πανεπιστημίου, τα ωδεία, την συμφωνική μουσική, τις οπερες, τις ανώτατες σχολές καλων τεχνων. Αν αγαπάμε τον λαό πρέπει να τον μορφώνουμε (να τον υψώνουμε) και όχι να κατεβάσουμε την Γνώση στο επίπεδο του λαού.

Πανπωγωνισιακή Ομοσπ.Ετήσια Ημεριδα 11-8-2019 ΜΕΡΟΣ 1

Θέμα της Ημερίδας. Θρησκευτικός Τουρισμός και μονοπάτια του Πωγωνίου

.
Πανπωγωνισιακή Ομοσπ. Ημερίδα 2 ΜΕΡΟΣ 11-8-2019
Βραδέτο, Ζαγοροχώρια.