Ο αρακάς

.
Αγαπημένο σπιτικό φαγητό της μαμάς! Εύκολο, με λίγα υλικά και ετοιμάζεται σε λιγότερο από μία ώρα. Ο αρακάς έχει μια υπέροχη γλύκα που λατρεύω και όταν γίνεται λεμονάτος με μπόλικο άνηθο μπορώ να φάω κατσαρόλα ολόκληρη! Λαδερό όπως του πρέπει, γεμάτο άρωμα και αν έχεις και καλής ποιότητας αρακά ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά! (not sponsored: αγαπάμε τα κατεψυγμένα λαχανικά από Ainos S.A γιατί είναι μικρή ελληνική εταιρεία, έχουν εξαιρετική ποιότητα και πολύ καλές τιμές). Φαγάκι σπιτικό λοιπόν για σήμερα, καλοκαιρινό, πολύ εύκολο, θρεπτικό, φουλ στην πρωτεΐνη και κυρίως νόστιμο!
Υλικά
▪️1/3 της κούπας ελαιόλαδο
▪️1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪️2 - 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
▪️1 κιλό αρακάς
▪️2 τριμμένες ντομάτες
▪️1 1/2 κούπα νερό
▪️1 πρέζα ζάχαρη
▪️Αλάτι
▪️Μαύρο πιπέρι
▪️1/3 ματσάκι ανηθος ψιλοκομμένος
▪️Το χυμό από ένα λεμόνι
Αναλυτικά η συνταγή στο https://beets-me.com/2024/06/arakas-lemonatos-latheros/