Το ανάδεμα
Συνταγή
αποκλειστικά Πωγωνήσια: το ανάδεμα. Γίνεται με τα ίδια υλικά με αυτά
της μαγειρίτσας αλλά χρησιμοποιούμε ξηρό ψωμί. Πολλοί ηπειρώτες δεν το
γνωρίζουν αλλά στο Πωγώνι το μαγειρεύουν το Πάσχα και είναι εξαιρετικά
ν
όστιμο. (φωτό: Ο. Κωστούλα)
Γαρδούμπα
Η γνωστή πωγωνήσια γαρδούμπα συνοδευμένη με χόρτα. Μοιάζει με το κοκορέτσι και είναι ιδιαίτερα εύγευστη.(φωτό: Ο. Κωστούλα)

όστιμο. (φωτό: Ο. Κωστούλα)
Γαρδούμπα


Πωγωνήσια τυρόπιτα σε παραδοσιακό ταψί.(traditional cheese pie from Pogoni, Epirus, GREECE) (φωτο: Ο. Κωστούλα)

Η χαρακτηριστική στρωμάτωση των χειροποίητων φύλλων στην πωγωνήσια τυρόπιτα. (φωτο: Ο. Κωστούλα)

Απολαύστε ένα κομμάτι πωγωνήσιας τυρόπιτας (φωτο: Ο. Κωστούλα)

Χαλβάς πολίτικος με σιμιγδάλι και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνταγή φερμένη από τους Πωγωνήσιους Κωνσταντινοπολίτες. (φωτο: Ο. Κωστούλα)

H ηπειρώτικη κασιόπιτα ή αλευρόπιτα φτιαγμένη με αλεύρι, αυγά, γιαούρτη, λάδι, λίγο βούτυρο και βέβαια χωριάτικη φέτα. Ο συνδυασμός της πίτας αυτής με μέλι (αλμυρό και γλυκό) απογειώνει τη γεύση. (an other traditional pyllo-less cheese pie from Epirus called "kassiopita") (photo: O. Kostoula)

Κομμάτι από μπατσαριά (traditional phyllo-less pie from Epirus made by spinach, wild greens, herbs, feta cheese and corn flour.Delicious! (photo: O. Kostoula)

Greek- english risoto: ριζότο που μαγειρεύτηκε στην Αγγλία αλλά με ηπειρωτικά άγρια μανιτάρια (όχι από Πωγώνι αλλά από Ζαγόρι: μαγαζί Στέρνα, Καπέσοβο) Photo: Ruth Ashbee, clinical mycologist, Leeds, UK

Ο μπακλαβάς (σαραγλί) της Πόλης (Ο. Κωστούλα)