Το ανάδεμα
Συνταγή
αποκλειστικά Πωγωνήσια: το ανάδεμα. Γίνεται με τα ίδια υλικά με αυτά
της μαγειρίτσας αλλά χρησιμοποιούμε ξηρό ψωμί. Πολλοί ηπειρώτες δεν το
γνωρίζουν αλλά στο Πωγώνι το μαγειρεύουν το Πάσχα και είναι εξαιρετικά
ν
όστιμο. (φωτό: Ο. Κωστούλα)
Γαρδούμπα
Η γνωστή πωγωνήσια γαρδούμπα συνοδευμένη με χόρτα. Μοιάζει με το κοκορέτσι και είναι ιδιαίτερα εύγευστη.(φωτό: Ο. Κωστούλα)
![](https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10151945_615747625178189_6665151073473467414_n.jpg)
όστιμο. (φωτό: Ο. Κωστούλα)
Γαρδούμπα
![](https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1511453_617306968355588_5400991330753955434_n.jpg)
![](https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10009739_599769970109288_14885065_n.jpg)
Πωγωνήσια τυρόπιτα σε παραδοσιακό ταψί.(traditional cheese pie from Pogoni, Epirus, GREECE) (φωτο: Ο. Κωστούλα)
![](https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/1975166_599770176775934_606288649_n.jpg)
Η χαρακτηριστική στρωμάτωση των χειροποίητων φύλλων στην πωγωνήσια τυρόπιτα. (φωτο: Ο. Κωστούλα)
![](https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1896909_599769703442648_1460773170_n.jpg)
Απολαύστε ένα κομμάτι πωγωνήσιας τυρόπιτας (φωτο: Ο. Κωστούλα)
![](https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1972259_599775586775393_50551644_n.jpg)
Χαλβάς πολίτικος με σιμιγδάλι και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνταγή φερμένη από τους Πωγωνήσιους Κωνσταντινοπολίτες. (φωτο: Ο. Κωστούλα)
![](https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1891220_600077143411904_639106025_n.jpg)
H ηπειρώτικη κασιόπιτα ή αλευρόπιτα φτιαγμένη με αλεύρι, αυγά, γιαούρτη, λάδι, λίγο βούτυρο και βέβαια χωριάτικη φέτα. Ο συνδυασμός της πίτας αυτής με μέλι (αλμυρό και γλυκό) απογειώνει τη γεύση. (an other traditional pyllo-less cheese pie from Epirus called "kassiopita") (photo: O. Kostoula)
![](https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10171819_603974876355464_1464773449_n.jpg)
Κομμάτι από μπατσαριά (traditional phyllo-less pie from Epirus made by spinach, wild greens, herbs, feta cheese and corn flour.Delicious! (photo: O. Kostoula)
![](https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/1560545_605180306234921_2080575840_n.jpg)
Greek- english risoto: ριζότο που μαγειρεύτηκε στην Αγγλία αλλά με ηπειρωτικά άγρια μανιτάρια (όχι από Πωγώνι αλλά από Ζαγόρι: μαγαζί Στέρνα, Καπέσοβο) Photo: Ruth Ashbee, clinical mycologist, Leeds, UK
![](https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/v/t1.0-9/10290640_615753808510904_6521200630768690470_n.jpg?oh=551a3127f6476a598d7762fb549bd247&oe=53E37167)
Ο μπακλαβάς (σαραγλί) της Πόλης (Ο. Κωστούλα)