Ταχύτερο ίντερνετ στο Δήμο Πωγωνίου μέσω WiFi4EU

Παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο προσφέρει ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού έχει ήδη ξεκινήσει και η σύνδεση στα 14 επιλεγμένα σημεία θα γίνεται από τη συγκεκριμένη πύλη.
 Έτσι, οι δημότες θα απολαμβάνουν πλέον ακόμη υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης  στα σημεία δωρεάν πρόσβασης όπως δημαρχεία, πλατεία, κέντρα υγείας, βιβλιοθήκες κ.λπ, ενώ παράλληλα γίνεται επέκταση του υπάρχοντος δικτύου.
«Ο Δήμος Πωγωνίου ήταν ο 1ος Δήμος της Ηπείρου που χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο μας επιτρέπει να ικανοποιούμε τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας. Πρόκειται για μία παράλληλη δράση που λειτουργεί επικουρικά στο ήδη υπάρχον ασύρματο δίκτυο προσφέροντας  πιο υψηλές ταχύτητες» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης σημειώνοντας παράλληλα ότι μέσω του  προγράμματος καλύπτονται τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων πρόσβασης Wi-Fi ενώ ο Δήμος Πωγωνίου θα είναι υπεύθυνος για την πληρωμή της συνδεσιμότητας (συνδρομή στο Διαδίκτυο), της συντήρησης και της λειτουργίας του εξοπλισμού για τουλάχιστον 3 έτη.
Το πρόγραμμα WiFi4EU υλοποιείται στις εξής Τοπικές Κοινότητες: Καλπακίου, Δελβινακίου, Παρακαλάμου, Δολιανών, Κτισμάτων, Πωγωνιανής, Βήσσανης, Κεφαλοβρύσου και Κουκλιών.


Over the past years we had some (less) serious moments with some of Hollywood's favorite stars... one way, or another, they all agreed THIS is their favourite country to visit! Full story: https://bit.ly/2OMbK9p
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0h44jvGB9i8tmHbxjPEGQ7b6BcInWHpCQBgO8C38r9iDXY96EtMDpXT70#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Ένας διαδικτυακός διαδραστικός πίνακας εργαλείων για την απεικόνιση και παρακολούθηση των κρουσμάτων του κοροναϊού COVID-19 σε πραγματικό χρόνο.
Αναπτύχθηκε από το Κέντρο για την Επιστήμη και Μηχανική Συστημάτων του Πανεπιστημίου John Hopkins με σκοπό να παρέχει στους ερευνητές, τις αρχές δημόσιας υγείας και το ευρύ κοινό ένα φιλικό προς το χρήστη εργαλείο για την παρακολούθηση της νόσου καθώς εξελίσσεται.
Τα δεδομένα που συλλέγονται εμφανίζονται και διατίθεται ελεύθερα μέσω ενός αποθετηρίου GitHub.
Πολιτική Προστασία
Ο παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης του κορωναϊού: 
Σε πραγματικό χρόνο η εξέλιξη της πανδημίας

Δρ. Γ. Ελευθερίου, Γ.Γ. ΠΙΣ: Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα ; Ποιο είναι τ...

“Όσο ο ιός κυκλοφορεί έξω εγώ θα μείνω μέσα!”

Τι είναι ο κορωνοϊός και τι πρέπει να κάνουμε;
Το σκίτσο του Αρκά για τον κοροναϊό… είναι όλα τα λεφτά

COVID-19 Οδηγίες για ταξιδιώτες 12 Μαρτίου 2020
Ένας διαδραστικός πίνακας εργαλείων βασισμένος στον ιστό για την παρακολούθηση του COVID-19 σε πραγματικό χρόνο

Το βίντεο αποτυπώνει το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός COVID-19.





Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω από σας συνανθρώπους.




Οι δύο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί!





Δημοσιεύουμε, με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση του κου Δασκαλάκη, ένα βίντεο που εξηγεί την εκθετική αύξηση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Τι κάνουμε με ρούχα και παπούτσια και πού δεν ακουμπάμε-Οι οδηγίες του ΙΣΑ

 koronoios-kavala
Προληπτικά μέτρα και οδηγίες για τον κορωνοϊό, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Την ανάγκη λήψης μέτρων από όλους τους πολίτες, αλλά και από τις επιχειρήσεις, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την εξέλιξη που υπάρχει στην κοινότητα με κρούσματα.



Τις 10 καλύτερες συμβουλές για τον κορωνοϊό δίνει Έλληνας καθηγητής του MIT
Φώτο: O Μανώλης Κέλλης
Viral έχει γίνει η ανάρτηση του Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Μανώλη Κέλλη, ο οποίος προσπαθεί να συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποκαλύπτοντας αλήθειες και ψέματα για τον ιό με δέκα συμβουλές αυτοπροστασίας.
«Μην πανικοβάλλεστε, αλλά και μην υποτιμάτε την κατάσταση. Να δράσετε λογικά, να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση για να προστατεύσετε τους άλλους, να ευχαριστηθείτε τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να συμπεριφέρεστε σαν να πρόκειται για πανδημία, προκειμένου να μη γίνει όντως μια πανδημία», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του ΜΙΤ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΕΛΛΗ



PSA Safe Grocery Shopping in COVID-19 Pandemic – UPDATED!!!
Έτσι θα απολυμάνεις τα ψώνια σου από το σούπερ μάρκετ.
Το βίντεο Αμερικανού γιατρού που έγινε viral

Μπορεί πλέον τα απολυμαίνουμε τα πάντα μέσα στο σπίτι μας, τι γίνεται όμως με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ;

Ένας γιατρός από το Μίσιγκαν ανέβασε στα social media ένα βίντεο 13 λεπτών για να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τα μικρόβια που ζουν στις συσκευασίες που αγοράζουν.

Συγκεκριμένα, ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists πόσταρε στο Facebook ένα βίντεο, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, δείχνει πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας από το σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, κρεοπωλεία, μανάβικα κτλ).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων της Αμερικανικής κυβέρνησης, ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει πάνω σε επιφάνειες από πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι, μέχρι και 3 ημέρες.

Στο βίντεο, ο γιατρός συμβουλεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη μεταφορά μικροβίων από τις συσκευασίες και τα τρόφιμα στον άνθρωπο, είναι να τα αφήσεις για 3 ημέρες έξω χωρίς να τα αγγίξεις.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, ιδίως για τρόφιμα που χαλάνε εκτός ψυγείου. Γι’ αυτό το λόγο, δείχνει πώς μπορούμε να απολυμάνουμε τις συσκευασίες και τα τρόφιμα.

«Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, ωστόσο, αυτές τις ημέρες, όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ας είμαστε μεθοδικοί και ασφαλείς και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο».

Το χρήσιμο αυτό βίντεο του Αμερικανού γιατρού έχει ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

 https://www.awakengr.com/etsi-tha-apolymaneis-ta-psonia-soy-apo-to-soyper-market-to-vinteo-amerikanoy-giatroy-poy-egine-viral/?fbclid=IwAR171bZgzG2B1TdhS4Gj8Im9eLWxdVawtLmDEWCJfNBXHY_kUFZqYSobdGE