Μάνος Κιτσώνας: Το νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεισφορά στην εκπαίδευση των νέων στην Ελλάδα

Μηνάς Τσαμόπουλος
18/11/2020, 12:53

Ο διευθυντής του Πλανηταρίου μιλά στο protothema.gr

Εδώ και 17 χρόνια το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού με έμφαση στην εκπαίδευση μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων. Πρόκειται ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο.

Αποτελεί μέσω υλοποίησης του βασικού σκοπού του Ιδρύματος Ευγενίδου που είναι η συνεισφορά στην εκπαίδευση των νέων στην Ελλάδα στο τεχνικό και επιστημονικό πεδίο.
evgenidou1
Στον μαγικό αυτόν κόσμο της τεχνολογίας της επιστήμης και του Διαστήματος μας ξενάγησε μέσω του www.protothema.gr ο διευθυντής του Πλανηταρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Μάνος Κιτσώνας
manoskitsonas
Ο διευθυντής του Πλανηταρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Μάνος Κιτσώνας
- Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο;
Η ιδέα για το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέσα από συζητήσεις του αείμνηστου Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη, με τον τότε Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο. Οι τελικές μελέτες άρχισαν να διαμορφώνονται το 1997 με βάση το όραμα και τη γενναιοδωρία του Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη, ο οποίος συμμετείχε αποφασιστικά στη διαμόρφωση των σχεδίων για την επέκταση των εγκαταστάσεων και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος μέχρι τον αδόκητο θάνατό του τον Νοέμβριο του 2000, δυστυχώς πριν προλάβει να δει το έργο να υλοποιείται. Το όραμα αυτό ολοκλήρωσε και συνεχίζει έκτοτε επάξια ο διάδοχός του και νέος Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.
https://www.facebook.com/CSIInsitute/videos/857318338370916/?v=857318338370916

🆘B R E A K I N G - N E W S 🆘
Προσοχή! Δεκάδες επιθέσεις και απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε Έλληνες οι οποίοι κατέχουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ τραπεζικό λογαριασμό e Banking, σύμφωνα πάντα με αναφορές που γίνονται στο Ινστιτούτο μας από συμπολίτες μας.
Αν λάβετε παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα τα οποία περιέχουν ως αιτιολογία την αλλαγή των τραπεζικών κωδικών σας στο email σας, η στο κινητό σας τα οποία δήθεν προέρχονται από τη Τραπεζα σας παρακαλείσθε:
✅Nα μην κάνετε κλικ σε σύνδεσμο που περιέχουν για να βάλετε τα στοιχεία εισόδου τραπεζικού λογαριασμού σας τα οποία στην συνέχεια σύμφωνα με το μήνυμα για λόγους ασφαλειας θα τροποποιήσετε ‼️
✅ Να μην μοιράζεστε ποτέ προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου κ.λπ) ή προσωπικά οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς, αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κ.λπ.)
✅Αν κάνετε κλικ και μεταβείτε σε κάποια σελίδα, ποτέ μην πληκτρολογήσετε κωδικούς πρόσβασης όσο αληθινή και αν μοιάζει.
✅Αν έχετε αμφιβολία για την αυθεντικότητα ενός μηνύματος επικοινωνήστε με την Τραπεζα σας σε κάποιο τηλέφωνο ή σε email που θα βρείτε με δική σας αναζήτηση σε επίσημη ιστοσελίδα τους και όχι μέσα από το ίδιο το ύποπτο μήνυμα.