«Τρώμε καρκίνο: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε» από τον π. Πρόεδρο του ΕΦΕΤ Dr. Νίκο Κατσαρό
Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.
Σύμφωνα
με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς
Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου
γνωστές:
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα
τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες,
τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των
καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που
προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον, είτε κατά την παρασκευή
τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται
παρακάτω:
Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος
Τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα
επιτρεπτά όρια. Στην
2020/09/27, Κώστας Ζάγκαλης: Γράμμα προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου
Προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Γιάννενα
Αξιότιμε κύριε Καχριμάνη!
Επιτρέψτε μου να σας απασχολήσω ακόμη μια φορά με το δύσκολο πρόβλημα των εγκαταλειμμένων ορεινών χωριών (Δρυμάδες, Πωγώνι).
Λίγες από τις δυσκολίες του προβλήματος αναφέρετε και Εσείς στην από 12-12-2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 145ο87/1125 απαντητική επιστολή σας σε προηγούμενο γράμμα μου.
Εγώ ξέρω περισσότερες δυσκολίες.