LIVE : Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Πωγωνιανής
Ο χρήστης Epirus Tv News έκανε μετάδοση live.
2 ώρες πριν ·


LIVE : Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Πωγωνιανής
Ο χρήστης Epirus Tv News έκανε μετάδοση live.
2 ώρες πριν ·


APR13 Βίντεο του χρήστη Κιβωτός του Κόσμου LIVE ΤΩΡΑ
#...Μένουμε Σπίτι... #...Μένουμε Κιβωτό... #...Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε


BIRD SONG OPERA

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Ιωάννινα

Και τα Ιωάννινα μπαίνουν στη λίστα των πόλεων στις οποίες απαγορεύεται η κίνηση πολιτών σε χώρους συνάθροισης.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέχρι και την 27η Απριλίου, καθημερινά, από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις οκτώ το επόμενο πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στις εξής περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών:

1.Στον παραλίμνιο άξονα, από την πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής. 

2.Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου - οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου)
Περιαστικό μονοπάτι του δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου)


Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Είχε προηγηθεί κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Δημάρχου Ιωαννίνων προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Οι περιοχές αυτές είναι οι κατεξοχήν προορισμοί για τους κατοίκους της πόλης που θέλουν να περπατήσουν, να τρέξουν ή να κάνουν ποδήλατο. Κάποιοι παίρνουν συνήθως το αυτοκίνητο για να φτάσουν σε κάποιο σημείο των διαδρομών, ιδιαίτερα στον παραλίμνιο άξονα. Κάποιες ώρες διαπιστώθηκε ότι περπατούσε αρκετός κόσμος, ενώ η βελτίωση του καιρού από το Σάββατο, έκανε ακόμα πιο πιθανή μία μαζικότερη προσέλευση.

Just two guys trying to catch a flight.......
καταπληκτικο!!!!!

Ιδού ο νυμφίος

Ιδού ο νυμφίος
Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε, ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής και της Βασιλείας έξω κλεισθής αλλά ανάνηψον κράζουσα Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών.

Τα παιδιά μας στην ακριτική Πωγωνιανή της Ηπείρου τίμησαν την Επέτειο του "ΟΧΙ".

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην ακριτική Πωγωνιανή από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου της Πωγωνιανής.
Τα παιδιά που παρελαύνουν είναι παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω έλλειψης μαθητών και άνοιξαν ξανά μετά από τόσα χρόνια χάρη στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο Ανδρέας και η Σοφία, αριστούχοι μαθητές που μεγαλώνουν στην Κιβωτό της Ηπείρου κράτησαν με περηφάνια τη σημαία μας, τιμής ένεκεν στους ήρωες του '40.
Παράλληλα τα παιδιά μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους την 28η Οκτωβρίου, καταθέτοντας εκ μέρους της Κιβωτού στεφάνι στα ΚΑΛΠΑΚΕΙΑ, στο Χάνι Δελβινακίου, στο Μνημείο του Μαχητή στο Καλπάκι αλλά και στην Πωγωνιανή.

Μια ξεχωριστή υποδοχή στον πατερα Αντώνιο απο τα παιδιά μας στην ακριτική Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου...
(Παραρτήματα Πωγωνιανής & Κόνιτσα

"TΣOΠANAKOΣ HMOYNA ΠPOBATAKIA EBΟΣKA, ΔEN EΦYΛAΓA ΠOΛΛA KAMIA 500APIA...
ΣTHN KIBΩTO TA EΦYΛAΓA, TON XPIΣTO TOYΣ ΔIΔAΣKA...
MAKPIA AΠO TO KAKO KΑΙ TOY KOΣMOY T' AΔIKO, ΦΩTIZE TOYΣ IHΣOY ΣTON AΓΩNA TON KAΛO...
NA EXOYN ΔYNAMH ΠOΛΛH ΠIΣTH KΑΙ YΠOMONH,NA ΠETYXOYN ΣTHN ZΩH KΑΙ ΣTHN AΓIA YΠAKOH..."
Υ.γ.
Αφιερωμένο από τον π. Αντώνιο σε
ΟΛΑ τα παιδιά του!!!

!!!..Βίντεο από την σημερινη παρέλαση που έγινε στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων με παιδιά από τα παραρτήματα μας στην Ήπειρο(Πωγωνιανής και Κόνιτσας).
Παρά το ότι τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά και οι κάτοικοι ολοένα και μειώνονται στα ακριτικά μας χωριά, εμείς μαζί με τα παιδιά μας βροντοφωνάζουμε το παρόν μας και κρατάμε την γαλανόλευκη σημαία της πατρίδος ψηλά...!!!
🇬🇷🇬🇷🇬🇷ΖΗΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ🇬🇷🇬🇷🇬🇷

!!!...Άλλη μια χρονιά μας ευλόγησε ο Θεός να κάνουμε παρέλαση με τα παιδια μας που διαμένουν και δίνουν ζωή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων (800 μέτρα από τα ελληνοαλβανικα σύνορα) μιας εδώ και αρκετά χρόνια διαλέγουμε να είμαστε ακρίτες βοηθώντας τον τόπο μας που τόσο το έχει ανάγκη...η βοήθεια όλων είναι πολύ σημαντική...!!!
!!!...Ο Εθνικός ύμνος από τα παιδιά της Κιβωτού στην Κόνιτσα...!!! 🇬🇷Χρόνια πολλά Ελλάδα


Andrea Bocelli: Music For Hope - Live From Duomo di Milano
Δελτία Τύπου Δ.Σ.Πωγωνίου
Ταχύτερο ίντερνετ στο Δήμο Πωγωνίου μέσω... 
Ταχύτερο ίντερνετ στο Δήμο Πωγωνίου μέσω WiFi4EU

Παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο προσφέρει ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού έχει ήδη ξεκινήσει και η σύνδεση στα 14 επιλεγμένα σημεία θα γίνεται από τη συγκεκριμένη πύλη.
 Έτσι, οι δημότες θα απολαμβάνουν πλέον ακόμη υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης  στα σημεία δωρεάν πρόσβασης όπως δημαρχεία, πλατεία, κέντρα υγείας, βιβλιοθήκες κ.λπ, ενώ παράλληλα γίνεται επέκταση του υπάρχοντος δικτύου.
«Ο Δήμος Πωγωνίου ήταν ο 1ος Δήμος της Ηπείρου που χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο μας επιτρέπει να ικανοποιούμε τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας. Πρόκειται για μία παράλληλη δράση που λειτουργεί επικουρικά στο ήδη υπάρχον ασύρματο δίκτυο προσφέροντας  πιο υψηλές ταχύτητες» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης σημειώνοντας παράλληλα ότι μέσω του  προγράμματος καλύπτονται τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων πρόσβασης Wi-Fi ενώ ο Δήμος Πωγωνίου θα είναι υπεύθυνος για την πληρωμή της συνδεσιμότητας (συνδρομή στο Διαδίκτυο), της συντήρησης και της λειτουργίας του εξοπλισμού για τουλάχιστον 3 έτη.
Το πρόγραμμα WiFi4EU υλοποιείται στις εξής Τοπικές Κοινότητες: Καλπακίου, Δελβινακίου, Παρακαλάμου, Δολιανών, Κτισμάτων, Πωγωνιανής, Βήσσανης, Κεφαλοβρύσου

Μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη ΙΙ: Ερέχθειο και Παρθενώνας

#menoumespiti και εξυπηρετούμαστε μέσω της εφαρμογής «CityzenApp»
Δήμος Πωγωνίου και τεχνολογία συμπράττουν προσφέροντας έξυπνες λύσεις για εξ’ αποστάσεως επικοινωνία με τις υπηρεσίες, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με γνώμονα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ο Δήμος Πωγωνίου θέτει από σήμερα σε λειτουργία την εφαρμογή CityzenApp ενισχύονται έτσι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ένα ακόμη «εργαλείο» τις δημοτικές δομές κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης

Μέσω της εφαρμογής καθώς και μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: 2653360116 και 2653360147 θα γίνεται άμεσα και γρήγορα καταγραφή των αιτημάτων των δημοτών και δρομολόγησή τους στα εξωτερικά συνεργεία.

«Οι νέες συνθήκες απαιτούν δραστικές και άμεσες λύσεις για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι στις υπηρεσίες των πολιτών και η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινούμαστε ταχύτερα και να στηρίζουμε τους δημότες που έχουν ανάγκη ακόμη πιο άμεσα. Τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες αλλά ο Δήμος Πωγωνίου είναι ένα βήμα μπροστά και στέκεται αρωγός σε όσους το χρειάζονται» σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Η εφαρμογή «CityzenApp» διατίθεται δωρεάν στους Δημότες μέσα από το DeveloperAccount της NovelTech στο AppStore και το GooglePlay ενώ η συνδρομή αφορά επίσης την χρήση των ακόλουθων υποσυστημάτων του CityzenApp:

•      Υποβολή και διαχείριση αιτημάτων/αναφορών/προβλημάτων που αφορούν το Δήμο, από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets

•      Αιτήσεις Πιστοποιητικών από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets

•      Ενότητα ενημέρωση Δημοτών

•      Χρήσιμα Τηλέφωνα του Δήμου, των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΟΔΥ

•      Αποστολή PushNotifications (άμεσες ενημερώσεις) στα κινητά όσων έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή με έκτακτες ανακοινώσεις, προτροπές για τους κατοίκους και ενημερώσεις για συμβάντα.

Τη Κορόνας ο ιόν || Ti Koronas o ion || Takis Vamvakidis

Συμβουλές από τον Καθηγητή Πνευμονολογίας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ε. Στέλιο Λουκίδη για τις ευπαθείς ομάδες με...
Δημοσιεύτηκε από happyBREATHday στις Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ (όσοι είστε απο αλλού το βλέπετε με δική σας ευθύνη)

Η «Κιβωτός του Κόσμου» και ο πατέρας Αντώνιος στέλνουν μήνυμα ελπίδας μέσα στην πανδημία
Ο πατέρας Αντώνιος, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της καραντίνας, δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία του και δηλώνει προσηλωμένος στον στόχο του να βρίσκει πάντα τον τρόπο να βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 5.4.2020
Ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Καμία θυσία δεν πήγε ποτέ χαμένη.

Υγεία, οικονομία, σχέσεις, παραγωγή, τεχνολογία, μεταβάλλονται με ταχύτατο ρυθμό. Απώλειες, αβεβαιότητα, φόβος και μια απέραντη σιωπή κατέχουν δεσπόζουσα θέση στη νέα πραγματικότητα. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο έναν εθελοντικό οργανισμό όπως η «Κιβωτός του Κόσμου». Είναι γεγονός ότι οι δωρεές έχουν μειωθεί κατακόρυφα, οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις έχουν ματαιωθεί, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν παρθεί από την αρχή όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Ο πατέρας Αντώνιος, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία και την ελπίδα του. Από την αρχή της συνομιλίας μας δηλώνει προσηλωμένος στον στόχο που έχει θέσει: να βρίσκει πάντα τον τρόπο να βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια διατηρεί έντονα στη μνήμη του αγώνες, κόπους, θυσίες και, κυρίως, τη χαρά και την ευτυχία τού να βλέπεις παιδιά που άλλοι θεωρούσαν «καμένα χαρτιά» να αναζωογονούνται. Όπως μου εξηγεί, υπάρχουν καθημερινά στιγμές που τον διαπερνούν ανησυχίες και φόβοι για την κάλυψη των αναγκών και των τρεχουσών υποχρεώσεων της Κιβωτού. Αλλά σπεύδει να τονίσει ότι νιώθει την υποχρέωση να συνεχίσει το έργο της ανιδιοτελούς προσφοράς. Άλλωστε, από πολύ νωρίς έχει διδαχτεί ότι σημασία δεν έχουν τα υλικά αγαθά αλλά ο πλούτος των συναισθημάτων.
Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, με το μειλίχιο ύφος του, την πραότητα και τη νεανική διάθεση που τον διακρίνουν, εκφράζει το ελπιδοφόρο μήνυμά του σε σχέση με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που ζούμε οικουμενικά. Όπως όλοι «μένουμε σπίτι», εκείνος λέει χαριτολογώντας ότι «Μένει Κιβωτό».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ


Ψευδαίσθηση και πραγματικότητα


Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη - Μέρος 1ο

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη - Μέρος 2ο

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη - Μέρος 3o

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Βιρμανία - Μέρος 1ο

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στo Μπαλί - Μέρος 2ο

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στo Μπαλί - Μέρος 1ο

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στο Μαρόκο - Μέρος 2ο

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Βιρμανία - Μέρος 2o

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην Εξωτική Ταϊλάνδη - Μέρος 1ο

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στο Σάλτσμπουργκ

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Μπανγκόκ - Μέρος 2ο

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Βιέννη

Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στο Μαρόκο - Μέρος 1ο

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στο Μαρόκο - Μέρος 3ο

Κωνσταντινούπολη (Καπαλί Τσαρσί) - Οι περίφημες τσάντες "μαϊμού"

Μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη ΙΙ: Ερέχθειο και Παρθενώνας

Μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη ΙΙ: Ερέχθειο και Παρθενώνας

Αγία Σοφία - Κωνσταντινούπολη.
Το 2ο μέρος της περιήγησής μας στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με το IVECO του The World Offroad και οδηγό τον Akis Temperidis. Δείτε πόσο έχουν ερημώσει οι δρόμοι στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Αγιάς Σοφιάς.

Πρωτόγνωρες εικόνες!

Πανεύκολο Χωριάτικο Ψωμί ΧΩΡΊΣ ΖΎΜΩΜΑ -Εύκολη Ψωμάρα!! Cook #WithMe No knead Bread

Γενικά μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Κορωνοϊού.
#happyBREATHday #MένουμεΣπίτι #COVID19
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ..!!
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ.
Οδυσσέας Ελύτης
 
Ποίηση ενάντια στον ζόφο των ημερών....
 
Βρέθηκα στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου
των Ιωαννίνων, με όλες τις επιστημονικές ενδείξεις
ότι δεν πρόκειται να ξανασηκωθώ.
Πριν από τα αντιβιοτικά,
ο τύφος δεν είχε άλλη σωτηρία
από την αντοχή του οργανισμού σου.
Έπρεπε να υπομένεις, ακίνητος υποχρεωτικά,
με πάγο στην κοιλιά και μερικά κουταλάκια γάλα
ή πορτοκαλόζουμο για τροφή,
όλες τις ατέλειωτες μέρες που βαστούσε ο πυρετός,
σαράντα ακατέβατα. Κι ο Θεός βοηθός.
Έτυχε να περάσω τη μεγάλη κρίση,
τις μέρες που άρχισε η επίθεση των Γερμανών.
Το κρεβάτι μου βρισκόταν πλάι στο παράθυρο
και κάθε φορά που σήμαινε συναγερμός,
όλοι οι άλλοι άρρωστοι
(το νοσοκομείο
ήταν παθολογικό και δεν είχε τραυματίες)
μαζί με τις νοσοκόμες και τους γιατρούς
τρεχοκοπούσανε στα καταφύγια.
Πριν φύγουν από το θάλαμο
μου άνοιγαν τα τζάμια, μήπως και σπάσουν
και με χτυπήσουν τα θραύσματα.
Κι απόμενα έτσι ολομόναχος
μέσα στον άδειο θάλαμο,
που μου φαινόταν ξαφνικά ότι μεγάλωνε,
γινότανε απέραντος, με τα ξέστρωτα κρεβάτια,
τα κουβαριασμένα σεντόνια, τα σακίδια,
μια σταματημένη απότομα ζωή,
ένα είδος Πομπηίας του κλειστού χώρου,
απ' όπου αναδυόμουν και επέπλεα μετέωρος,
βουτηγμένος μέσα σε μια παράξενη ηρεμία.
Ώσπου σε λίγο άρχισαν οι εκρήξεις,
που ολοένα πλήθαιναν και πλησίαζαν.
Αυτό πια, δεν ήταν πόλεμος, ήταν μια μονομαχία.
Δεν υπήρχαν
στρατεύματα, όπλα,
υπηρεσίες, επιτελεία.
Τίποτε.
Μονάχα
το αόρατο εκείνο τέρας
που μπουμπούνιζε από ψηλά.
Κι εγώ ασάλευτος, με την πληγιασμένη ράχη
και το κομμάτι τ' ουρανού απ' τ' ανοιχτό παράθυρο.
Ένα αίσθημα που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ
όσο ήμουν τριγυρισμένος από τους στρατιώτες μου
αναπηδούσε τώρα μέσα μου,
πολλαπλασιαζότανε, με χίλιες φωνές μου έκρενε:
''πρέπει, πρέπει, πρέπει,
να ζήσεις, να νικήσεις, να τα βγάλεις πέρα''.
Θα 'ναι φαίνεται, στη μοναξιά και στον άνισο αγώνα
που ξυπνάει όλος ο άντρας. Και ο ποιητής.
Η ιδέα ενός βιβλίου με κρατούσε
- όπως άλλους ένα εικόνισμα.
Το έβλεπα, το φυλλομετρούσα,
τα ποιήματα που δεν είχα γράψει,
και που θα ήθελα να είχα γράψει,
γεμίζανε με το εξωτερικό τους σχήμα τις σελίδες του,
δεν απόμενε παρά να τα ''γεμίσω''
όπως γεμίζεις μια σειρά από άδεια ποτήρια,
και αμέσως
τι δύναμη, τι ελευθερία, τι αψηφησιά
στις βόμβες και στο θάνατο.
Την άλλη μέρα, όταν είδα να με πλησιάζει
ένας παπάς με το δισκοπότηρο στο χέρι,
μόνο που δε γάβγισα.
Το 'βαλε στα πόδια και οι άλλοι άρρωστοι γελούσανε.
Όμως εγώ δε βάσταξα κι έβαλα τα κλάματα.
Οι γιατροί μαζευτήκανε γύρω μου,
κάτι είπανε μεταξύ τους,
και στο τέλος ένας απ' αυτούς μου έκανε μια ένεση.
Βυθίστηκα στον ύπνο για ώρες πολλές.
Και την άλλη μέρα
- κάτι απίστευτο - ξύπνησα σχεδόν απύρετος.
Είχα περάσει τη μεγάλη κρίση.
Το βιβλίο που ονειρευόμουν
θα μπορούσε ίσως να γίνει.
Και τώρα, βέβαια, που γράφω,
ύστερα από τόσα χρόνια,
το ιδανικό αυτό βιβλίο δεν έγινε.
Αλλά τι σημαίνει;
Η ελπίδα του με κράτησε στη ζωή,
και τότε που δεν ήξερα και τώρα που κατάλαβα
ότι τα ιδανικά βιβλία δε γίνονται ποτέ.
Οδυσσέας Ελύτης

ΚΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΕΡΑ

Συνταγή για αυθεντική χωριάτικη χορτόπιτα (Ηπειρώτικη-Πωγωνίσια))

Συνταγή Αυθεντικής χωριάτικης Κοφτόπιτας!!!

Συνταγή γιά Αυθεντική --''Πωγωνίσια Χωριάτικη Τυρόπιτα''

Πανουσης - Παραγγελια πιτσας στο μελλον
Πάσχα 2020 και κινητές γιορτές

  • 9 Φεβρουαρίου Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου
  • 16 Φεβρουαρίου Κυριακή Του Ασώτου
  • 20 Φεβρουαρίου Πέμπτη Τσικνοπέμπτη
  • 22 Φεβρουαρίου Σάββατο Ψυχοσάββατο
  • 23 Φεβρουαρίου Κυριακή Της Απόκρεω
  • 1 Μαρτίου Κυριακή Τυροφάγου
  • 2 Μαρτίου Δευτέρα Καθαρά Δευτέρα
  • 6 Μαρτίου Παρασκευή Α΄ Χαιρετισμοί
  • 7 Μαρτίου Σάββατο Ανάμνηση θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος
  • 8 Μαρτίου Κυριακή Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α' Κυριακή των νηστειών)
  • 13 Μαρτίου Παρασκευή Β΄ Χαιρετισμοί
  • 15 Μαρτίου Κυριακή Β' Κυριακή των νηστειών, Γρηγορίου του Παλαμά
  • 20 Μαρτίου Παρασκευή Γ΄ Χαιρετισμοί
  • 22 Μαρτίου Κυριακή Της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ΄ Κυριακή των Νηστειών)
  • 27 Μαρτίου Παρασκευή Δ΄ Χαιρετισμοί
  • 29 Μαρτίου Κυριακή Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, *Ιωάννου της Κλίμακος
  • 3 Απριλίου Παρασκευή Ακάθιστος Ύμνος
  • 5 Απριλίου Κυριακή Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, *Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας
  • 11 Απριλίου Σάββατο Σάββατο του Λαζάρου
  • 12 Απριλίου Κυριακή Κυριακή των Βαίων
  • 13 Απριλίου Δευτέρα Μεγάλη Δευτέρα
  • 14 Απριλίου Τρίτη Μεγάλη Τρίτη
  • 15 Απριλίου Τετάρτη Μεγάλη Τετάρτη
  • 16 Απριλίου Πέμπτη Μεγάλη Πέμπτη
  • 17 Απριλίου Παρασκευή Μεγάλη Παρασκευή
  • 18 Απριλίου Σάββατο Μεγάλο Σάββατο
  • 19 Απριλίου Κυριακή Άγιο Πάσχα
  • 21 Απριλίου Τρίτη 3η Διακαινησίμου, Εκατόν εβδομήντα εννιά Οσιομάρτυρες Νταού Πεντέλης, Ραφαήλ Νικόλαος και Ειρήνη Άγιοι Μυτιλήνης
  • 22 Απριλίου Τετάρτη Αγίων Θεοχάρους και Αποστόλου των αυτάδελφων
  • 24 Απριλίου Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής
  • 26 Απριλίου Κυριακή Του Θωμά
  • 3 Μαΐου Κυριακή Των Μυροφόρων
  • 10 Μαΐου Κυριακή Του Παραλύτου
  • 28 Μαΐου Πέμπτη Ανάληψη του Χριστού
  • 7 Ιουνίου Κυριακή Πεντηκοστή
  • 8 Ιουνίου Δευτέρα Αγίου Πνεύματος
  • 14 Ιουνίου Κυριακή Των Αγίων Πάντων

  • https://www.eortologio.net/pasxa/etos/2020
    Η «Κιβωτός του Κόσμου» και ο πατέρας Αντώνιος στέλνουν μήνυμα ελπίδας μέσα στην πανδημία

    Roby Facchinetti - Rinascerò, Rinascerai !!!



    Αυτό το τραγούδι είναι από το πιο διάσημο συγκρότημα της δεκαετίας του '70 της Ιταλίας. Έδωσαν τα πνευματικά δικαιώματα στο νοσοκομείο του Bergamo. Κάθε κλικ στο βίντεο είναι μια δωρεά, καθώς το YouTube πληρώνει κάποια χρήματα ανά κλικ. Στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο, 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο χθες 


    Rinascerò, rinascerai. Θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς.
    Quando tutto sarà finito, Όταν όλα τελειώσουν,
    torneremo a riveder le stelle. θα ξαναδούμε τα αστέρια.


    Rinascerò, rinascerai. Θα αναγεννηθώ, θα αναγεννηθείς.
    La tempesta che ci travolge Η καταιγίδα που μας κατακλύζει
    ci piega, ma non ci spezzerà. μας λυγίζει, αλλά δεν θα μας κομματιάσει.
    Siamo nati per combattere la sorte, Γεννηθήκαμε για να πολεμάμε το πεπρωμένο,
    ma ogni volta abbiamo sempre vinto noi. μα κάθε φορά εμείς είμαστε οι νικητές.
    Questi giorni cambieranno i nostri giorni, Αυτές οι μέρες θα αλλάξουν τις μέρες μας,
    ma stavolta impareremo un po' di più. μα αυτή τη φορά θα μάθουμε λίγο περισσότερα.


    Rinascerò, rinascerai Θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς.


    Rinascerò, rinascerai. Θα αναγεννηθώ, θα αναγεννηθείς.
    Abbracciati da cieli grandi, Αγκαλιασμένοι από μεγάλους ουρανούς,
    torneremo a fidarci di Dio. θα εμπιστευτούμε πάλι τον Θεό.
    Ma al silenzio si respira un'aria nuova, Μα στη σιωπή πνέει ένας καινούργιος άνεμος,
    ma mi fa paura questa mia città. μα αυτή η πόλη μου με φοβίζει.
    Siamo nati per combattere la sorte, Γεννηθήκαμε για να πολεμάμε τη μοίρα,
    ma ogni volta abbiamo sempre vinto noi. μα κάθε φορά εμείς είμαστε οι νικητές.


    Rinascerò, rinascerai Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς


    Rinascerò, rinascerai Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς


    Rinascerò, rinascerai Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς


    Rinascerò, rinascerai Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς
    Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς


    Rinascerò, rinascerai Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς


    Rinascerò, rinascerai Θ' αναγεννηθώ, θ' αναγεννηθείς
    https://lyricstranslate.com https://lyricstranslate.com





































































    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «The 2night show» με τις Μύγες