Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής


Η Δύναμη Της Νανοτεχνολογίας
Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας.

Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας.

Η Νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζεται:στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα , σε λίγο καιρό ασθένειες πού μέχρι χθες ήταν ανίατες θα καταπολεμηθούν.
Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών
Στην πληροφορική όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Σε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό με στόχο να κάνουν την ζωή των ανθρώπων καλύτερη , και ασφαλέστερη.
Στα επόμενα χρόνια τα πάντα στην ζωή μας από το ψωμί μέχρι τα ποιο πολύπλοκα αντικείμενα θα περιέχουν στοιχεία Νανοτεχνολογίας.
Η ÖKOHAUS GER χρησιμοποιεί την νανοτεχνολογία στις εξωτερικές επιφάνειες των κατοικιών της αδιαβροχοποιώντας πλήρως τα κτήρια της !
Τι είναι το Νάνο

Το Νάνο είναι ένα σωματίδιο σε υπερβολικά μικρό μέγεθος. Ένα (1) Νάνο ισούται με το 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου 10-9 η ή αν κόψουμε μία τρίχα από τα μαλλιά μας κάθετα σε 50.000 τεμ. !!!

Πώς ήλθε στην ζωή μας η Νανοτεχνολογία;

Η φύση χρησιμοποιεί την Νανοτεχνολογία στα φυτά πρώτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια Έχετε δει όλοι σας τις γνωστές δροσοσταλίδες πού υπάρχουν στα φύλλα των δένδρων όταν βρέχει. Αυτές τις δροσοσταλίδες έβλεπαν οι επιστήμονες και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς δημιουργούνται και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης τους. Τα τελευταία χρόνια χάριν στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ESEM , οι επιστήμονες αφού μεγέθυναν τα φύλλα κατά πολλά εκατομμύρια φορές , κατάφεραν να αντιληφθούν πώς δημιουργείτε αυτό το φαινόμενο. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα φυτά για να μπορούν να καθαρίζουν τα φύλλα τους από την σκόνη και άλλες ρυπαρές ουσίες ,αναπτύσσουν Νανοσωματίδια τα οποία σφραγίζουν τους πόρους των φύλλων έτσι ώστε τα ξένα σώματα να μην βρίσκουν τρόπο να σταθούν , και απλά παραμένουν πάνω στο φύλο , ενώ ταυτόχρονα δεν εμποδίζουν την αναπνοή του φυτού. Όταν τώρα βρέξει το νερό παρασύρει τα ξένα σώματα πού υπάρχουν πάνω στα φύλλα και τα καθαρίζει , την ίδια στιγμή όμως ούτε και το νερό βρίσκει πόρους να αγκιστρωθεί πάνω στο φύλλο , οπότε παραμένει και δημιουργεί τις γνωστές μας δροσοσταλίδες. Το φαινόμενο αυτό οι επιστήμονες το ονόμασαν LOTUS EFFECT και θα το βλέπετε σε όσα προϊόντα έχουν σφράγιση και προστασία με Νανοτεχνολογία.

Πώς λειτουργεί η Νανοτεχνολογία στα είδη πού εφαρμόζεται.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα υλικά ακόμη και τα ποιο λεία όπως το γυαλί και η πορσελάνη αν τα δούμε στο μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε ότι έχουν τεράστιους πόρους , αόρατους μεν στο ανθρώπινο μάτι η την υφή , αλλά όχι και στους ρυπογόνους οργανισμούς πού υπάρχουν στο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν μέσα στους πόρους των υλικών πρώτα επικάθονται λιπαρές ουσίες του περιβάλλοντος, πάνω σε αυτές τις ουσίες κάθονται τα μικροσωματίδια των διαφόρων ρύπων του περιβάλλοντος και δημιουργείται η γνωστή μας βρωμιά πού βλέπουμε σε όλες τις επιφάνειες. Όταν καθαρίζουμε μία επιφάνεια με τα γνωστά χημικά το μόνο πού επιτυγχάνουμε είναι να αφαιρούμε τις βρωμιές και ταυτόχρονα να ξανανοίγουμε τους πόρους οπότε επαναλαμβάνετε η προηγούμενη διαδικασία. Εδώ λοιπόν η επιστήμη παρεμβαίνει και υποκαθιστά την φύση δημιουργώντας το φαινόμενο LOTUS EFFECT με τεχνικά μέσα. Ψεκάζοντας την επιφάνεια μέσω του νερού η του οινοπνεύματος εκτοξεύουμε εκατομμύρια Νανοσωματίδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν τούς πόρους του υλικού δημιουργώντας έτσι μία πραγματικά λεία επιφάνεια η οποία σε λίγα λεπτά αφού το νερό η το οινόπνευμα εξατμιστεί δεν παρουσιάζει καμία διαφορά μεταξύ μιας σφραγισμένης με Νανοτεχνολογία επιφάνειας και μιας άλλης χωρίς.

Από ποια υλικά παράγεται

Ανάλογα με τις εφαρμογές των Νανοπροϊόντων χρησιμοποιούνται και διάφορα υλικά παραγωγής μερικά από αυτά είναι το Πυρίτιο, το Τιτάνιο, ο Χρυσός, το Ασήμι και Κεραμικό.
https://www.okohausger.com/news/duname-tes-nanotekhnologias.html