Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από την Περιφέρεια Αττικής οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών.

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των Εθνικών Ευεργετών.

Στις ομιλίες τους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευάγγελος Συρίγος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης τόνισαν την σημασία της προσφοράς των Εθνικών Ευεργετών προς την πατρίδα και την ανάγκη το παράδειγμα τους να βρει μιμητές σήμερα.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευάγγελος Συρίγος, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Λοβέρδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδρυμάτων και σωματείων.

Εκ μέρους της ενιαίας Ηπείρου, από την οποία καταγόταν η συντριπτική πλειοψηφία των Εθνικών Ευεργετών στεφάνια κατέθεσαν η Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μαρίκα Γκόνη και ο Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντης Κολίλας.