Tragoudi gia tin poli - A song for Polis (Istanbul)


Την Πόλη που γεννήθηκα αγάπησα σαν μάνα
βαθύ τραγούδι μέσα μου, Βυζαντινή καμπάνα.
Το σπίτι που μεγάλωσα στη γειτονιά του Πέρα
μου έγραψε η μοίρα μου ν'αφήσω κάποια μέρα.

Adalar / Princes' Islands

LORENZO INTERNATIONAL HORSE SHOW HD

15 συμβουλές για τις κάρτες μνήμης. Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Memory-Cards

  •  

  •  

Ένας από τους πιο τρομερούς εφιάλτες ενός φωτογράφου είναι να χαλάσει η κάρτα μνήμης του και να χάσει το υλικό που είχε μέσα.
Για ένα επαγγελματία φωτογράφο μία τέτοια κατάσταση είναι καταστροφική για ευνόητους λόγους.
Αλλά και για ένα ένα ερασιτέχνη είναι μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Φανταστείτε να έχετε κάνει ένα ταξίδι στην Ισλανδία ή την Αφρική (δύο από τους πιο μαγευτικούς φωτογραφικούς προορισμούς) και όταν γυρίσετε στο σπίτι να ανακαλύψετε ότι η κάρτα μνήμης σας έχει "χτυπήσει" και έχετε χάσει όλες σας τις φωτογραφίες και τα video. Τραγικό έτσι;
Βέβαια όσες προφυλάξεις και να πάρουμε, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% ότι μία κάρτα μνήμης δεν θα μας προδώσει. Μπορούμε όμως κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα μειώσουν τις πιθανότητες να πάθουμε τη "ζημιά".
1. Αγοράστε επώνυμες κάρτες μνήμης και πάντα από κάποιο φωτογραφικό κατάστημα (φυσικό ή

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΑ - ΠΗΓΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
ΓΛΩΣΣΑ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΠΟΙΗΤΕΣ - ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ CBS FULL VERSION

Smyrna 1922

ΣΜΥΡΝΗ 1922: Συγκινητικό βίντεο-ντοκουμέντο, βρέθηκε μετά από 86 χρόνια
 ΣΜΥΡΝΗ 1922,βίντεο, βρέθηκε, μετά από 86 χρόνια,
Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.

Αν και η YMCA δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία, το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας αυτής. Ο George Magarian, την ίδια στιγμή που συμμετείχε στα γεγονότα αυτά, την ίδια στιγμή, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 86 χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο, το έσωσε από τη φθορά του χρόνου, και έτσι, είμαστε τώρα σε θέση να δούμε αυτά τα μοναδικά σπαράγματα της μνήμης.
πηγη