Η καλή συνήθεια που μειώνει τον κίνδυνο για άνοια

Οι ηλικιωμένες γυναίκες έχουν μικρότερο κίνδυνο για ήπια γνωστική εξασθένηση ή άνοια, αν κάθε μέρα περπατάνε περισσότερο και αν γενικότερα κάνουν περισσότερη σωματική δραστηριότητα μέτριας έως μεγάλης έντασης, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι άνοιας (με συχνότερη τη νόσο Αλτσχάιμερ) και με συμπτώματα όπως η απώλεια της μνήμης, η δυσλειτουργία της σκέψης ή της επίλυσης προβλημάτων κ.α. Η ήπια γνωστική εξασθένηση είναι πιθανό πρόδρομο στάδιο της άνοιας. Ο κίνδυνος άνοιας είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Στιβ Νγκουγιέν και την καθηγήτρια Αντρέα ΛαΚρουά της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα Αλτσχάιμερ και άνοιας "Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association", ανέλυσαν στοιχεία για 1.277 γυναίκες άνω των 65 ετών, οι οποίες φορούσαν ειδική συσκευή καταγραφής των βημάτων και της δραστηριότητάς τους.

Κατά μέσο όρο οι συμμετέχουσες έκαναν καθημερινά 3.216 βήματα, 45,5 λεπτά μέτριας έως έντονης δραστηριότητας (όπως το γρήγορο βάδισμα) και 10,5 ώρες καθιστικής ζωής. Οι δουλειές του νοικοκυριού και του κήπου θεωρήθηκαν ελαφριά δραστηριότητα.

Διαπιστώθηκε ότι κάθε επιπρόσθετο μισάωρο μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας τη μέρα σχετιζόταν με μια μείωση κατά 21% του κινδύνου διάγνωσης ήπιας γνωστικής εξασθένησης ή άνοιας. Ο κίνδυνος ήταν επίσης μειωμένος κατά 33% για κάθε έξτρα 1.865 βήματα μέσα στη μέρα. Από την άλλη, δεν βρέθηκε συσχέτιση ανάμεσα στον συνολικό χρόνο του καθισιού και στον κίνδυνο άνοιας.

"Δεδομένου ότι η εμφάνιση της άνοιας ξεκινά 20 ή περισσότερα χρόνια προτού εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα, η πρώιμη παρέμβαση για την καθυστέρηση ή την πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης και της άνοιας στους ηλικιωμένους είναι ουσιώδης", δήλωσε η δρ ΛαΚρουά. "Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί αναγνωρισμένα έναν από τους τρεις πιο υποσχόμενους τρόπους για τη μείωση του κινδύνου άνοιας και Αλτσχάιμερ. Η πρόληψη είναι σημαντική επειδή αφότου η άνοια διαγνωσθεί, είναι πολύ δύσκολο να επιβραδυνθεί ή να αναστραφεί. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία", πρόσθεσε.

Οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη "οι ηλικιωμένοι να ενθαρρυνθούν να αυξήσουν την κινητικότητά τους σε τουλάχιστον μέτριας έντασης και να κάνουν όσο γίνεται περισσότερα βήματα κάθε μέρα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας".

Πηγη: https://www.capital.gr/

Greece 4k - Nature Relaxation Film - Meditation Music

Συγκλονίζει ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος: «Προς τα πού κοιτάζουν οι Έλληνες;»

Τα είπε όλα! Επίσκοπος Κολομβίας Ορθόδοξος Ινδιάνος Πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες




ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΣΟΥ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) ΤΙΜΟΘΕΟΣ 270123

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς χρησιμοποιείται;

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς χρησιμοποιείται;


Τεχνητή νοημοσύνη: Καθημερινή και δυνητική χρήση

Η τεχνητή νοημοσύνη (TN) αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο ως τεχνολογία του μέλλοντος. Τι είναι όμως είναι η τεχνητή νοημοσύνη ακριβώς και πώς επηρεάζει τις ζωές μας;

Ορισμός της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνση αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά τις μηχανές ικανές να 'κατανοούν' το περιβάλλον τους, να επιλύουν προβλήματα και να δρουν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Ο υπολογιστής λαμβάνει δεδομένα (ήδη έτοιμα ή συλλεγμένα μέσω αισθητήρων, π.χ. κάμερας), τα επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται βάσει αυτών.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανά να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους, σε ένα ορισμένα βαθμό, αναλύοντας τις συνέπειες προηγούμενων δράσων και επιλύοντας προβλήματα με αυτονομία.

Ποια η σημασία της τεχνητής νοημοσύνης;

Μερικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έκαναν την εμφάνισή τους εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια. Η εξέλιξη, ωστόσο, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η διάθεση αναρίθμητων δεδομένων και νέων αλγορίθμων επέτρεψαν την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αποτελεί προτεραιτότητα της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες της ΤΝ και μάθετε πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να διαμορφώσει τη νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη.

Παρότι επηρεάζει ήδη την καθημερινότητά μας, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επιφέρει ακόμα τεράστιες αλλαγές και να παίξει κεντρικό ρόλο στη ψηφιακή μεταμόρφωση της κοινωνίας μας.

Μάθετε περισσότερα για τις απειλές και τις ευκαιρίες που ενέχει η ΤΝ και πώς το ΕΚ θέλει να τη ρυθμίσει.
Είδη τεχνητής νοημοσύνηςΛογισμικά: εικονικοί βοηθοί, λογισμικό ανάλυσης εικόνας, μηχανές αναζήτησης, συστήματα αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας
"Ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη": ρομπότ, αυτόνομα αυτοκίνητα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones), Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things)

Η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητά μας

Παρατίθενται παρακάτω ορισμένα παραδείγματα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Διαδικτυακές αγορές και διαφήμιση

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποείται ευρέως για την παροχή εξατομικευμένων συστάστεων, για παράδειγμα βάσει προηγούμενων αναζητήσεων και αγορών ή άλλων συμπεριφορών. Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στον κλάδο του εμπορίου, καθώς χρησιμοποιείται για τη βελτιστοποίηση προϊόντων, τον προγραμματισμό των αποθεμάτων, τον εφοδιαστικό τομέα...κλπ.

Διαδικτυακή αναζήτηση


Οι μηχανές αναζήτησης παρέχουν αποτελέσματα βάσει της τεράστιας ποσότητας δεδομένων που εισάγουν οι χρήστες στο διαδίκτυο.

Προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί


Τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή βελτιστοποιημένων και εξατομικευμένων ρυθμίσεων στους χρήστες τους. Ο εικονικός βοηθός λειτουργεί ως προσωπικός γραμματέας του χρήστη: απαντά σε ερωτήσεις, παρέχει συστάσεις, υπενθυμίζει συναντήσεις. Είναι επίσης ένας ηλεκτρονικός συνομιλητής που προσαρμόζεται στα ατομικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον του χρήστη, το εύρος των ενδιαφερόντων του και τις συνήθειες του.

Αυτόματες μεταφράσεις

Τα λογισμικά αυτόματης μετάφρασης και υποτιτλισμού, που βασίζονται είτε σε γραπτό είτε σε προφορικό λόγο, χρησιμοποιούν τη τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή και βελτίωση μεταφράσεων.

Έξυπνα σπίτια, πόλεις και υποδομές

Οι έξυπνοι θερμοστάτες αναλύουν τη συμπεριφορά μας προκειμένου να αποθηκεύσουν ενέργεια, ενώ οι έξυπνες πόλεις βασίζονται σε ευφυή συστήματα ρύθμισης της κυκλοφορίας για να βελτιώσουν τη συνδεσμότητα και να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Αυτοκίνητα

Παρότι τα αυτόνομα οχήματα δεν αποτελούν ακόμα μέρος της καθημερινότητάς μας, τα αυτοκίνητα απαρτίζονται ήδη από ευφυή συστήματα ασφαλείας που κάνουν χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η ΕΕ, για παράδειγμα, συμμετείχε στη χρηματοδότηση των αυτόματων αισθητήρων VI-DAS που εντοπίζουν ενδεχόμενες καταστάσεις κινδύνου και ατυχήματα.

Τα συστήματα πλοήγησης βασίζονται, σε μεγάλο βαθμό, στην τεχνητή νοημοσύνη.

Κυβερνοασφάλεια

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να συμβάλουν στην αναγνώριση και αντιμετώπιση επιθέσεων και απειλών στον κυβερνοχώρο βάσει της συνεχόμενης εισροής δεδομένων.

Τεχνητή νοημοσύνη κατά του COVID-19


Στην περίπτωση του COVID-19, η τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί σε συσκευές θερμικής απεικόνισης σε αεροδρόμια και αλλού. Στην ιατρική, η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική διάγνωση του κορονοϊού μέσω της χρήσης αλγορίθμων που μελετούν υπολογιστικές τομογραφίες θώρακα. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού μέσω της παροχή δεδομένων.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Ορισμένες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να συμβάλουν στην ανίχνευση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του εντοπισμού συγκεκριμένων λέξεων και εφράσεων αλλά και αξιόπιστων πηγών πληροφόρησης.

Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε πώς το Κοινοβούλιο θέλει να διαμορφώσει τη νομοθεσία για τα δεδομένα προκειμένου να προωθήσει την καινοτομία και να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.


Ρομπότ παρουσιάζουν επί της οθόνης την πλήρη εικόνα της κατάστασης του ασθενή κάθε δευτερόλεπτο. © AdobeStock/zapp2photo

Άλλα παραδείγματα χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να μεταμορφώσει όλες τις πτυχές της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα μόνο παραδείγματα.

Υγεία

Οι ερευνητές μελετούν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ΤΝ για την ανάλυση δεδομένων υγείας και την ανίχνευση προτύπων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και να βελτιώσουν τους μεμονωμένους διαγνωστικούς ελέγχους.

Για παράδειγμα, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα ευφυές πρόγραμμα που εντοπίζει περιστατικά καρδιακής προσβολής στις κλήσεις άμεσης βοήθειας, και μάλιστα ταχύτερα από τους ειδικούς στο τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης. Άλλο παράδειγμα αποτελεί το συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο KConnect που επιτρέπει την αποτελεσματική αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών μέσω της ανάλυσης ιατρικών κειμένων και της ανάπτυξης υπηρεσιών αναζήτησης.

Μεταφορές

Η ΤΝ μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της σιδηροδροµικής κυκλοφορίας ελαχιστοποιώντας την τριβή της σιδηροτροχιάς και επιτρέποντας την αυτόνομη οδήγηση.

Μεταποιητικός κλάδος

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει στην ταχύτατη ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου και τον σχεδιασμό "έξυπνων" εργοστασίων στην Ευρώπη μέσω, μεταξύ άλλων, της αξιοποίησης της ρομποτικής και της έγκαιρης πρόγνωσης βλαβών και συντήρησης μηχανολογικών κατασκευών.

Η συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ πρωτοβουλία SatisFactory χρησιμοποιεί συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας για να αυξήσει την ικανοποίηση των εργαζομένων σε έξυπνα εργαστήρια.

Τρόφιμα και γεωργία

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιοποιηθεί για τη συγκρότηση πιο βιώσιμων επισιτιστικών συστημάτων: πιο συγκεκριμένα, μπορεί να διασφαλίσει την παραγωγή πιο υγεινών τροφίμων μέσω της ελαχιστοποίησης της χρήσης λιπασμάτων, των ζιζανιοκτόνων και της άρδευσης, να υποστηρίξει την παραγωγικότητα και να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η χρήση της ρομποτικής μπορεί, επίσης, να συμβάλει στην απομάκρυνση των ζιζανίων και στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων.

Πολλά αγροκτήματα στην ΕΕ χρησιμοποιούν ήδη συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις και τη θερμοκρασία των ζώων, καθώς και την κατανάλωση ζωοτροφών.

Δημόσια διοίκηση και υπηρεσίες

Χάρη σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων και στην ικανότητα αναγνώρισης προτύπων, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει την έγκαιρη προειδοποίηση φυσικών καταστροφών, δίνοντας τη δυνατότητα επαρκούς προετοιμασίας και μετριασμού των επιπτώσεων.
https://www.europarl.europa.eu/news/el/headlines/society/20200827STO85804/ti-einai-i-techniti-noimosuni-kai-pos-chrisimopoieitai

Explore Epirus


NORTH GREECE [ EPIRUS ] from sivan zamir on Vimeo.

Explore Epirus

NORTH GREECE [ EPIRUS ] from sivan zamir on Vimeo.

Σε δέκα χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πάντα

 Δημήτρης Νανόπουλος: «Σε δέκα χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πάντα – Θα έχουμε τσιπάκι στο κεφάλι»



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  protothema.gr και στον Δ. Δανίκα ο διακεκριμένος έλληνας επιστήμονας Δημήτρης Νανόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα έχουμε τσιπάκι στο μυαλό, μεγαλύτερη μνήμη, σεξουαλική ενέργεια και αντιστάσεις στο Αλτσχάιμερ».Σε δέκα χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πάντα..

– Πώς θα είναι ο κόσμος σε δέκα χρόνια;
«Θα αλλάξουν τα πάντα. Θα αλλάξουμε κι εμείς».

– Πότε αυτό; Σε μια δεκαετία;
«Ηδη γίνεται. Και πρόσεξε, η αλλαγή θα γίνει εκ του φυσικού. Θα αλλάζουμε μέσα στη διαδικασία της εξέλιξης. Πρόκειται για ένα μείγμα Φυσικής, Ψηφιακής, Ρομποτικής και Κβαντικής. Τέλος με τον άνθρωπο. Θα αρχίσει η εποχή του μετα-ανθρώπου. Ο μετάνθρωπος».

– Για παράδειγμα;
«Θα έχουμε τσιπάκι στο κεφάλι. Ενα τσιπάκι με το οποίο θα αυξάνει η μνήμη μας, θα σταματάει το Αλτσχάιμερ, θα βοηθάει τη σεξουαλική μας ενέργεια. Θα τα κάνει όλα. Θα μπορούμε, επίσης, να “παίρνουμε” τον εγκέφαλό μας και να τον τοποθετούμε στο software. Ετσι θα αποθηκεύονται όλες οι εγκεφαλικές μας λειτουργίες και πληροφορίες Οταν λέω θα “παίρνουμε” τον εγκέφαλο δεν εννοώ φυσικά ότι θα τον… βγάζουμε».

– Μα γίνονται τέτοια πράγματα;
«Φυσικά γίνονται. Ηδη τα βλέπουμε όλα αυτά σε εργαστήρια. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει Existence Proof (απόδειξη ύπαρξης). Και ότι υπάρχει κβαντικός κομπιούτερ. Με απίστευτη δύναμη, που θα αλλάξει ριζικά τα πάντα. Φαντάσου ότι το smartphone σήμερα διαθέτει πληροφορίες ισοδύναμες με όλα τα κομπιούτερ της NASA όταν το “Apollo 11” πήγε στη Σελήνη».

https://www.briefingnews.gr/

Κωνσταντινούπολη: Πριγκηπόννησα

.
Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος, Πριγκηπόννησα, Άγιος Γεώργιος Κουδουνάς

Γλαυκωμα - Προσομοίωση απώλειας όρασης


 

Γλαυκωμα - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Human Nature 1 / 32

.

 Καλώς ήρθατε στο Human Nature! Στο κανάλι αυτό θα βρείτε απλουστευμένα βιντεάκια για ασθένειες, ιατρικά facts και όχι μόνο! Για όποιον είναι αρκετά περίεργος για πράγματα που ακούει καθημερινά(ή όχι και τόσο καθημερινά). Δέστε τις ζώνες σας και ξεκινάμε!

Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος : Σοβαρά ερωτήματα για τις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων στον κορωνοϊό

.
Ο καθηγητής Παθολογίας- Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, μιλάει στον 98.4 για την μεγάλη επιστημονική συζήτηση που έχει ανοίξει σε όλο τον κόσμο , πλην Ελλάδας, με τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων , με έντονο προβληματισμό από το γεγονός, ότι τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας κι ενώ την τελευταία διετία ο ιός υποτίθεται ότι εξασθενεί και έχει απέναντι του και εμβόλια, εντούτοις τα στοιχεία και οι καμπύλες θανάτων εμφανίζουν άλλη εικόνα. Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος στάθηκε με έμφαση σε πρόσφατη έρευνα, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erlangen και το Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU), που δημοσίευσαν τη εργασία τους στο περιοδικό Science Immunology. Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως, στην περίπτωση των εμβολίων COVID, αυτό που ανακάλυψε η γερμανική μελέτη είναι ότι με την πάροδο του χρόνου και με αυξημένες δόσεις αναμνηστικές , ενδέχεται να εκπαιδεύεται το σώμα μας να ανέχεται αντί να καταπολεμά τον ιό για τον οποίο σχεδιάστηκε να τον καταστρέψει. Με αυτό το σκεπτικό , ο κ. Βλαχογιαννόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται συστολή και περίσκεψη πλέον για την δράση των αναμνηστικών δόσεων και μάλιστα παρότι ο ίδιος έχει κάνει 5 συνολικά, δεν το συνιστά πλέον αν δεν υπάρξουν σοβαρές μελέτες για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στον οργανισμό από τις επαναληπτικές δόσεις .

Μονοδένδρι. Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι της Ελλάδας βρίσκεται δίπλα σε έν...

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ, ΖΑΓΟΡΙ (DRONE). MONODENDRI, EPIRUS, GREECE.

Cinematic Drone: EPIRUS: Land of Stone 4K ¦ Ήπειρος - Ιωάννινα - Ζαγόρι ...


GR translation:Η Ήπειρος είναι μια παραδοσιακή γεωγραφική και σύγχρονη διοικητική περιφέρεια στη βορειοδυτική Ελλάδα. Συνορεύει με τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προς τα ανατολικά, τη Δυτική Ελλάδα, στα νότια, τη θάλασσα του Ιονίου και τα νησιά του Ιονίου στα δυτικά και την Αλβανία στα βόρεια. Η περιοχή έχει έκταση περίπου 9.200 km2 (3.600 τετραγωνικά μίλια). Είναι μέρος της ευρύτερης ιστορικής περιοχής της Ηπείρου, η οποία επικαλύπτει τη σύγχρονη Αλβανία και την Ελλάδα, αλλά βρίσκεται ως επί το πλείστον εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το Φαράγγι Βίκου-Αώου και τα Εθνικά Πάρκα της Πίνδου βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων. Και οι δύο περιοχές έχουν επιβλητικά τοπία με εκθαμβωτική ομορφιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα της πανίδας και της χλωρίδας. Το κλίμα της Ηπείρου είναι κυρίως αλπικό. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από κωνοφόρα είδη. Η ζωή των ζώων είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αυτόν τον τομέα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ειδών, αρκούδες, λύκοι, αλεπούδες, ελάφια και λύγκες.

Places that appear in this video:
1) Lake Pamvotida, Ioannina
2) Its Kale, Ioannina
3) The Unnamed Island of Ioannina Lake
4) Vikos - Aoos Gorge
5) Kipi, Zagori
6) Kokorou Stone Bridge
7) View from Lyggiades, Ioannina
8) Dilofo, Zagori
9) Vikos Gorge - Vradeto Village

Metsovo, Epirus, Greece - by drone [4K]. #metsovovillage

Η Ήπειρος από ψηλά. Τζουμέρκα και Ζαγοροχώρια. (Drone Footage 4K UHD)

Γνωρίζοντας την Κωνσταντινούπολη: Βόσπορος

18 ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠIΓEΙEΣ ΛΗΨΕΙΣ FH...

ROAD TRIP ΣΤΑ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ - ΓΑΝΑΔΙΟ (DRONE) M...

.

 Μαστοροχώρια ονομάζονται είκοσι επτά οικισμοί στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Ιωαννίνων, βορειοανατολικώς της Κόνιτσας . Οι ντόπιοι μάστορες, γνωστοί και ως «κουδαραίοι», έκτιζαν κυρίως πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, δημόσια κτήρια, κατοικίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, Το όνομα τους όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς προκύπτει από τους κατοίκους τους οι οποίοι ασχολούνταν στο παρελθόν με την οικοδομική τέχνη της πέτρας και η τέχνη τους άφησε ανεξίτηλο και διαχρονικό το σημάδι της σε ολόκληρη την περιοχή μέχρι σήμερα. Τα χωριά που αποτελούν τα Μαστοροχώρια βρίσκονται κυρίως στη “λεκάνη” που σχηματίζει ο ποταμός Σαραντάπορος και περιβάλλεται από την οροσειρά του Γράμμου, τον Σμόλικα, τη Τύμφη (Γκαμήλα) και τη Νεμέρτσικα (Δούσκο) Με ζωντανή ιστορία πάνω από 100 χρόνια οι κάτοικοι άντεξαν το βάρος δύο πολέμων ενώ βρέθηκαν στο επίκεντρο του εμφυλίου (1946-1949). Σήμερα όμως ο μόνιμος πληθυσμός τον χειμώνα δεν ξεπερνάει τους 500 κατοίκους στο σύνολο των Μαστοροχωρίων.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017 FHD - ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 4 ΕΠΟΧΕΣ HD DRONE - TRIP TO ZAGOROHORIA TO EPIRUS GREECE HD

.

 Παπιγκο , Βοιδοματης ,Γεφύρι Κοκκορη , Διλοφο , Γεφύρι Κλειδωνιας , Γεφύρι Ντόβρης , Γεφύρι Λαζαριδη Κοντοδημου Γεφύρι του Μυλου , Γεφύρι Πετσιώνη , Μονοδεντρι , Κηποι , ,Γεφύρι Καλογερικο .

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ . (DRONE) - KONITSA BRIDGE - ...

.

 Το Γεφύρι της Κόνιτσας, χτίστηκε το 1869 (με επιδιορθώσεις λόγω μερικής κατάρρευσης το 1870-1871)από συνεργείο 50 μαστόρων με πιθανολογούμενο επικεφαλής τον Πυρσογιαννίτη πρωτομάστορα Ζιώγα Φρόντζο, έναν αγράμματο λαϊκό τεχνίτη. Σίγουρο πάντως είναι ότι ο πρωτομάστορας του γεφυριού της Κόνιτσας ήταν αυτός που τρία χρόνια νωρίτερα είχε χτίσει το γεφύρι της Πλάκας. Η κατασκευή του έγινε με δωρεές των κατοίκων της πόλης και κυρίως του τραπεζίτη των Ιωαννίνων Ιωάννη Ζ. Λούλη, καταγομένου από την Αετορράχη (Κοτόρτσι) των Κατσανοχωρίων, ο οποίος διέθεσε περίπου τα μισά από τα 120.000 γρόσια (πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή) που κόστισε η κατασκευή του. Βρίσκεται στην νοτιοδυτική άκρη της πόλης, ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου ποταμού, τον οποίο και γεφυρώνει. Πρόκειται για ένα μονότοξο λιθόκτιστο γεφύρι που διακρίνεται για το τεράστιο τόξο του καθώς θεωρείται το υψηλότερο μονότοξο των βαλκανίων. Συγκεκριμένα, το άνοιγμα του τόξου υπολογίζεται στα 35,60 μ. ενώ το ύψος του φθάνει τα 19,25 μ. Κάτω από την καμάρα του, υπάρχει μια καμπάνα η οποία σήμαινε για να προειδοποιήσει τους περαστικούς να μην διαβούν το γεφύρι όταν φυσούσε δυνατός άνεμος από το εσωτερικό της χαράδρας, οπότε και υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν και να πέσουν. Κάτω δεξιά από το γεφύρι, ένα ωραίο μονοπάτι οδηγεί προς τη μονή Στομίου.

ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ -ΖΑΓΟΡΙA - ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ (DRONE) -TSEPELOVO - OLD STONE BRID...

.

 Το Τσεπέλοβο είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου και έδρα του Δήμου Τύμφης. Απέχει 51 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού, τα Ιωάννινα. Δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό, πάνω από το λεγόμενο φαράγγι «Βικάκι», βρίσκεται η πέτρινη Μονή Ρογκοβού, χτισμένη τα χρόνια 1028-1034 και ανακαινισμένη το 1745[ . Οι καλοδιατηρημένες αγιογραφίες και τα ξυλόγλυπτα της εκκλησίας έγιναν σταδιακά κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

ΔΙΛΟΦΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΛΑΝΑ ! DILOFO ZAGORΙ - GREECE - ...

.

 Το Δίλοφο είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και ανήκει στο συγκρότημα των Ζαγοροχωρίων της Ηπείρου. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης. Το Δίλοφο υπάγεται στον Δήμο Ζαγορίου ενώ έως το 2010 ανήκε στον δήμο Κεντρικού Ζαγορίου. Βικιπαίδεια Κλαρίνο: Ηλίας Πλαστήρας

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΛΑΝΑ ! MONODENDRI, ZAGORI , ...

.

 Το Μονοδένδρι είναι ορεινό χωριό της Ηπείρου. Βρίσκεται στο δήμο Ζαγορίου του νομού Ιωαννίνων και γνώρισε μεγάλη εμπορική και οικονομική ανάπτυξη κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Το Μονοδένδρι είναι κτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου σε υψόμετρο 1060 μέτρων, κοντά στον παραπόταμο του Αώου, Βοϊδομάτη και απέχει 41 χλμ από τα Ιωάννινα. Στο Μονοδένδρι υπάρχουν εκθεσιακό κέντρο και Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή , τα οποία υπάγονται στη Ριζάρειο Σχολή. Από τη Βικιπαίδεια

ΚΗΠΟΙ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΓΕΦΥΡΙΑ ! KIPOI VILLAGE IN ZAGOROCHORIA - BRIDGES...

.

 Οι Κήποι είναι οικισμός της δημοτικής ενότητας Τύμφης, του δήμου Ζαγορίου στο Νομό Ιωαννίνων. Βρίσκεται σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, ενώ είναι χτισμένοι επί βραχώδους λόφου. Οφείλουν το όνομά τους στους πολλούς κήπους που υπάρχουν στην περιοχή. Κοντά στους Κήπους βρίσκονται τα πιο όμορφα γεφύρια του Ζαγορίου, όπως του Κοντοδήμου στην είσοδο του χωριού, σε απόσταση περιπάτου το φημισμένο γεφύρι του Κόκκορη (ή Νούτσου), που χτίστηκε το 1750, και το τρίτοξο Καλογερικό του 1748, γνωστό και ως «κινούμενη κάμπια» Βικιπαίδεια Όποια ιστοσελίδα επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει οποιοδήποτε βίντεο, αυστηρά και ΜΟΝΟ μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση του YouTube. (Κοινοποίηση) Απαγορεύεται η αναμετάδοση για δημιουργία εσόδων. Σε περίπτωση αναμετάδοσης από τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι εμφανές το Logo του καναλιού. Απαγορεύεται η λήψη και χρησιμοποίηση αποσπασματικών πλάνων από το βίντεο. Σε περίπτωση απόκρυψης του λογοτύπου γίνεται παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ( DRONE ) - THE MAGNIFICENCE OF EPIRUS IN ONE VIDEO... GREECE !


Ενα οδοιπορικό σε πετρόχτιστα γραφικά γεφύρια, σε πέτρινα χωριά, καταρράκτες, ποτάμια, όμορφες παραλίες, μοναστήρια, αυτά είναι τα Ζαγοροχώρια , Τζουμέρκα , Μαστοροχώρια , Πάργα , Αχέροντας ποταμός και Ιωάννινα . Μερικά πολύ όμορφα πλάνα στο βίντεο είναι απο τον αγαπητό μου φίλο Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και τόν ευχαριστώ πολύ . 
Μουσική : Κλαρίνο παίζει ο Μιχάλης Πανουσάκος.

ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

EPIRUS (Hπειρος), Greece ► Video Guide, 2009 Flashback, 62 min. ► version 1 (VTT)

.
Timeline: 00:00 Preveza - Aktion Undersea Tunnel 00:33 Zalongo 00:45 Agios Dimitrios monastery 02:14 Ancient Kassope 05:30 Bridge of Arta 07:05 Tzoumerka mountains

Κέρκυρα, Ελλάδα ► Οδηγός βίντεο - 4K

.
Χρονοδιάγραμμα : 00:00 - Πόλη της Κέρκυρας 21:25 - Ανεμόμυλος Ανεμόμυλος 23:11 - Mon Repos 25:20 - Μονή Βλαχέρνας 29:38 - Αχίλλειον

51 beaches of PARGA - SIVOTA - AMMOUDIA (Πάργα, Σύβοτα), Greece ► Detailed Beach Guide, 30min. in 4K

.
Timeline: 00:00 Parga 00:11 Plataria 00:22 Elena 00:30 Nautilos 01:09 Dei Plus

Παξοί & Αντίπαξοι, Ελλάδα ► Οδηγός βίντεο, 4K

.
Χρονοδιάγραμμα : 00:00 Παξοί – Γάιος 03:51 Κρουαζιέρα στους Αντίπαξους 04:43 Αντίπαξοι 05:15 Εστιατόριο Bella Vista 05:48 Παραλία Βουτούμι

73 best beaches of LEFKADA (Λευκάδα, Lefkas), Greece ► Detailed Beach Guide, 50 min. in 4K ► vers. 1

.
Timeline: 00:00 Kariotes 00:19 Tebeli, Ligia 00:51 Paradeisos, Ligia 01:09 Episkopos 02:16 Nikiana

30 Best Beaches of SYVOTA (Sivota, Σύβοτα), Greece ► Beach Guide, 16 min. 4K ► INEX


Timeline: 00:00 Syvota 00:18 Plataria, Elena 00:37 Nautilos 01:15 DEI Plus 02:00 DEI

Drone Video

Παλιά Αθήνα

..
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στην Αττική, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, και είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.[2] Η Αρχαία Αθήνα, αρχικά οικισμός πάνω στην Ακρόπολη, εξελίχθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς. Υπήρξε, κατά την κλασική εποχή, κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Αναφέρεται ευρέως ως γενέτειρα της δημοκρατίας. Συχνά, η Αθήνα, όπως και γενικότερα η Ελλάδα,[3][4] χαρακτηρίζεται «λίκνο του δυτικού πολιτισμού», ενώ άλλες φορές, ο τίτλος αυτός αποδίδεται στη Μεσοποταμία.[5][6] Η σύγχρονη Αθήνα είναι το κέντρο της οικονομικής, βιομηχανικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η Ευρύτερη Αστική Περιοχή της Αθήνας, η οποία ουσιαστικά συμπίπτει με την Περιφέρεια Αττικής, είναι η 7η πολυπληθέστερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πληθυσμό της να εκτιμάται το 2004 στους 4.013.368 κατοίκους.

ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ...

ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ...ΜΕΡΟΣ 1ο

ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ-ΜΕΡΟΣ 2ο
ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ

Ταξίδι στην Αθήνα του 1900

Η Παλιά Αθήνα όπως δεν την έχεις ξαναδεί | Πλούσιο φωτογραφικό υλικό 200 χρόνων (Μέρος 1ο)
Ταξίδι στην παλιά Αθήνα | Πλούσιο φωτογραφικό υλικό 200 χρόνων (Μέρος 2ο)

Sensationelle Filmaufnahmen von Berlin nach der Kapitulation (3. Mai 1945)

33 παραλίες της Ζάκυνθος, Ελλάδα ► Οδηγός παραλίας, 29 λεπτά 4K

.

Timeline : 00:00 - Dafni 01:08 - Kalamaki 02:29 - Laganas 03:53 - Cameo Island 04:47 - Marathonisi Island 05:29 - Keri 06:24 - Arba hotel, Marathias 07:00 - Marathias 07:37 - Plakaki 08:28 - Korakonissi 10:00 - Porto Roxa 11:15 - Porto Limnionas 12:34 - Porto Vromi 12:59 - Navagio (Shipwreck) 13:57 - Potamitis windmill 14:34 - Agios Nikolaos 14:53 - Makros Gialos 15:22 - Xigia Sulfur 15:52 - Xigia Pelagaki 16:22 - Alykes 17:05 - Alykanas 17:43 - Amboula 18:23 - Bouka 19:24 - Tsilivi 20:25 - Krioneri 20:33 - Argassi 21:21 - Porto Kaminia 21:52 - Porto Zorro 23:03 - Banana beach 24:59 - Agios Nikolaos 26:08 - Mavratzi 26:41 - Porto Roma 27:31 - Gerakas