ΙΩΑΝΝΙΝΑ : πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Τα τελευταία λόγια του STEVE JOBS

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πέρασαν από το κρεβάτι σοβαρής ασθένειας οι ίδιοι ή κάποιος αγαπημένος τους, έτσι ακριβώς σκέπτονται. Το ότι φερεται ότι τα είπε κάποιος ιδιαίτερα εύπορος, απλά επιτείνει την αλήθεια του νοήματος...
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Τα τελευταία λόγια του STEVE JOBS
Ο Steve Jobs (ιδρυτής της Αpple) λίγο πρίν πεθάνει στα 56 του απο καρκίνο στο πάγκρεας είπε στο κρεβάτι του νοσοκομείου:
" Έφτασα στη κορυφή του επιχειρηματικού κόσμου.Στους άλλους η ζωή μου ειναι η επιτομή της επιτυχίας.Αλλά εκτός της δουλειάς, εχω μια μικρή χαρά.Στην ουσία, ο πλούτος ειναι απλά ενα κομμάτι της ζωής μου.
Αυτή τη στιγμή ξαπλωμένος άρρωστος σε ενα κρεβάτι οταν αναπολώ τη ζωή μου και συνειδητοποίω πως η φήμη, η αναγνώριση και ο πλούτος που για τόσα χρόνια περηφανεύομουν έχουν ξεθωριάσει και δεν έχουν κάποια αξία μπροστά στον επερχόμενο θάνατο.
Μπορείς να προσλάβεις κάποιον να σου οδηγεί το αμάξι ή να σου κάνει λεφτά, αλλά δεν μπορείς να προσλάβεις κάποιον να υποστεί την αρρώστια για εσένα.
Τα υλικά αγαθά μπορούν να βρεθούν.Αλλά υπάρχει κάτι που αν χαθεί, δεν μπορείς να το βρείς ξανά.
"Η ΖΩΗ".
Όταν κάποιος μπει στο δωμάτιο για την εγχείρηση, καταλαβαίνει πως υπάρχει ενα βιβλίο που δεν εχει τελειώσει να διαβαζει.
"το βιβλίο της Υγιούς Ζωης"
Σε όποιο στάδιο της ζωής και να είσαι τώρα, θα φτάσει η ώρα που θα αντιμετωπίσεις τη στιγμή που κλείνει η "αυλαία" της ζωής.
Εκτίμησε την αγάπη για την οικογένεια σου, για το συντροφό σου και τους φίλους σου..
Όσο μεγαλώνουμε συνήθως γινόμαστε σοφότεροι και σιγά σιγά καταλαβαίνουμε πως είτε φοράς ενα ρολόι 300€ είτε 30€, και τα δύο λένε την ίδια ώρα.
Είτε κρατάμε μια τσάντα 300€ είτε μια 30€, το ποσό που υπάρχει μέσα παραμένει το ίδιο..
Ειτε οδηγούμε ενα αμάξι 150.000€ είτε ενα των 30.000€, ο δρόμος και η απόσταση παραμένει η ίδια και έχουμε τον ίδιο δρόμο να διασχισουμε.
Είτε το σπίτι που ζούμε είναι 300 τετραγωνικά είτε 3000 η μοναξιά είναι η ίδια..
Θα καταλάβετε οτι η εσωτερική ευτυχία σας δεν προέρχεται απο τα υλικά αγαθά του κόσμου
Είτε ταξιδεύετε πρώτη θέση είτε οικονομική, αν το αεροπλάνο πέσει, θα πέσετε κι εσείς μαζί...
Γι'αυτο, ελπίζω να καταλάβετε οτι όταν έχετε φίλους, κολλητούς παλιούς γνωστούς, αδερφούς, αδερφές που μπορείτε να μιλήσετε, να γελάσετε μαζί, να τραγουδίσετε μαζί, κλπ..
Αυτό ειναι πραγματική ευτυχία!
5 αδιαμφισβήτητα στοιχεία της ζωής:
1. Μη μαθαίνετε τα παιδιά σας να ειναι πλούσια. Μάθετε τα να είναι ευτυχισμένα. Ώστε οταν μεγαλώσουν να ξέρουν την ΑΞΙΑ των πραγμάτων και οχι την τιμή τους
2. Να τρώς τη τροφή σαν τα "φαρμακά" σου. Αλλιώς θα χρειάζεται να τρώς τα φάρμακα σαν την τροφή σου
3. Αυτός που σε αγαπάει δεν θα σε αφήσει ποτέ για κάποιον άλλον ακόμα και αν υπάρχουν 100 λόγοι να σε παρατήσει, θα βρει ΕΝΑ λόγο για να μείνει
4. Υπάρχει διαφορά στο να είσαι άνθρωπος με το να φέρεσαι ανθρώπινα. Λίγοι το καταλαβαίνουν
5. Σε αγαπάνε οταν γεννιέσαι. Θα σε αγαπάνε και όταν πεθάνεις. Ενδιάμεσα πρέπει να τα καταφέρεις
ΥΓ: Αν θες να πας γρήγορα, περπατά μόνος σου. Αλλά αν θες να πας μακριά, περπατά με παρέα......

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ κορωνοϊό SARS-CoV-2 | Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό

28.03.2020

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2          

Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2,  κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
  • Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
  • Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.
  • Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα  (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια) επικοινωνούμε άμεσα με ιατρό για αξιολόγηση.
  • Εάν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).
  • Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις σε οικίες και παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού.
  • Αποφεύγουμε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
  • Αποφεύγουμε αυστηρά τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.
  • Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας ή τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).

 

10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου

Ο εγκέφαλός μας είναι ένα από τα όργανα του σώματός μας το οποίο καταναλώνει πάρα πολύ ενέργεια την οποία προτιμά σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Ποιες είναι όμως οι τροφές οι οποίες μπορούν να κρατήσουν αυτό το όργανο σε άριστη υγιή κατάσταση; Σας αποκαλύπτουμε τις δέκα επικρατέστερες.

10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου

1. Αβοκάντο

Γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία προτιμά ο εγκέφαλός μας καθώς και φολικό οξύ, βιταμίνες Κ, Β και C.

2. Μπλούμπερις

Πλούσια αντιοξειδωτικά και γεμάτα βιταμίνες Cκαι Κ, καθώς και φυτικές ίνες. Σε καθημερινή χρήση, προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις επιθέσεις του άγχους.

3. Μαύρη σοκολάτα

Γεμάτη φλαβονοειδή τα οποία προκαλούν ζωηρή και ομαλή ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η μαύρη σοκολάτα είναι κυριολεκτικά η αγαπημένη του τροφή. Προτιμήστε σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 70%

4. Λάδι καρύδας

Με τα εκπληκτικά του αποτελέσματα στις έρευνες και στα πειράματα ασθενών με αλτσχάιμερ, το λάδι καρύδας είναι ευεργετική και θεραπευτική τροφή του εγκεφάλου.

5. Μπρόκολο

Τρέφει την περιοχή της μνήμης με βιταμίνες K, C και χολίνη

6. Δεντρολίβανος και Φασκόμηλο

Και τα δύο χορηγούν με καρνοσικό οξύ το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλισμ7. Κουρκουμάς

Οι αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες είναι πολύ χρήσιμες στην περιοχή του εγκεφάλου ο οποίος οξυγονώνεται πολύ καλύτερα με χρήση αυτού του νόστιμου μπαχαρικού  με το ζωηρό χρώμα.

8. Παντζάρια

Γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα παντζάρια είναι η καλύτερη τροφή με την οποία μπορείτε να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας.

9. Σέλινο

Και το σέλινο βρίθει αντιοξειδωτικών και πολυσακχαριτών, τα οποία λειτουργούν ως φυσικοί φύλακες του εγκεφάλου από φλεγμονές και μολύνσεις

10. Ελαιόλαδο

Κρατά νέο και ενεργό τον εγκέφαλο με τις πολυφαινόλες και τα αντοξειδωτικά που διαθέτει.

 πηγη

Η βοήθεια των κρατών της Ευρώπης

Η βοήθεια των κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο, συμβάλλει στον περιορισμό των καταστροφών της πύρινης λαίλαπας και στην αντιμετώπιση του πρωτοφανούς αριθμού πυρκαϊών που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ιδιαίτερα ευγνώμονες για την ακάματη-ηρωική προσπάθεια των ελληνικών δυνάμεων πυρόσβεσης, αλλά και για τη διεθνή αλληλεγγύη την κρίσιμη αυτή ώρα. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!

Exploring Timelapse in Google Earth


«Γυρίστε τον χρόνο» 37 χρόνια πίσω - Το Timelapse της κλιματικής αλλαγής

Προκειμένου να εξερευνήσετε την εφαρμογή Timelapse στο Google Earth, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Χρησιμοποιώντας την μπάρα αναζήτησης, μπορείτε να «γυρίσετε τον χρόνο πίσω», σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη θέλετε.