«Τρώμε καρκίνο: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε» από τον π. Πρόεδρο του ΕΦΕΤ Dr. Νίκο Κατσαρό
Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.
Σύμφωνα
με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς
Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου
γνωστές:
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα
τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες,
τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των
καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που
προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον, είτε κατά την παρασκευή
τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται
παρακάτω:
Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος
Τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα
επιτρεπτά όρια. Στην
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)