Rita Hayworth Is Stayin' Alive

.
"Stayin' Alive" των Bee Gees
Είναι καταπληκτικό, κάποιοι με πολύ μεράκι και όρεξη ξόδεψαν πολλές ώρες για να συναρμολογήσουν τα διάφορα βίντεο.... Το αποτέλεσμα είναι απλά θαυμάσιο!
Οι πιο πολλοί στα βίντεο αυτά έχουν πεθάνει πολύ πριν οι Bee Gee's ηχογραφήσουν το «Stayin' Alive». Είναι βέβαιο πως θα το απολαύσετε.... Η μουσική μπορεί να αλλάζει αλλά οι κινήσεις είναι αθάνατες.... Χορεύουν μεταξύ άλλων οι Gene Kelly, Frank Sinatra, Gene Nelson, Larry Parks, Fred Astaire, Phil Silvers and others having fun dancing. Love those Bee Gees!

2013: What Brought Us Together


Tα συγκλονιστικοτερα γεγονοτα του 2013, ολα μαζι σε ενα βιντεακι των 6 λεπτων περιπου. αν και απομενουν μονο λιγες ημερες απο το 2014, ας θυμηθουμε ξανα τα σπουδαιοτερα γεγονοτα. απο τις μεγαλυτερες τραγωδιες της ανθρωποτητας, μεχρι τις καλυτερες στιγμες. ανθρωποι, γεγονοτα, χαρες και λυπες ολα μαζι στην αναδρομη του 2013!!

Αξίζει να το δείτε !!!


( Scientific Name): Hypothymis azurea The Black-naped Blue Monarch is a bird species endemic to Taiwan

Είσαι οδηγός αυτοκινήτου… τότε πρέπει σίγουρα να δεις αυτό!




Πρέπει να το λάβουν υπόψη τους όλοι οι οδηγοί!‏

Δείτε παρακάτω τι ενοούμε...


Φωτογραφίες που σημάδεψαν τον κόσμο

.....
Παιδιά τρέχουν να σωθούν από τις αμερικάνικες βόμβες Napalm στο Βιετνάμ
 Μια εργαζόμενη σε εργοστάσιο της Καλιφόρνια που σύντομα θα ξεκινούσε μια νέα ζωή ως Μέριλιν Μονρόε, 1944
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/fotos22.jpg.
 Η Γη όπως φαίνεται από τη Σελήνη (Πρωτη φωτογραφία της).
 http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2011/02/10.png

Ο Stephen Fry μιλά για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα VideoMan


Απίστευτο! Ανατριχιαστικό! Ναι αυτή είναι η ΕΛΛΑΣ! Πρέπει να το δεις! (Βίντεο)Το να φωνάζει μ' όλη τη δύναμη της ψυχής του αλλά και με επιχειρήματα ακλόνητα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ένας Βρετανός έχει τη σημασία του. Σε ομιλία του για τον οργανισμό Intelligence, που διοργανώνει συζητήσεις για πολλά σημαντικά ζητήματα, ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και κωμικός μεταξύ άλλων Stephen Fry επιχειρηματολογεί πάνω στην άποψη πως τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Αθήνα.

Παλιές φωτογραφίες από την Ηπειρο

Γυναίκα της Ηπείρου με Ξύλινη κούνια και σακούλι, Ήπειρος, 1913

Γυναικείος χορός στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, 1913

Δελβινάκι, στο χοροστάσι, 1913

Δελβινάκι, οικογενειακή φωτογραφία1913

Δελβινάκι, γυναίκα με τα νεροβάρελα πάει στη βρύση1913

Ζαγόρι 1913

Δελβινάκι Ιωαννίνων, πρόκριτοι, 1913

Ηπειρώτισσα μάνα του Κώστα Μπαλάφα











Παλιές φωτογραφίες από την Ελλάδα

AΘΗΝΑ, 1948. Βρεφοδόχος στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (οδός Πειραιώς).

 
ΑΘΗΝΑ, 1948.- Αστυνομικός οδηγεί ανύπαντρη μητέρα στο βρεφοκομείο Αθηνών να παραδώσει το νεογέννητο μωρό της. Φωτογραφία Βούλα Παπαϊωάννου.

Παλιές φωτογραφίες

ΜΑΝΧΑΤΑΝ, 1898. Έλληνες μετανάστες στην οδό Bayard. Πληρώνουν πέντε σεντς το στρώμα για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τον ύπνο τους

.
 Ηπειρώτες μαστόροι σε εργασίες διάνοιξης σιδηροδρομικής γραμμής Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) 1927

ΜΑΝΧΑΤΑΝ, 1898. Ιταλίδα ή Ελληνίδα με το μωρό της σε εργατική κατοικία στο Μανχάταν.

.ΕΛΙΣ ΑΪΛΑΝΤ, 30 Οκτωβρίου 1912. Μετανάστες περιμένουν να μεταφερθούν στο Μανχάταν. (Library of Congress).

Midnight in Paris Woody Allen


Το Παρίσι δεν είναι μόνο ο Πύργος του Άιφελ ή/και τα άλλα πασίγνωστα στους ξένους περιηγητές μνημεία. Είναι επίσης οι κάτοικοί του που αντιμετωπίζουν ο καθένας την καθημερινότητά του, ταλαιπωρούνται από τον άστατο καιρό, όμως δεν παραλείπουν να πιούν το καφεδάκι τους σε κάποιο παρόδιο μπιστρό και, με πρώτη ευκαιρία, αναζητούν τη διασκέδαση στα λούνα παρκ και τα νυχτερινά κέντρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ

Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα-Βάσσες (1986)
Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγάλειας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο επιβλητικούς ναούς της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα επειδή τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός, που υψώνεται επιβλητικά στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Το μνημείο αυτό με την πανανθρώπινη σημασία και συνάμα ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που περιλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1986. Τμήμα της ζωφόρου του ναού αποσπάστηκε το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Αρχαιολογικός τόπος των Δελφών (1987)
Τα πιο σημαντικά μουσεία της Αθήνας

Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα σημαντικά μουσεία της πόλης. Τα μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα φιλοξενούν μερικά από τα πιο αξιόλογα αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης, αλλά και εικαστικά έργα σύγχρονων δημιουργών που αξίζει να δείτε.

Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Το νοικοκυριό στην Ήπειρο

Τάβλα- Σοφράς


Σοφράς-Λαογραφικό Μουσείο “Ελληνικοί χοροί Παραδοσιακή φλόγα “

Ο «Σοφράς» ή σουφράς, ήταν ένα στρογγυλό τραπέζι φαγητού μικρός ή μεγάλος με πολύ χαμηλά πόδια, ως 40 εκατ. ύψος , δεν το χρησιμοποιούσαν μόνο για τραπέζι φαγητού. Οι τρώγοντες κάθονταν σταυροπόδι, εκτός των νέων γυναικών που έτρωγαν στηριζόμενες στα γόνατά τους ή καθισμένες σε μικρά σκαμνιά. Οι άνδρες κάθονται πάνω σε προσκέφαλα σταυροπόδι πάντοτε. Παλαιότερα τραπεζομάντηλα δεν χρησιμοποιούσαν αλλά πάνω στο σοφρά έβαζαν ένα μεγάλο σινί και μέσα σ΄αυτό τα σάνια ή σαγάνια. Στα μεγάλα δείπνα, όπως στην περίπτωση γάμου χρησιμοποιούσαν σουφράδες ορθογώνιες  σε κανονικό ύψος για 10 ή και περισσότερα άτομα και κάθονταν σε ξύλινα καθίσματα. Οι γυναίκες όμως δεν συμμετείχαν στο κοινό με τους άνδρες τραπέζι αλλά σε ξεχωριστό. Πάνω στο σοφρά  έκαναν κι άλλες δουλειές, όπως το πλάσιμο των φύλλων ζυμαριού για τις πίτες, το ζύμωμα της καλαμποκοκουλούρας, των πρόσφορων για την εκκλησιά, των κουλουριών. Πάνω αναποδογύριζαν αμέσως μετά το ξεφούρνισμα τις πίτες, άπλωναν τα σύκα μετά το βράσιμό τους για να γίνουν οι συκομαϊδες κ.α. Ήταν ένα σκεύος που δεν έλλειπε από κανένα σπίτι του χωριού.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ !!!


Ιωάννινα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιωάννινα
Έμβλημα
Ioannina Greece.jpg
Άποψη της πόλης
Χάρτης
Θέση στην Ελλάδα
Ιωάννινα is located in Ελλάδα
Ιωάννινα
Πληροφορίες
Γεωγραφικό διαμέρισμαΉπειρος
ΠεριφέρειαΠεριφέρεια Ηπείρου
ΝομόςΙωαννίνων
Αρ. δημ. διαμερισμάτων3
Επίσημος πληθυσμός111.740 (2011)
Υψόμετρο470 m
Ταχυδρομικός κώδικας45xxx
Τηλεφωνικός κωδικός26510
ΔήμαρχοςΦίλιππος Φίλιος
Ιστότοποςhttp://www.ioannina.gr
Τα Ιωάννινα γνωστά και ως Γιάννενα ήΓιάννινα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου με 111.740 κατοίκους (2011). Η επίσημη ονομασία του ΟΤΑ είναι Δήμος Ιωαννιτών και συμπεριλαμβάνει τα γειτονικά χωριά. Ο κάτοικος ονομάζεται Ιωαννίτης, Ιωαννίτισσα, ή κοινώς Γιαννιώτης και Γιαννιώτισσα. Τα Ιωάννινα βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο κέντρο του ομώνυμου λεκανοπεδίου. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Η διάνοιξη τηςΕγνατίας οδού συνδέει οδικά τη δυτική με τη βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Στην πόλη υπάρχουν δύο νοσοκομεία (Το Γενικό Κρατικό "Χατζηκώστα" και το "Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Δουρούτη"). Στα Ιωάννινα εδρεύει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με 17 τμήματα και περίπου 20.000 φοιτητές. Επίσης στα Ιωάννινα φιλοξενούνται και τμήματα τουΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, με έδρα την Άρτα. Μεταξύ των πολυποίκιλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής, ξεχωριστή θέση κατέχει η λίμνηΠαμβώτιδα, που παράκειται της πόλης. Άξιο αναφοράς είναι και το νησάκι της λίμνης (νήσος Ιωαννίνων), στο οποίο βρίσκεται μικρός οικισμός και διάφορα μνημεία και αξιοθέατα, όπως η τελευταία κατοικία του Αλή Πασά. Υπάρχουν επίσης έξι μοναστήρια,[1] το παλιότερο του Αγίου Νικολάου (Ντίλιου) ή Στρατηγοπούλου του 11ου αιώνα, του Αγίου Νικολάου (Σπανού) ή Φιλανθρωπινών από το 1292 μ.Χ., του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (1506 μ.Χ.), της Ελεούσης (1570 μ.Χ.), του Αγίου Παντελεήμονος (17ου αιώνα) και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (1851 μ.Χ.). Στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου (Σπανού) ή Φιλανθρωπινών δίδαξαν κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ο λόγιος Αλέξιος Σπανός, οι μοναχοί Πρόκλος και Κομνηνός και οι αδελφοί Αψαράδες, Θεοφάνης και Νεκτάριος. Τρία χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται το σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, μήκους περίπου 830 μέτρων και εκτάσεως περίπου 14400 τ.μ.[1] Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από κατοίκους της πόλεως που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς των ιταλικών αεροπλάνων το 1940.

Ιστορία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Γεωγραφία
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του σημερινού νομού Θεσσαλονίκης, στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Κεδρηνού Λόφου και περιβάλλεται στα βόρεια από το δάσος του Σέιχ Σου. Στη Σίνδο υπάρχει η βιομηχανική ζώνη της πόλης και στα ανατολικά βρίσκονται οι περιοχές του αεροδρομίου, της Θέρμης και τουΠανοράματος.
Βόρεια-Βορειοανατολικά της πόλης υψώνεται ο Χορτιάτης, φυσική οχύρωση και πηγή μέρους του νερού που χρησιμοποιείται για την ύδρευση της. Βορειοδυτικά απλώνεται η πεδιάδα της Θεσσαλονίκης, που συμπληρώνει τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης σε ύδρευση. Η πεδιάδα ευνόησε την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της γύρω περιοχής, καθώς σχηματίστηκε (περίπου τον 1ο π.Χ. αιώνα) από τις προσχώσεις των ποταμών που διαρρέουν το νομό κι έτσι είναι ιδιαίτερα εύφορη.
Οι τρεις αυτοί ποταμοί, ο Αξιός, ο Λουδίας και ο Γαλλικός, εκβάλλουν δυτικά της πόλης ενώ ακόμα νοτιότερα εκβάλλει ο Αλιάκμονας. Οι ποταμοί αποτέλεσαν και φυσικά υδάτινα κωλύματα σε προσπάθειες προσέγγισης της πόλης από τα νότια. Η διάβαση του Γαλλικού ποταμού από τα ελληνικά στρατεύματα, το 1912, οριστικοποίησε την άνευ όρων παράδοση των Οθωμανών. Τοδέλτα του Αξιού αποτελεί υδροβιότοπο 22.000 στρεμμάτων ιδιαίτερης σημασίας, που προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ.

Ιστορικό Κέντρο

Τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας

H Ελλάδα αποτελεί μια από τις λιγοστές χώρες στον κόσμο με τόσα πολλά κάστρα και φρούρια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν πάνω από 600 κάστρα και φρούρια. Άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, άλλα ωραία και άλλα άσχημα, άλλα αρχαία και άλλα μεσαιωνικά, άλλα αχρηστευμένα και άλλα καλοδιατηρημένα. Τα κάστρα της Ελλάδας δεν αποτελούν απλά ένα κομμάτι του μακρινού παρελθόντος, οχυρά που έζησαν ένδοξες στιγμές μόνο στον Μεσαίωνα ώστε μετά το τέλος του να σωπάσουν, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε άλλο κράτος της Ευρώπης. Αντίθετα, απασχόλησαν τη διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική και πολεμική σκηνή πολλές φορές κατά τη νεότερη ιστορίαΑπό αυτά διάλεξα μερικά, άλλα για την ιστορία τους, άλλα για την ομορφιά τους, άλλα επειδή μου άρεσαν, αν και γνωρίζω πόσο υποκειμενική μπορεί να είναι η γνώμη πολλές φορές.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκτίθενται ευρήματα κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών και παρουσιάζεται συνολικά ο πολιτισμός της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Το κτίριο του Μουσείου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, εγκαινιάστηκε το 1962 και αποτελεί σημαντικό δείγμα του μοντέρνου κινήματος της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Όλυμπος
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του, τον Μύτικα (2.917 μ.) κατοικούσαν οι «Ολύμπιοι» θεοί, σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, αλλά και σε όλη την περιοχή της Ευρώπης, από τις Άλπεις έως τον Καύκασο. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας. Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του, να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του. Κλασσική αφετηρία αποτελεί η κωμόπολη του Λιτόχωρου στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, όπου στις αρχές κάθε καλοκαιριού καταλήγει ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.

Σμόλικας

Our Story In 2 Minutes

Η ΙΣΤΟΡΙΑ σε δύο λεπτά! Δεν υπάρχουν κείμενα, εικόνες μόνο. Μην κλείσετε τα μάτια σας ούτε για 2 δευτερόλεπτα, επειδή 2000 χρόνια θα έχουν χαθεί σε μια στιγμή Μιά πραγματικά εξαιρετική φωτογραφική περίληψη!
 
Με ένα κλικ «πετάξτε» πάνω από την Ακρόπολη σε μια πανοραμική περιήγηση την πιο όμορφη στιγμή της μέρας
 http://www.airpano.ru/files/Acropolis-Athens-Greece/2-2

Zorba The Greek Dance

Δύο χρόνια χωρίς τον μεγάλο Ηπειρώτη φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα...


Κώστας Μπαλάφας


 Άνθη της πέτρας (Η Χώρα του Κώστα Μπαλάφα)

Norwegian Military Band Exhibition....Incredible!

 THIS IS THE DEFINITION OF PRECISION! Those are US made Garand M-1 rifles (WWII), and heavy weapons (9 POUNDS EACH) and when that one young fellow goes on his own - YOU'VE NEVER SEEN A RIFLE SPUN THAT FAST THESE GUYS ARE GOOD!

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε! 10 οδηγίες επιβίωσης!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΜΉΝΥΜΑ ΑΠΌ ΚΑΤΟΧΙΚΆ ΝΈΑ ΣΤΙΣ 15/10/2013 

ΕΣΎ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙΣ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΌ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΈΡΕΣ ΤΙ ΣΕ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΆΧΝΕΙΣ? ΜΉΠΩΣ ΈΤΣΙ ΔΊΝΕΙΣ ΧΏΡΟ ΣΤΟ ΠΕΔΊΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΉΣΕΙ? ΜΗΝ ΣΤΟΧΕΎΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΈΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΣΕΙΣΜΟΎ !!


Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ‘ Triangle of Life’, επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee , 13/4/04

Δείτε το πιο εντυπωσιακό site του κόσμου!

Μέσα σ'αυτό το site, μπορείτε να δείτε την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στον πλανήτη ανά πάσα χρονική στιγμή, θανάτους και γέννες σε αληθινό χρόνο, όπως επίσης και τους αριθμούς των πληθυσμών της κάθε χώρας.

Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο σαν την απλόχερη αγάπη που σου δίνει ένας σκύλος.

 Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο σαν την απλόχερη αγάπη που σου δίνει ένας σκύλος. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι η ευκαιρία σου να το ανταποδώσεις. Κάνε share την φωτογραφία και πρόσφερε δωρεάν γεύματα σε φιλοζωικά σωματεία.
Δείτε τα 10 πιο όμορφα χωριά του κόσμου
Μέρη ονειρικά που όσο βρίσκεσαι εκεί μοιάζουν να μην είναι πραγματικά, αλλά γίνονται βασανιστικά πραγματικά όταν έχεις φύγει...
Αλλα ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.
xwrio1
• Χάλστατ, Αυστρία
Το κουκλίστικο χωριό των λιγοστών κατοίκων είναι χτισμένο στην απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης, περίπου μια ώρα από το Σάλτσμπουργκ. Φημίζεται για το φυσικό αλάτι που εξορύσσεται εδώ για χιλιάδες χρόνια αλλά και την μοναδική ομορφιά του τοπίου του.

xwrio2
• Hamnoya, Νορβηγία
Το μικροσκοπικό ψαροχώρι βρίσκεται σε απομακρυσμένο νησάκι του αρχιπελάγους Lofoten στα βόρεια της χώρας και είναι περιτριγυρισμένο από τραχιές βουνοκορφές. Μέχρι πριν λίγα χρόνια συνδεόταν με το απέναντι Reine με φέρι αλλά πλέον η πρόσβαση γίνεται με γέφυρες ως τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε10 που καταλήγει στη Σουηδία.

xwrio3
• Popeye, Μάλτα
Αν αναρωτιέστε για το όνομά του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατασκευάστηκε το 1980 ως σκηνικό για την ταινία «Ποπάι» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Το Sweethaven Village, όπως είναι αλλιώς γνωστό, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού και σήμερα αποτελεί υπαίθριο μουσείο και θεματικό πάρκο.

xwrio4
• La Pan Tan, Βιετνάμ
Μέχρι το 1996, το ορεινό χωριό στην καρδιά της χώρας ήταν στρωμένο με οπιούχες παπαρούνες αφού όλοι οι κάτοικοι τις καλλιεργούσαν και ήταν εθισμένοι σε αυτές. Στη συνέχεια η κυβέρνηση απαγόρευσε την καλλιέργειά τους, τις αντικατέστησε με ορυζώνες και ανακήρυξε την περιοχή σε εθνικό πάρκο.
xwrio5
• Riomaggiore, Ιταλία
Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και ανήκει στα Cinque Terre, τα πέντε κουκλίστικα χωριά στις βορειοδυτικές ακτές της χώρας Χτισμένο ανάμεσα σε δύο απότομους λόφους, το χωριό έχει πολύχρωμα πυργόσπιτα που φτάνουν ως την μικρή παραλία και το λιμανάκι ενώ φημίζεται για το κρασί του. Από εδώ ξεκινά και η περίφημη Via dell'Amore (οδός του Έρωτα), το μονοπάτι που συνδέει το Riomaggiore με το διπλανό του χωριό, τη Manarola.
xwrio6
Masouleh, Ιράν
Το ορεινό χωριό των 500 κατοίκων βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων ενώ είναι τόσο αμφιθεατρικά χτισμένο που υπάρχει υψομετρική διαφορά 100 μέτρων ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα με αυτά που βρίσκονται ψηλότερα. Το χωριό, που συνήθως είναι καλυμμένο από παχύ στρώμα ομίχλης, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του αφού τα κτίρια έχουν σκαλιστεί στο βουνό και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Είναι η μοναδική περιοχή στο Ιράν όπου απαγορεύονται τα οχήματα.

xwrio7
Hidden Village, Κίνα
Το μικροσκοπικό χωριό στα νότια της χώρας είναι περιτριγυρισμένο από ορυζώνες που μοιάζουν με πελώριους καθρέφτες της φύσης. Η ομίχλη δεν εγκαταλείπει σχεδόν ποτέ την περιοχή.
xwrio8
Bourtange, Ολλανδία
Στο επίκεντρο του χωριού των 500 κάτοικων δεσπόζει το φρούριο, σχεδιασμένο σε σχήμα αστεριού. Χτίστηκε το 1593 για να ελέγχει το μόνο πέρασμα από τη Γερμανία στην ολλανδική πόλη Γκρόνινγκεν ενώ το 1851 μετατράπηκε σε χωριό. Το φρούριο λειτουργεί σήμερα σαν μουσείο.
xwrio9
• Reine, Νορβηγία
Το χωριό των 300 κατοίκων βρίσκεται στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος Lofoten στα βόρεια της χώρας και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Παλιότερα έχει ψηφιστεί ως το ομορφότερο χωριό της Νορβηγίας ενώ η θέα του με το βουνό Reinebringen στο φόντο, έχει πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλα πολλών τουριστικών οδηγών.
xwrio10
Manarola, Ιταλία
Το πιο παλιό χωριό των Cinque Terre, κρέμεται πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα απότομα βράχια και τα βαθιά, καταπράσινα νερά. Στο τοπίο πρωταγωνιστεί η εκκλησία του San Lorenzo χτισμένη το 1338. Τα σπίτια είναι ψηλά και πολύχρωμα ενώ οι βάρκες όταν δεν χρησιμοποιούνται, τοποθετούνται στα ανοίγματα του κεντρικού δρόμου ανάμεσα στα μικρομάγαζα. Οι ντόπιοι μιλούν την δική τους διάλεκτο και λατρεύουν το κρασί που παράγουν οι τοπικοί αμπελώνες, το Sciacchetrà.