Τα τελευταία λόγια του STEVE JOBS
ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ κορωνοϊό SARS-CoV-2 | Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό
ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2
Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
- Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
- Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
- Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.
- Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια) επικοινωνούμε άμεσα με ιατρό για αξιολόγηση.
- Εάν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ
- Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).
- Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις σε οικίες και παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού.
- Αποφεύγουμε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
- Αποφεύγουμε αυστηρά τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.
- Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας ή τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).
10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου
Ο εγκέφαλός μας είναι ένα από τα όργανα του σώματός μας το οποίο καταναλώνει πάρα πολύ ενέργεια την οποία προτιμά σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Ποιες είναι όμως οι τροφές οι οποίες μπορούν να κρατήσουν αυτό το όργανο σε άριστη υγιή κατάσταση; Σας αποκαλύπτουμε τις δέκα επικρατέστερες.
10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου
1. Αβοκάντο
Γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία προτιμά ο εγκέφαλός μας καθώς και φολικό οξύ, βιταμίνες Κ, Β και C.
2. Μπλούμπερις
Πλούσια αντιοξειδωτικά και γεμάτα βιταμίνες Cκαι Κ, καθώς και φυτικές ίνες. Σε καθημερινή χρήση, προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις επιθέσεις του άγχους.
3. Μαύρη σοκολάτα
Γεμάτη φλαβονοειδή τα οποία προκαλούν ζωηρή και ομαλή ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η μαύρη σοκολάτα είναι κυριολεκτικά η αγαπημένη του τροφή. Προτιμήστε σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 70%
4. Λάδι καρύδας
Με τα εκπληκτικά του αποτελέσματα στις έρευνες και στα πειράματα ασθενών με αλτσχάιμερ, το λάδι καρύδας είναι ευεργετική και θεραπευτική τροφή του εγκεφάλου.
5. Μπρόκολο
Τρέφει την περιοχή της μνήμης με βιταμίνες K, C και χολίνη
6. Δεντρολίβανος και Φασκόμηλο
Και τα δύο χορηγούν με καρνοσικό οξύ το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλισμ7. Κουρκουμάς
Οι αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες είναι πολύ χρήσιμες στην περιοχή του εγκεφάλου ο οποίος οξυγονώνεται πολύ καλύτερα με χρήση αυτού του νόστιμου μπαχαρικού με το ζωηρό χρώμα.
8. Παντζάρια
Γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα παντζάρια είναι η καλύτερη τροφή με την οποία μπορείτε να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας.
9. Σέλινο
Και το σέλινο βρίθει αντιοξειδωτικών και πολυσακχαριτών, τα οποία λειτουργούν ως φυσικοί φύλακες του εγκεφάλου από φλεγμονές και μολύνσεις
10. Ελαιόλαδο
Κρατά νέο και ενεργό τον εγκέφαλο με τις πολυφαινόλες και τα αντοξειδωτικά που διαθέτει.
Η βοήθεια των κρατών της Ευρώπης
Exploring Timelapse in Google Earth
«Γυρίστε τον χρόνο» 37 χρόνια πίσω - Το Timelapse της κλιματικής αλλαγής
Προκειμένου να εξερευνήσετε την εφαρμογή Timelapse στο Google Earth, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Χρησιμοποιώντας την μπάρα αναζήτησης, μπορείτε να «γυρίσετε τον χρόνο πίσω», σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη θέλετε.