Cinematic Drive | Ioannina - Athens | Part 1 | Ioannina - Amfilochia | G...

Το 1ο μέρος ενός χαλαρωτικού βίντεο οδήγησης από τα Ιωάννινα στην Αθήνα. Το βίντεο τραβήχτηκε στα τέλη του φθινοπώρου, τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου 2022. Θα απολαύσετε διαδρομή 1 ώρας και 8 λεπτών από τα Ιωάννινα ως τον ΣΕΑ Αμφιλοχίας μέσω Εγνατίας Οδού και Ιόνιας Οδού.

4K Drive | Greece | Konitsa - Ioannina | Part 2 | Kalpaki - Lapsista | S...

Traveller Chris 1 / 138

4K Drive | Greece | Konitsa - Ioannina | Part 1 | Konitsa - Kalpaki | Sp...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

HAPPY TRAVELLER στην Ήπειρο | Βορειοανατολικό Ζαγόρι!

Ευτύχης Μπλέτσας 1 / 311

HappyTraveller στα Ζαγοροχώρια | FULL

Happy Traveller στα Ζαγοροχώρια, ταξιδιωτική εκπομπή στο Ζαγόρι!
Ένα εκδρομικό, φυσιολατρικό και πολύ ξεχωριστό επεισόδιο σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας! Θα δούμε τα πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου, θα κάνουμε Rafting στο ποτάμι, θα φτάσουμε μέχρι της πηγές του Βοϊδομάτη, θα περπατήσουμε στο φαράγγι του Βίκου, θα ανεβούμε το όρος Τύμφη, θα περάσουμε από ιστορικές περιοχές της Πίνδου, θα πάμε στο καταφύγιο της Αστράκας και θα φτάσουμε μέχρι την μαγευτική Δρακόλιμνη! Απίθανο επεισόδιο γεμάτο ενέργεια, περιπέτεια, φύση και πανέμορφα τοπία!
Γεια, Ευτύχης εδώ!! Ανεβάζω Vlogs, Συνταγές, Ταξίδια, Τραγούδια και άλλα πολλά!! Γράψου και φύγαμε!!
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ / SUBSCRIBE
http://bit.ly/ftbletsas

Σημειωση: κάτι που δεν γνώριζα όταν πήγα είναι ότι απαγορεύεται το μπάνιο στη δράκολιμνη. Δυστυχώς δεν είδα κάποια σήμανση ταμπέλα κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχα δει τέτοια σήμανση και να βουταγα. Προτείνω να μπει καθαρή σήμανση που να το κάνει ξεκάθαρο.
Ζητάω συγνώμη για την λάθος κίνηση και σας ζητάω αν επισκεφθείτε το μέρος να μην κολυμπήσετε στη λίμνη.

HAPPY TRAVELLER στα ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ της ΗΠΕΙΡΟΥ

1966,🇬🇷 "Θέατρο Βέμπο" -Επιθεώρηση "Ερχεται δεν έρχεται".

.
1966,🇬🇷 "Θέατρο Βέμπο" -Επιθεώρηση "Ερχεται δεν έρχεται".
Η μέγιστη Σοφία Βέμπο η τραγουδίστρια της νίκης, στην τελευταία θεατρική της εμφάνιση με όλο τον θίασο επί σκηνής σε ένα ποτ-πουρί από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Δείτε λιγότερα

Αθήνα 1920..

.
Αθήνα 1920..
Η Αθήνα μέχρι τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ήταν μια πόλη κόσμημα, σαν κι αυτές που θαυμάζουμε όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό.
Δεν χρειάστηκαν πολλά. Κάποιοι ολιγοφρενείς πολιτικοί, κάποια βλαχαδερά της εξουσίας κ΄κάποιοι άχρηστοι δήμαρχοι έφεραν την αντιπαροχή και τη γέμισαν με τουρκομπαρόκ πολυκατοικίες..
μουσική "Το βαλς της γειτονιάς"-Ελένη Καραΐνδρου
πηγή Eye film

Γιατί δεν θα πρέπει να ξαναπιούμε ποτέ νερό από πλαστικό μπουκάλι

Η πλαστική συσκευασία του αγαπημένου μας εμφιαλωμένου νερού μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Να τι θέλουν να ξέρουμε οι ειδικοί.



Από το 2017, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγοράζουν πλαστικά μπουκάλια νερού με ρυθμό 1 εκατομμυρίου μπουκαλιών ανά λεπτό, με τον μέσο Αμερικανό να καταναλώνει 45 γαλόνια (170.34 λίτρα) εμφιαλωμένου νερού κάθε χρόνο.

Και παρόλο που οι πωλήσεις εμφιαλωμένου νερού συνέχισαν να ανεβαίνουν στα ύψη από το 2010 - φτάνοντας τα 15 δισεκατομμύρια γαλόνια (56.7 δις λίτρα) εμφιαλωμένου νερού που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 - τα δεδομένα δείχνουν κι οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι για να πετάξουμε οριστικά το πλαστικό μπουκάλι.

Να τι πρέπει να γνωρίζουμε:

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να περιέχει δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες στη συσκευασία του
Οι φθαλικές ενώσεις, που ονομάζονται επίσης πλαστικοποιητές, είναι μια κατηγορία τεχνητών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα μπουκάλια νερού και άλλα πλαστικά πιο ανθεκτικά και εύκαμπτα. Εχουν υπάρξει προειδοποιήσεις ενάντια στην έκθεση σε φθαλικές ενώσεις λόγω του ότι οι χημικές ουσίες επηρεάζουν το ενδοκρινικό σύστημα ενός ατόμου, το οποίο είναι το σύστημα που παράγει και απελευθερώνει ορμόνες.

Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού από μόνα τους δεν έχουν αρκετά σημαντικά επίπεδα μόλυνσης ώστε να βλάψουν όσους πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί είπαν στη HuffPost ότι επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται ήδη σε χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές από πολλές άλλες πηγές κάθε μέρα - από προϊόντα καθαρισμού σπιτιού έως ορισμένα αρώματα - ίσως είναι συνετό να περιορίσουμε την πρόσθετη έκθεση σε τέτοιες χημικές ουσίες όπου είναι δυνατόν.

Τέτοιες χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί με μια σειρά από αναπαραγωγικές, ανοσολογικές και νευρολογικές διαταραχές, όπως ο διαβήτης κύησης, η ΔΕΠ-Υ, τα προβλήματα γονιμότητας, η ηπατική νόσος στα παιδιά, το άσθμα και ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) ανησυχεί αρκετά για αυτές τις πιθανές επιπτώσεις με αποτέλεσμα τον περασμένο μήνα να χαρακτηρίσει μια άλλη κοινή κατηγορία χημικών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, γνωστή ως PFAS, ως «επικίνδυνες ουσίες». Αυτά ονομάζονται στην καθομιλουμένη «χημικά για πάντα», επειδή μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για δεκαετίες.

Αν και οι φθαλικές ενώσεις και άλλες χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές συνήθως δεν ανιχνεύονται στο νερό στην αρχική του πηγή, το πλαστικό που περιβάλλει το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να μολύνει το υγρό με την πάροδο του χρόνου. Οι βαθμοί μόλυνσης ποικίλλουν, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η μόλυνση από πλαστικό σε υγρό επιδεινώνεται κυρίως από δύο πράγματα: τον χρόνο που το πλαστικό και το ποτό (ή το φαγητό) έρχονται σε άμεση επαφή και εάν το πλαστικό έχει θερμανθεί ενώ αγγίζει το φαγητό ή υγρό.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι ανησυχητικό και από τις δυο παραπάνω σκοπιές γιατί συχνά αποθηκεύεται σε παρατεταμένες χρονικές περιόδους και στη συνέχεια (βρίσκεται) σε τρόπους μεταφοράς όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλές.

«Το να παραμένει σε τέτοιες συνθήκες για μήνες ή και χρόνια πριν φτάσει στα χέρια του καταναλωτή, (αυτό) είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για μια τόσο μικρή ποσότητα νερού να περιβάλλεται από τόσο ζεστό πλαστικό», λέει στην HuffPost ο δρ. Ναθανιέλ ΝτεΝίκολα, ιατρός με ειδικότητες στην μαιευτική και την γυναικολογία και ειδικός περιβαλλοντικής υγείας για το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.

Η Εμιλι Μπάρετ, αναπληρώτρια καθηγήτρια βιοστατιστικής και επιδημιολογίας στο Rutgers School of Public Health, προσθέτει ότι ο λόγος που οι φθαλικές ενώσεις διαχωρίζονται από τα πλαστικά αρχικά είναι επειδή δεν αποτελούν μέρος της ίδιας της πλαστικής μήτρας αλλά συνδέονται «χαλαρά» με αυτήν.

«Όταν εκτεθούν στη θερμότητα, οι χημικοί δεσμοί μπορούν να ”σπάσουν” σχετικά εύκολα, επιτρέποντας στις φθαλικές ενώσεις να καταλήξουν στα τρόφιμα ή τα ποτά που περιέχονται σε αυτή τη πλαστική συσκευασία», λέει , σημειώνοντας ότι τέτοια μόλυνση μπορεί επίσης να συμβεί κατά τα στάδια παραγωγής όταν το εμφιαλωμένο νερό έρχεται σε επαφή με PVC — ένα από τα πιο ευρέως παραγόμενα πλαστικά στον κόσμο, γνωστό για τη σκληρότητά του — και άλλα πλαστικά.

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη το πόσο πλαστικό περιβάλλει μια τέτοια σχετικά μικρή ποσότητα νερού.
«Τα μπουκάλια νερού μπορεί να είναι «επιρρεπή» σε μόλυνση λόγω της παρατεταμένης άμεσης επαφής μεταξύ του νερού και των πλαστικών υλικών συσκευασίας και της μεγάλης επιφάνειας επαφής», δηλώνει η δρ Μάιντα Γκαλβέζ, καθηγήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής και δημόσιας υγείας στο Icahn School of Medicine, του διάσημου Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη.

Μέταλλα, βακτήρια, πλαστικά κομμάτια και άλλα έχουν βρεθεί στο εμφιαλωμένο νερό στο παρελθόν
Πέρα από την πιθανή έκθεση σε τέτοιες χημικές ουσίες, πολλές μελέτες έχουν βρει και άλλες ουσίες στο εμφιαλωμένο νερό.

«Μελέτες έχουν βρει ίχνη φαρμακευτικών προϊόντων, μικροπλαστικών, βακτηρίων και βαρέων μετάλλων», εξηγεί η Εμιλι Μπάρετ. Πράγματι, μια μελέτη του Journal of Environmental Health ανακάλυψε βαρέα μέταλλα όπως ο άργυρος, το βάριο, το κοβάλτιο, το χρώμιο, ο χαλκός, το νικέλιο, ο μόλυβδος και ο ψευδάργυρος σε πολλές δημοφιλείς μάρκες εμφιαλωμένου νερού.

Επιπλέον, έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2019 από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής βρήκε επίσης τοξίνες, βακτήρια, μύκητες και «μικροβιολογικούς ρύπους» στο εμφιαλωμένο νερό που ευθύνονται για διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο, συχνότερα γαστρεντερίτιδα ή γρίπη του στομάχου.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμφιαλωμένο νερό θεωρείται συχνά ασφαλές και αποστειρωμένο, «αλλά, ο κίνδυνος για την υγεία δεν πρέπει να ελαχιστοποιείται [όταν] λαμβάνεται υπόψη η μικροβιακή μεταβολική ποικιλομορφία και η ευελιξία που καθιστούν τα διάφορα είδη ικανά να επιβιώσουν, ακόμη και να πολλαπλασιαστούν στο συνθήκες που προσφέρουν τα εμφιαλωμένα νερά».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν προειδοποιήσει ότι «το μολυσμένο εμφιαλωμένο νερό μπορεί να βλάψει την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης γαστρεντερικών ασθενειών, αναπαραγωγικών προβλημάτων και νευρολογικών διαταραχών». Δηλώνουν ότι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα «μπορεί να είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν από ορισμένους ρύπους» και παρέχουν συμβουλές ως προς το τι πρέπει να προσέχουν οι ανοσοκατεσταλμένοι στις ετικέτες του εμφιαλωμένου νερού για να προστατευτούν από το μικροσκοπικό παράσιτο Cryptosporidium, γνωστό και ως Crypto. Το παράσιτο είναι ακίνδυνο για τους περισσότερους καταναλωτές αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα «χρόνιες ή σοβαρές ασθένειες και ακόμη και συμπτώματα απειλητικά για την ζωή τους».

Πέρα από τις ανησυχίες για τα βακτήρια, δοκιμές από την Consumer Reports το 2020 βρήκαν ανησυχητικά επίπεδα αρσενικού και σε ορισμένα εμφιαλωμένα νερά. Μια πολύ μικρή μελέτη του 2018 του Frontiers in Chemistry βρήκε επίσης μικροπλαστικά - μικροσκοπικά θραύσματα πλαστικού - στο 93% των 259 δειγμάτων εμφιαλωμένου νερού που αναλύθηκαν. Μερικά τέτοια θραύσματα ήταν αρκετά μεγάλα ώστε να είναι ορατά χωρίς μεγεθυντικό φακό ή μικροσκόπιο.

Και παρόλο που μικροπλαστικά σωματίδια ανιχνεύονται σε πολλά άλλα μέρη, η Σερί Μάσον, συγγραφέας της μελέτης Frontiers in Chemistry και ερευνήτρια αειφορίας στο Penn State Behrend ανέφερε στο Time το 2019 ότι τέτοιες χημικές ουσίες είναι ιδιαίτερα άφθονες στο εμφιαλωμένο νερό. Εκτός από το ίδιο το πλαστικό μπουκάλι, όπως είπε, η πράξη της εμφιάλωσης του νερού μπορεί επίσης να προκαλέσει «θραύσματα πολυπροπυλενίου» (που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καπακιών εμφιαλωμένου νερού) να εισέλθουν στο περιεχόμενο του μπουκαλιού. Σημείωσε ότι μικροπλαστικά έχουν βρεθεί και στο νερό της βρύσης, αλλά βρίσκονται «περίπου διπλάσια» στο εμφιαλωμένο νερό.

Ακόμα:

Από το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να λείπουν βασικά φυσικά μέταλλα που βρίσκονται πιο συχνά στο νερό της βρύσης...

Και οπωσδήποτε τα πλαστικά είναι βλαπτικά για το περιβάλλον...

Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε γι′ αυτό;

Το μέγεθος - αν υπάρχει- της βλάβης από το εμφιαλωμένο νερό διαφέρει από άτομο σε άτομο, λένε οι ειδικοί. Είναι δύσκολο να μετρηθεί. Αντίθετα, (οι ίδιοι) επιθυμούν απλώς να ενημερώνονται οι καταναλωτές όταν λαμβάνουν μια απόφαση.

Για να ξεκινήσουμε από κάπου, πολλές μελέτες επίσης δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό και οι ειδικοί τόνισαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν πολύ περισσότερο νερό κάθε μέρα.

«Η πρώτη συμβουλή που έχω (να δώσω) είναι να πίνουμε νερό!» λέει η Γκαλβέζ. «Το ασφαλές και υγιεινό πόσιμο νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή».

Αν θέλουμε να μειώσουμε την πρόσληψη πλαστικού εμφιαλωμένου νερού, να τι πρέπει να λάβουμε υπόψη:

Ας πιούμε νερό βρύσης αν μπορούμε.

Ας αγοράσουμε ένα φίλτρο για το νερό του νεροχύτη.

Ας αναζητήσουμε εναλλακτικά μπουκάλια (π.χ. επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού που είναι από ανοξείδωτο χάλυβα)

Ας αποθηκεύσουμε τα πλαστικά μπουκάλια με σωστό τρόπο (ας τα τοποθετήσουμε σε δροσερό μέρος κι ας τα καταναλώσουμε όσον το δυνατόν πιο γρήγορα).

«Μερικές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε να πιούμε εμφιαλωμένο νερό κι αυτό είναι εντάξει», καταλήγει η Μπάρετ. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Έκτακτο Μόλις έσκασε 💥 Ακούστε μας 🌀🌀

Ιούλιοw του 1954

Γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου

Περνώντας κανείς την εντυπωσιακή γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, φτάνει στο κάστρο του Αντιρρίου, γνωστό και ως "Καστέλι της Ρούμελης", το οποίο κατασκευάστηκε το 1500 π.Χ. και σήμερα λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος. Λίγα λεπτά από εκεί, στην κατάφυτη κοιλάδα της Γαβρολίμνης, σώζεται ο ναός της Παναγίας Παναξιώτισσας, που αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής.

Καλοκαίρι στα ορεινά χωριά των Κυκλάδων - Ιούλιος 1988

Τα νησιά των Κυκλάδων αποτελούν έναν από τους πιο διάσημους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας μας έχοντας γνωρίσει θεαματική τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Τα ορεινά χωριά των Κυκλάδων ήταν και τα πλέον ευάλωτα μιας και δεν τα επέλεγαν οι τουρίστες λόγω της δύσκολης πρόσβασης σε αυτά αλλά και της απόστασης από τις παραλίες. Οι προβληματισμοί αυτοί κατατέθηκαν το 1988 σε ένα συνέδριο στο χωριό Λεύκες της Πάρου που διοργανώθηκε από φορείς και συλλόγους των κατοίκων των ορεινών χωριών. Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου κατατέθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον των ορεινών χωριών των νησιών. Πολλοί από τους φόβους των κατοίκων μοιάζουν να επιβεβαιώθηκαν σχεδόν σαράντα χρόνια μετά.
Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει το επεισόδιο ''Κυκλάδες δεν είναι μόνο θάλασσα'' παραγωγής 1988 της εκπομπής ''Εδώ και Σήμερα''. Στο απόσπασμα, ο Αντώνης Αρκάς, γιατρός και Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Αθήνας μιλά για το συνέδριο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκών καθώς και για τους εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής ανάπτυξης που μπορούν να γίνουν στα ορεινά των Κυκλάδων. Ακόμη, ο Μανώλης Γλέζος Πρόεδρος της Κοινότητας Τ΄Απειράνθου Νάξου περιγράφει αρχικά πως δημιουργήθηκαν τα ορεινά χωριά των Κυκλάδων κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Έπειτα, εξηγεί πως οι κάτοικοι των χωριών αυτά δυσκολεύονται να επιβιώσουν και αναδεικνύει την ανάγκη στήριξής τους με αξιοποίηση του ήπιου τουρισμού, της κτηνοτροφίας και διάφορων παραγωγικών εργασιών.
Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ: https://www.ert.gr/.../kalokairi-sta-oreina-choria-ton.../

ΚΑΥΣΩΝΑΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ


Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη
μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή
θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να
διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα
καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή
σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την
αντανάκλαση του ήλιου.
Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με
έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε
αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε
υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα
(αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους
για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
• Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε
πολύ υψηλά επίπεδα.
Aν έχετε βρέφη και παιδιά
Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να
είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν
πάντα καπέλο.
Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον
παιδίατρο.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς
φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Aν έχετε ηλικιωμένους
Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε
βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο.
Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα
πολυώροφων σπιτιών.
Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις
ζεστές ώρες της ημέρας.
Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις
θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά
εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Οι πιο έξυπνες και Σοφές Κορεατικές Παροιμίες που θα σε κάνουν να καταλα...

Step Inside The Most Densely Populated Place on Earth (Μπείτε μέσα στο πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στη Γη)

Καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη μας συνεχίζει να αυξάνεται, ορισμένες πόλεις έχουν γίνει απίστευτα γεμάτες κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε περιορισμένες συνθήκες. Σε αυτό το βίντεο, θα σας ξεναγήσουμε στα 20 πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στη Γη, από τους πανύψηλους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ μέχρι τις φτωχογειτονιές της Βομβάης. Θα διερευνήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι κοινότητες, από τον περιορισμένο χώρο έως την έλλειψη πόρων, και θα εξετάσουμε πώς αντιμετωπίζουν τις συνεχείς πιέσεις της αστικής ζωής. Αυτά είναι τα 20 πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον πλανήτη!



Στις 15 Νοεμβρίου 2022 ο κόσμος έφτασε σε ένα νέο πληθυσμιακό ορόσημο οκτώ δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή ήταν μια σημαντική στιγμή για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς ανθρώπους να αναπνέουν τον αέρα στον πλανήτη γη ταυτόχρονα. Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας - ξέρετε, δεδομένων όλων των πόρων που απαιτούνται για να συντηρηθεί ένας πλανήτης που φουσκώνει κάτω από το βάρος των ανθρώπων του - αλλά υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για να στριμώξουμε ένα σωρό ακόμα, ειδικά αν πάρουμε ένα φύλλο έξω από αυτές τις πόλεις βιβλία. Γεμίζουν θετικά τους ανθρώπους σε κάθε διαθέσιμο χώρο, ντουλάπι ή συρτάρι κουζίνας… Από το πιο διαβόητο επικίνδυνο μέρος στην ιστορία των στριμωγμένων πληθυσμών, μέχρι μέρη όπου οκτώ άτομα μοιράζονται ένα χώρο μόλις 12 ποδιών, εδώ είναι τα 20 Τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον πλανήτη.

Τα 7 χαρακτηριστικά των αχάριστων ανθρώπων

Τα 7 χαρακτηριστικά των αχάριστων ανθρώπων



Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;

Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»;
Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου;

1. Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του.

2. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του.

3. Πιστεύει πως είναι άτυχος και όλα πάνε άσχημα στη ζωή του.

4. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, ούτε ικανοποιημένος γιατί πάντα θα βρει κάτι που να μη του αρέσει ή να του λείπει.

5. Θεωρεί τους γύρω του υπεύθυνους για τη δυστυχία του και πιστεύει πως είναι το θύμα μίας περίστασης όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά.

6. Τα συναισθήματα που εκφράζει συνεχώς είναι αρνητικά.

7. Κατά συνέπεια βιώνει χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή του, χαμηλή ποιότητα ζωής, αυξημένα ψυχοσωματικά προβλήματα (πονοκέφαλοι, έλκος, μυαλγίες, σπαστική κολίτιδα, οσφυαλγία) και μεγαλύτερη επιρρέπεια στις σωματικές παθήσεις.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;

Έκφρασε ανοιχτά τα συναισθήματά σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συζητήσεις με το άτομο αυτό τα συναισθήματά σου. Εξήγησέ του πώς νιώθεις όταν σε αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Ανάφερε συγκεκριμένα περιστατικά για να μπορέσει και αυτός να καταλάβει. Ορισμένοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αρκετές φορές είναι αγενείς ή αγνώμονες. Επίσης, πολλοί θεωρούν πως το «ευχαριστώ» είναι δεδομένο. Εάν, λοιπόν, το άτομο καταλάβει ότι έκανε λάθος, θα σου ζητήσει συγγνώμη και θα προσπαθήσει να μην το ξανακάνει.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και άτομα που δε θα παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, θα θυμώσουν και θα αντιδράσουν άσχημα. Στην περίπτωση αυτή το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια άλλα προβλήματα και να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο. Εάν συμβεί αυτό, σταμάτησε την κουβέντα ευγενικά και μην τη συνεχίσεις.

Σταμάτα να είσαι τόσο γενναιόδωρος μαζί του. Εάν συνειδητοποιήσεις πως η κουβέντα μαζί του δεν έλυσε το πρόβλημα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, τότε πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο γενναιόδωρος. Οι αχάριστοι άνθρωποι δε σταματούν ποτέ να ζητάνε και να απαιτούν. Όσα περισσότερα τους δίνεις, τόσα περισσότερα περιμένουν. Σταμάτα να δίνεις σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν. Άρχισε να λες «όχι» κάθε φορά που σου ζητάνε κάτι. Πολλές φορές όταν σταματήσουν να παίρνουν απομακρύνονται και χάνονται, ψάχνοντας το επόμενο διαθέσιμο άτομο που θα τους δώσει.

Ο Καλλίμαχος τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε».

Απομακρύνσου και βοήθησε περισσότερο ανθρώπους που εκτιμούν την προσπάθειά σου. Σίγουρα αποτελεί τη δυσκολότερη επιλογή, ιδιαίτερα εάν τα άτομα αυτά είναι χρόνια στη ζωή σου, είναι όμως αναγκαία για την ψυχική σου ηρεμία και ισορροπία. Τα άτομα που είναι αχάριστα και συνεχώς ζητούν από σένα πρέπει να φύγουν από τη ζωή σου το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν γύρω σου τόσοι πολλοί άνθρωποι που σε κάνουν να χαμογελάς, να αισθάνεσαι όμορφα και εκτιμούν πραγματικά αυτό που τους δίνεις ακόμα και αν αυτό είναι μικρό. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να συνεχίζεις να αφιερώνεις το χρόνο σου σε άτομα που γκρινιάζουν και σε «εκμεταλλεύονται» συνεχώς;

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος έχει να κάνει μία πολύ σημαντική επιλογή κατά τη διάρκεια της ζωής του: Αν θα ακολουθήσει το δρόμο της ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που έχει ή το δρόμο της αχαριστίας για αυτά που δεν έχει. Είναι προσωπική του επιλογή αν θα είναι χαρούμενος ή δυστυχισμένος. Εάν, λοιπόν, ορισμένα άτομα στη δική σου τη ζωή έχουν επιλέξει το δεύτερο δρόμο, δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις δίπλα τους.

Πλησίασε περισσότερο τους ανθρώπους που σε κάνουν να χαμογελάς και εκτιμούν αυτά που τους δίνεις. Να θυμάσαι τα λόγια του Earl Nightingale: «η στάση μας απέναντι στη ζωή καθορίζει και τον τρόπο που θα μας αντιμετωπίσει η ίδια η ζωή».

Πηγή: iatronet.gr

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ; ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ




Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής


Η Δύναμη Της Νανοτεχνολογίας
Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας.

Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας.

Η Νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζεται:στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα , σε λίγο καιρό ασθένειες πού μέχρι χθες ήταν ανίατες θα καταπολεμηθούν.
Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών
Στην πληροφορική όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Σε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό με στόχο να κάνουν την ζωή των ανθρώπων καλύτερη , και ασφαλέστερη.
Στα επόμενα χρόνια τα πάντα στην ζωή μας από το ψωμί μέχρι τα ποιο πολύπλοκα αντικείμενα θα περιέχουν στοιχεία Νανοτεχνολογίας.
Η ÖKOHAUS GER χρησιμοποιεί την νανοτεχνολογία στις εξωτερικές επιφάνειες των κατοικιών της αδιαβροχοποιώντας πλήρως τα κτήρια της !
Τι είναι το Νάνο

Το Νάνο είναι ένα σωματίδιο σε υπερβολικά μικρό μέγεθος. Ένα (1) Νάνο ισούται με το 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου 10-9 η ή αν κόψουμε μία τρίχα από τα μαλλιά μας κάθετα σε 50.000 τεμ. !!!

Πώς ήλθε στην ζωή μας η Νανοτεχνολογία;

Η φύση χρησιμοποιεί την Νανοτεχνολογία στα φυτά πρώτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια Έχετε δει όλοι σας τις γνωστές δροσοσταλίδες πού υπάρχουν στα φύλλα των δένδρων όταν βρέχει. Αυτές τις δροσοσταλίδες έβλεπαν οι επιστήμονες και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς δημιουργούνται και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης τους. Τα τελευταία χρόνια χάριν στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ESEM , οι επιστήμονες αφού μεγέθυναν τα φύλλα κατά πολλά εκατομμύρια φορές , κατάφεραν να αντιληφθούν πώς δημιουργείτε αυτό το φαινόμενο. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα φυτά για να μπορούν να καθαρίζουν τα φύλλα τους από την σκόνη και άλλες ρυπαρές ουσίες ,αναπτύσσουν Νανοσωματίδια τα οποία σφραγίζουν τους πόρους των φύλλων έτσι ώστε τα ξένα σώματα να μην βρίσκουν τρόπο να σταθούν , και απλά παραμένουν πάνω στο φύλο , ενώ ταυτόχρονα δεν εμποδίζουν την αναπνοή του φυτού. Όταν τώρα βρέξει το νερό παρασύρει τα ξένα σώματα πού υπάρχουν πάνω στα φύλλα και τα καθαρίζει , την ίδια στιγμή όμως ούτε και το νερό βρίσκει πόρους να αγκιστρωθεί πάνω στο φύλλο , οπότε παραμένει και δημιουργεί τις γνωστές μας δροσοσταλίδες. Το φαινόμενο αυτό οι επιστήμονες το ονόμασαν LOTUS EFFECT και θα το βλέπετε σε όσα προϊόντα έχουν σφράγιση και προστασία με Νανοτεχνολογία.

Πώς λειτουργεί η Νανοτεχνολογία στα είδη πού εφαρμόζεται.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα υλικά ακόμη και τα ποιο λεία όπως το γυαλί και η πορσελάνη αν τα δούμε στο μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε ότι έχουν τεράστιους πόρους , αόρατους μεν στο ανθρώπινο μάτι η την υφή , αλλά όχι και στους ρυπογόνους οργανισμούς πού υπάρχουν στο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν μέσα στους πόρους των υλικών πρώτα επικάθονται λιπαρές ουσίες του περιβάλλοντος, πάνω σε αυτές τις ουσίες κάθονται τα μικροσωματίδια των διαφόρων ρύπων του περιβάλλοντος και δημιουργείται η γνωστή μας βρωμιά πού βλέπουμε σε όλες τις επιφάνειες. Όταν καθαρίζουμε μία επιφάνεια με τα γνωστά χημικά το μόνο πού επιτυγχάνουμε είναι να αφαιρούμε τις βρωμιές και ταυτόχρονα να ξανανοίγουμε τους πόρους οπότε επαναλαμβάνετε η προηγούμενη διαδικασία. Εδώ λοιπόν η επιστήμη παρεμβαίνει και υποκαθιστά την φύση δημιουργώντας το φαινόμενο LOTUS EFFECT με τεχνικά μέσα. Ψεκάζοντας την επιφάνεια μέσω του νερού η του οινοπνεύματος εκτοξεύουμε εκατομμύρια Νανοσωματίδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν τούς πόρους του υλικού δημιουργώντας έτσι μία πραγματικά λεία επιφάνεια η οποία σε λίγα λεπτά αφού το νερό η το οινόπνευμα εξατμιστεί δεν παρουσιάζει καμία διαφορά μεταξύ μιας σφραγισμένης με Νανοτεχνολογία επιφάνειας και μιας άλλης χωρίς.

Από ποια υλικά παράγεται

Ανάλογα με τις εφαρμογές των Νανοπροϊόντων χρησιμοποιούνται και διάφορα υλικά παραγωγής μερικά από αυτά είναι το Πυρίτιο, το Τιτάνιο, ο Χρυσός, το Ασήμι και Κεραμικό.
https://www.okohausger.com/news/duname-tes-nanotekhnologias.html