Γιάννενα: Νέες αφίξεις...Δείτε ΠΡΩΤΟΙ όλα τα καινούρια στέκια στα Ιωάννινα!

Γιάννενα: Νέες αφίξεις...Δείτε ΠΡΩΤΟΙ όλα τα καινούρια στέκια στα<a href='http://www.epirusblog.gr/search/label/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1'> Ιωάννινα</a>!Με ολοκαίνουρια και πολλά υποσχόµενα στέκια, εντυπωσιακές προτάσεις και πρωτοπόρα concepts που «χτυπάνε» την κρίση, προσφέροντας απόλυτη αντιστοιχία ποιότητας-τιµής αλλά και εκθαµβωτικές ανακαινίσεις, η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχτηκε τη νέα χρονιά µε φρέσκια και άκρως ανανεωµένη διάθεση!
Ρεπορτάζ-κείµενο: Τίτη Βελοπούλου
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Κώστας Καπαρελιώτης...
Open Minds
09 Δεκεµβρίου 2013 και η νέον εντυπωσιακή πινακίδα OPEN στην πολύβουη Δωδώνης έλαµψε για πρώτη φορά! Το απόλυτο talk of the town είναι γεγονός! 
Με τολµηρό design -υπογραφή του καταξιωµένου Φώτη Τσιφουτίδη (αρχιτέκτονα µε µεγάλες επιτυχηµένες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα)- κινείται σε ένα απαλό βιοµηχανικό στυλ µε µια chic «αλητεία» (αλυσίδες, trucks) που παραπέµπει σε νεοϋορκέζικα bars, ενώ το όλο στήσιµο είναι τόσο χαλαρό που είναι σαν να σε καλωσορίζει σε σαλόνι σπιτιού. 
Moναδικά χαλιά, άνετοι καναπέδες, κουνιστές πολυθρόνες και ράφια µε ιδιαίτερα διακοσµητικά που αποπνέουν µια νοσταλγία, την ίδια στιγµή που η βοτσαλωτή αυλή στην είσοδο προϊδεάζει για αυτή την casual αισθητική! 
Δεσπόζουσα θέση κατέχει το φωτιστικό «Κροκόδειλος», έργο Τέχνης που ήρθε από τη Γαλλία, ενώ η έντονη θεατρικότητά του, ο ατµοσφαιρικός φωτισµός που εναλλάσσεται και το ανεπιτήδευτο του στυλ το καθιστούν ιδανικό από το πρωί µέχρι αργά το βράδυ. Το µεσηµέρι µάς κερδίζει µε τις γευστικές του προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισµένα. 
Είναι η ώρα που οι σεφ αναλαµβάνουν να µας εντυπωσιάσουν στην open κουζίνα, πίσω από τις κρεµαστές αλυσίδες του αιωρούµενου bar, καθώς όλα ετοιµάζονται την ίδια στιγµή! 
Έχοντας ως κεντρική τη φιλοσοφία του «τσιµπολογήµατος», η εµπνευσµένη ποικιλία από διεθνείς γεύσεις έρχεται να συνοδεύσει άψογα το κρασί µας.
Από τις προτάσεις ξεχωρίσαµε το croque madame, τα ξυλάκια κοτόπουλου και το burger «Ηangover» µε αγριορέπανο, ενώ η γεύση από τις papatas bravas και το ιβηρικό χοιρινό µε τραγανή κρούστα µάς ταξίδεψε για λίγο σε ισπανικά tapas bars. 
To βράδυ πάλι όλοι δίνουµε ραντεβού γύρω από την καλοστηµένη µπάρα για µοναδικά cocktails, ενώ λίγα µέτρα πιο πέρα o DJ µάς ταξιδεύει µε ψαγµένες επιλογές jazz, funk και soulful house... 
Στα συν το banoffee σοκολάτας µε κρέµα µπανάνας & καραµέλας και η ενηµερωµένη λίστα µε κρασί όχι µόνο από ελληνικούς αµπελώνες αλλά και µε ιδιαίτερες ετικέτες από Γαλλία, Αµερική και Νότια Αφρική! Τip: Δοκιµάστε οπωσδήποτε την εκλεκτή ποικιλία καφέ Guatemala! Καθηµερινά από τις 08:00-όσο πάει και η κουζίνα από τις 12:00. (Δωδώνης 11, τηλ. 26510 01197)
Ρεφρέν
Ολοκαίνουριο ελληνάδικο που έκανε πρόσφατα την εµφάνισή του επί της Ανεξαρτησίας. 
Eδώ οι λάτρεις των ελληνικών ακουσµάτων περνούν καλά, ενώ το µαγαζί έχει µια ιδιαίτερη προτίµηση σε Ρέµο, Ρόκκο και Ρουβά! Τιµή ποτού €6. Καθηµερινά 21:30-όσο πάει. (Ανεξαρτησίας 28, τηλ. 26510 28681)
Εν Ιωαννίνοις
Μια πρωτοποριακή ιδέα διασκέδασης σε έναν µοναδικά ατµοσφαιρικό χώρο, στην περιοχή της Σκάλας. Προσεγµένη διακόσµηση και οικονοµικά προσιτές γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν άριστα τοπικούς οίνους. Μη χάσετε τα lives. 
Το καλοκαίρι «stay tuned» για τις µικρές εκπλήξεις που µας επιφυλάσσει ο πολυχώρος του που περιλαµβάνει ανάµεσα σε όλα και ένα µοναδικό οpen air bar! Από €9/άτοµο. Καθηµερινά από τις 19:30. (Αετοράχης 18, Σκάλα, τηλ. 26510 73999)
L' Artista
Η trattoria που κέρδισε την αγάπη ντόπιων και επισκεπτών από την πρώτη στιγµή τόσο χάρη στις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις της, όσο και λόγω της καλλιτεχνικής φυσιογνωµίας του σεφ Nicola (από την πόλη Μπάρι), φέτος µεγάλωσε. 
Σε έναν σαφώς πιο άνετο χώρο, όπου πρωταγωνιστεί το ξύλο και η πέτρα, απολαµβάνουµε γνήσια ιταλική κουζίνα µε προτάσεις που δεν περιορίζονται σε πίτσες και pasta, αλλά διευρύνονται σε εµπνευσµένα ορεκτικά από ζυµάρι, µπρουσκέτες, φρεσκοκοµµένες σαλάτες µέχρι και µύδια στον ατµό! Από €12/άτοµο. 
Kαθηµερινά 14:00-02:00. Διανοµή κατ' οίκον. 
[K. Kάτσαρη 11, Πολυχώρος Αγορά, τηλ. 2651 302113, κιν. 6943 635994 (Vodafone), 6999 274444 (Wind), 6976 749476 (what's up)]
The Old House
Ο ιδιοκτήτης της παλιάς πρεσβείας µετέτρεψε από τον Δεκέµβρη τo πατρικό, διατηρητέο σπίτι του σε µια µοναδική pub µε ρετρό διακόσµηση, ένα βήµα από την είσοδο του Κάστρου. 
Εκτός από καφέ και κρασί, διαθέτει µια µικρή κάρτα µε προτάσεις φαγητού (δίνει έµφαση στα burgers) αλλά και χειροποίητα γλυκά. 
Στα συν το αίθριο στον πάνω όροφο και η αυλή που πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι! Το service θέλει περισσότερη προσοχή! Από €10. Καθηµερινά από τις 09:00-όσο πάει.
(Κων. Καραµανλή 17, τηλ. 26510 79366)
The wine bar Siglitos
To ολοκαίνουριο «αδελφάκι» της Συγκλήτου δεν άργησε να συγκεντρώσει όλους όσοι επιθυµούν να απολαύσουν σε ένα άκρως εκλεπτυσµένο περιβάλλον ένα καλό ποτήρι κρασί από µια ψαγµένη λίστα που ξεπερνά τις 200 ετικέτες! 
Η ενδιαφέρουσα κάρτα προτείνει από δροσερές σαλάτες µέχρι χειροποίητη πίτσα (η πικάντικη «Diavola» είναι best seller) και pasta (δοκιµάστε το «risotto Wine Bar), ενώ δεν λείπουν και κυρίως πιάτα όπως σκαλοπίνια (µε σάλτσα από µέλι-µπαλσάµικο) αλλά και ζουµερό ψαρονέφρι. 
Επιλέξτε µε τη βοήθεια των ειδικών το κατάλληλο κρασί από µια γκάµα που µας ταξιδεύει από τους ιταλικούς και ισπανικούς αµπελώνες στις πιο εκλεκτές χιλιανές κάβες, χαλαρώνοντας σε ένα µοναδικό περιβάλλον υπό τους ήχους soul, jazz, funk και disco ακουσµάτων! 
Στα συν τα cocktails (γευτείτε το «Wine Frozen Siglitos» µε λευκό κρασί, ανανά, µπανάνα, φρούτα του πάθους και µέλι) αλλά και τα happenings γευσιγνωσίας! Το Σ/Κ καλό είναι να κάνετε κράτηση! Aπό €10/άτοµο. Ανοιχτά Tρ.-Σάβ. µετά τις 20:00. Τip: Είσοδος από Ζυγοµάλλη. (Ζυγοµάλλη 5 & Πυρσινέλλα 8, τηλ. 26510 79449,
www.siglitos.gr)   fb Wine bar
Αχινός
Μπορεί στο χώρο της εστίασης να µετρά ήδη 25 χρόνια, όµως τους τελευταίους 4 µήνες µας συστήνεται ως «Αχινός» και προσφέρει προσεγµένο φαγητό σε µια από τις πιο προνοµιακές περιοχές της πόλης, στον Μόλο. 
Με φυσικό φόντο τη λίµνη, λοιπόν, απολαµβάνουµε πιάτα µε έµφαση στο ψάρι και τα θαλασσινά, ενώ δεν λείπουν και προτάσεις σε κρέας. Καθηµερινά 12:00-00:00. (Στρ. Παπάγου 26, θέση Μάτσικας, Μόλος, τηλ. 26510 65909)
Golden Suites & Spa
Ολοκαίνουριο ξενοδοχείο, 3 χλµ. έξω από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή Νεοχωρόπουλου. 
Οι 10 µοντέρνας αισθητικής σουίτες του προσφέρουν όλες τις ανέσεις και τις πιο σύγχρονες παροχές (δορυφορική τηλεόραση, στήλες υδροµασάζ, amenities, παντόφλες, µπουρνούζια), ενώ στις εγκαταστάσεις λειτουργεί bar αλλά και spa µε πλήρως οργανωµένο γυµναστήριο! 
Στα συν ο χώρος στάθµευσης και το δωρεάν Wi-Fi. Από €75 το δίκλινο. (Πανεπιστηµίου 10, Νεοχωρόπουλο, τηλ. 26510 40205, www.goldensuitesandspa.gr)
Heritage-Κalari Hotel
Σε µια παλιά τούρκικη στοά, που χρονολογείται στο 1600, έδωσε ζωή ο ιδιοκτήτης των Heritage Hotels, εγκαινιάζοντας έτσι το πρώτο του «παιδί» (ετοιµάζονται άλλα 2 στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο), τον πολυχώρο στον πεζόδροµο της Καλλάρη. 
Το Kalari Hotel (µε 13 δωµάτια) θα λειτουργήσει τους επόµενους µήνες, ωστόσο στο ισόγειο οι παλιές στοές από τα εβραϊκά µαγαζιά έχουν ήδη δώσει τη θέση τους σε ένα µοναδικό cafe µε κλασική διακόσµηση. 
Καθίστε είτε µέσα στις άνετες δερµάτινες πολυθρόνες είτε κάτω από το αίθριο και χαλαρώστε µακριά από την ένταση της πόλης. 
Στα άµεσα σχέδια είναι και ένα εξαιρετικό wine club στα κελάρια, στο υπόγειο, ενώ τα ατµοσφαιρικά του δωµάτια θα φιλοξενούν και εκθέσεις! Καθηµερινά 08:00-00:00. (Καλλάρη 21)
Alana
Park Resto
Soft all day µαγαζί στον Παραλίµνιο, µε cool αλλά κοσµοπολίτικη αύρα, ιδανική για όλη τη µέρα -από το πρωί για καφέ και light lunches µέχρι το βράδυ για ποτάκι. Φιλικό στα παιδιά, καθώς υπάρχει ειδικός χώρος. 
Aπό τα must go το καλοκαίρι, µε τα τραπεζάκια στον κήπο και µε θέα στη λίµνη. Καθηµερινά από τις 10:00-όσο πάει. Υπάρχει και χώρος µη καπνιζόντων. (Αρχ. Μακαρίου 11, τηλ. 26510 73503)
Aar Hotel & Spa
Το πολυτελές Aar (σηµαίνει «παράδεισος» στα Αιγυπτιακά) βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή (το θέατρο της Δωδώνης είναι στα 6 χλµ. και το Μουσείο Βρέλλη προσβάσιµο µε τα πόδια)! 
Πρόκειται για ένα µοντέρνο ξενοδοχείο µε θέα στα βουνά ή στην εποχική λίµνη, το οποίο θα σας καλωσορίσει µε ηπειρώτικη ευγένεια στους καλαίσθητους χώρους του. 
Τα δωµάτιά του, που είναι πλήρως εξοπλισµένα, φέρουν την ταυτότητα µιας διακόσµησης σε γήινες αποχρώσεις και µε µοντέρνα έπιπλα.
Στο Aar, επίσης, θα βρείτε εξωτερική και εσωτερική θερµαινόµενη πισίνα, υπερσύγχρονο spa και γυµναστήριο, εστιατόριο µε τζάκι, café-bar καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδική πισίνα! Tip: Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών του spa του για ένα µασάζ που θα σας ανανεώσει πλήρως! 
Tιµή: Από €55 το δίκλινο, από €45 το spa. (14o χλµ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, τηλ. 26510 96100, www.aarhotel.gr)
Anna's Fish Bar
Το ψαροµεζεδοπωλείο που έκανε την εµφάνισή του στα µέσα Οκτωβρίου στον Παραλίµνιο ήρθε να καλύψει ένα κενό στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης. 
Σε έναν χώρο που θυµίζει κάτι από παντοπωλείο, τον πρώτο λόγο έχουν τα φρέσκα θαλασσινά και οι ευφάνταστοι ψαροµεζέδες, όλα φτιαγµένα από τα χεράκια της κας Άννας. 
Ο δίσκος που καταφτάνει στην αρχή βρίθει από πεντανόστιµα ορεκτικά και αλοιφές που θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασµό (µη χάσετε τη σαλάτα «Anna's» µε µυστική συνταγή), ενώ στη συνέχεια µπορούµε να «παίξουµε» µε σουβλάκι σολοµού, σαρδέλα παντρεµένη ή γαρίδες σαγανάκι.
Υπάρχει δυνατότητα για φρέσκο ψητό ψάρι, κατόπιν παραγγελίας, ενώ στις must σπεσιαλιτέ συγκαταλέγονται οι κυδωνοµακαρονάδες. Συνοδεύουµε το γεύµα µας µε κρασί ντόπιο ή κάποιο τσίπουρο από τη µεγάλη ποικιλία. 
Τις Κυρ. µη χάσετε την ελληνική ζωντανή µουσική! Τip: Tο deck έξω, µε τα τραπέζια και τη θέα στη λίµνη, είναι χάρµα οφθαλµών για τις ηλιόλουστες µέρες! Από €12/άτοµο. Καθηµερινά 13:00-01:00. (Παραλίµνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, Ακτή Μιαούλη, τηλ. 26510 79604)
Τρανζίστορ
Το φηµισµένο ρεµπετάδικο «Μωβ» φέτος έδωσε τη θέση του σε ένα ολοκαίνουριο µεζεδοπωλείο µε µεγάλη ποικιλία σε λιχουδιές που συνοδεύουν τέλεια το κρασί ή τη µπύρα µας. Καθηµερινά από 20:00-03:00. (Ανεξαρτησίας 101, τηλ. 26510 24462)

Lido
Τα Ιωάννινα απέκτησαν και πάλι τα δικά τους µπουζούκια κοντά στη λίµνη Παµβώτιδα, για διασκέδαση µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Καλές φωνές, κεφάτα σχήµατα ελληνικού ρεπερτορίου και ατέλειωτος λουλουδοπόλεµος! Τιµή ποτού €8. Ανοιχτά Παρ.-Σάβ. από τις 00:00. (Κήποι Παµβώτιδας, κιν. 6937 282420, 6945 878481)

Vips live
Το ολοκαίνουριο ξενυχτάδικο Vips live είναι γεγονός και προσφέρει ένα κεφάτο, νεανικό, διασκεδαστικό και λαϊκό ζωντανό πρόγραµµα. Τιµή ποτού €8/φιάλης €80! Ανοιχτά Παρ. & Σάβ. από τις 23:00. (Ακτή Μιαούλη, Παραλίµνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, τηλ. 26510 83388)

Concept
Μοντέρνος χώρος µε βιοµηχανική αισθητική, που έκανε την εµφάνισή του πριν λίγους µήνες στην Ανεξαρτησίας. 
Νεανικό casual ντύσιµο από ψαγµένα ελληνικά και ξένα brands που φέρνουν σε αποκλειστικότητα. Στα συν οι προσιτές τιµές. Ώρες καταστηµάτων. (Aνεξαρτησίας 61, τηλ. 26515 50235)
Η αυλή της Στοάς Λούλη
Ολοκαίνουρια ταβέρνα-ψητοπωλείο στη Στοά Λούλη, που µας κέρδισε αρχικά για την αυθεντική της διακόσµηση, που παραπέµπει σε παλιό µπακάλικο, και κατόπιν για την έµφαση που δίνει στην ποιότητα και την εµµονή στις φρέσκες πρώτες ύλες. 
Στις επιλογές µας, τα νωπά κρέατα έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς να λείπουν οι δροσερές πληθωρικές σαλάτες, οι φρεσκοκοµµένες πατάτες και τα χειροποίητα ορεκτικά.
Εκτός από ψητά και σουβλιστά ηµέρας δεν χάνουµε την ευκαιρία να αναζητήσουµε τις εµπνευσµένες προτάσεις του σεφ Αντρέα Μπάφα, τον οποίο κρυφοκοιτάζουµε µέσα από την ανοιχτή κουζίνα να βάζει όλο του το µεράκι. 
Ξεχωρίσαµε το φιλέτο κοτόπουλου µε πουρέ καρότου και µους φέτας και το χοιρινό σβησµένο µε αφρώδες κρασί Ζίτσας µε άρωµα λεµονιού και φρέσκο δυόσµο, τα οποία συνοδεύονται αρµονικά µε µια σαλάτα «Αυλή» µε φρέσκα λαχανικά, παντζάρι, ανθότυρο και φλέικ Μετσοβόνε.
Αναµένουµε σύντοµα την αυλή που ετοιµάζεται για να µας υποδεχτεί τις ζεστές µέρες. Καθηµερινά 12:00-01:00. Aπό €12/άτοµο. 
Στα συν τα γλυκά ηµέρας!
(Ανεξαρτησίας 78, Στοά Λούλη, κιν. 6957 633035)
Denoar
To δηµοφιλές bar της Στοάς Μαραµένου φέτος επεκτάθηκε ακόµα περισσότερο, προσφέροντάς µας µεγαλύτερη άνεση κινήσεων σε έναν χώρο που διακρίνεται για την ατµοσφαιρικότητά του. 
Το ξύλο και η πέτρα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, ενώ η αυθεντική διασκέδαση µε αγαπηµένα ακούσµατα ανήκουν στα δυνατά του χαρτιά. 
Μη χάσετε τις Τρίτες το έντεχνο ελληνικό ροκ και τα lives! Tip: To καλοκαίρι προτιµάµε τα τραπεζάκια έξω στη στοά, σε µια πιο chill out διάθεση. Tιµή ποτού €6. Kαθηµερινά από τις 21:00. (Ανεξαρτησίας 42, Στοά Μαραµένου, τηλ. 26510 69945, www.denoar.de)
Μποέµ
Οι «µποέµ» κρέπες, που ήδη έχουν κατακτήσει 6 πόλεις, «µετακόµισαν» φέτος και στα Ιωάννινα
Διαλέξτε από τη µεγάλη ποικιλία τους σε αλµυρές ή γλυκές εκδοχές και απολαύστε τη «διαφορετική» κρέπα τους! Από €2. Καθηµερινά 12:00-04:00 και Σ/Κ 12:00-06:00. (28ης Οκτωβρίου 2Α, τηλ. 26510 76144)
Accademia del panino
H Ακαδηµία φέτος µεγάλωσε! Δεν έχει λίγους µήνες που το αγαπηµένο µας café-bistrot, µε χρώµατά του αυτά της ιταλικής σηµαίας, επεκτάθηκε ακριβώς δίπλα σε έναν µοναδικό χώρο µε arty πινελιές και πιο νυχτερινή διάθεση. 
Ο καλός καφές, το άψογο service και το ποιοτικό φαγητό (από panini και χειροποίητες πίτσες µέχρι σαλάτες και κυρίως πιάτα) είναι αξίες που µας κάνουν να το προτιµάµε όλες τις ώρες της ηµέρας.
Η ψαγµένη µουσική, το δυνατό service και ο κεφάτος κόσµος το καθιστούν µια από τις πιο δηµοφιλείς προτάσεις της πόλης! Kαθηµερινά από τις 07:30-όσο πάει (η κουζίνα από τις 13:00). (Δωδώνης 13, τηλ. 26510 76780, www.accademiadelpanino.gr)
fb Accademia Del Panino
UPCOMING
Κάτι εξαιρετικό ετοιµάζεται επί της 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από το Ταχυδροµείο, κι απ' ό,τι πληροφορηθήκαµε πλέον δεν θα χρειαστεί να περιµένουµε παρά µερικούς µήνες για να µας αποκαλυφθεί. 
Σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες η καρδιά της πόλης θα αποκτήσει ένα πρωτοποριακό fashion ξενοδοχείο (σε ευρωπαϊκά πρότυπα), από τα σχέδια του οποίου θεωρούµε πως θα αποτελέσει κόσµηµα όχι µόνο για τα Ιωάννινα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή! 
Με µοδάτα δωµάτια και εκπληκτικούς κοινόχρηστους χώρους είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει talk of the town! Τη µελέτη έχει αναλάβει ο αρχιτέκτων-πολιτικός µηχανικός Μάνος Καρπούζης!
travelstyle.gr