Από τα Τρίκαλα στα Ιωάννινα: Μια υπέροχη διαδρομή στην καρδιά της Ελλάδας

Οι στάσεις μιας διαδρομής που αποτελεί μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία


Βωβούσα/Photo:Shutterstock

Η διαδρομή από τα Τρίκαλα στα Ιωάννινα είναι μια υπόθεση περίπου 2 ωρών μέσω της Εγνατίας οδού, ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμα δρόμος που συνδέει τις δύο πόλεις. Οι παλιότεροι των γνωρίζουν καλά: είναι η λεγόμενη Κατάρα η οποία, μέχρι να φτιαχτεί η Εγνατία το 2009, ήταν αυτός ο κύριος οδικός άξονας για να φτάσει κανείς από την θεσσαλική πόλη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η διαδρομή που παρουσιάζουμε μπορεί να προσθέτει χρόνο στο ταξίδι σας, ωστόσο, είναι πολύ πιο όμορφη. Περνά μέσα από έλατα, ρόμπολα και πεύκα, βλέπει στις γύρω βουνοκορφές και έχει και ένα παραπάνω οδηγικό challenge λόγω στροφών. Όμως η Κατάρα δεν είναι ένας δρόμος για όταν ο καιρός δεν είναι καλός και κυρίως τον χειμώνα. Ακόμα και από το όνομά της, καταλαβαίνετε ότι το να τον διασχίσετε δεν είναι κάτι εύκολο.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος για τον γάμο και την οικογένεια

Ομοφυλοφιλία - Homosexuality | Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος
.
 διαφύλαξης αυτής, στην υπογεννητικότητα αλλά και στην ιερότητα του γάμου και της ένωσης δυο ανθρώπων. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο On Demand περιεχόμενο της Τηλεόρασης της Πεμπτουσίας, πηγαίνοντας στην κατηγορία Εκπομπές και στη συνέχεια Σημεία και Άνθρωποι.

Τα έλεγε σε άλλη εποχή πρίν 15 χρόνια... τι έχει αλλαξει;;
.
Τα έλεγε σε άλλη εποχή πρίν 15 χρόνια... τι έχει αλλαξει;;
Κάτω τα χέρια από τον Χριστό την θρησκεία μας...τον Έλληνα...... όποιοι πρωθυπουργοι χωρίς Χριστό δεν χωράνε
Ορθόδοξης Πίστης μας…….
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος,
όλο το βίντεο εδω

COSMOTE Hints & Tips Οδηγίες εγκατάστασης εξοπλισμού Speedport Plus σε Ε...

Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ μιλάει για τον γάμο στο zougla.gr

Ο ψυχίατρος π. Βασίλειος Θερμός για την Ομοφυλοφιλία.

Μια εξαιρετικά ψύχραιμη επισκοπική έρευνα για απαντήσεις στο πολύπλοκο θέμα της ομοφυλοφιλίας , μέσα από την ψυχολογική έρευνα όλου του προβληματισμού για το θέμα (αίτια, ταυτότητα φύλλου, bulliying, ομοφοβία, κλπ), αλλά και την παρουσίαση όλων τάσεων από την παραδοσιακή θεολογία έως τις μεταμοντέρνες σύγχρονες τάσεις, με αντικειμενικότητα και ανατροπές. Από την εκπομπή "Στα Άκρα", με τη Βίκυ Φλέσσα. Η εκπομπή έγινε στις 14 Οκτωβρίου 2016 στην ΕΡΤ 2. Στό βίντεο βλέπουμε επιλογές από το δεύτερο μέρος της συζήτησης, σχετικό με την ομοφυλοφιλία.

Τι σημαίνει «ολιστική θεραπεία»?

Τι σημαίνει «ολιστική θεραπεία»?



Μια φράση που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά, χωρίς πολλές φορές να είναι κατανοητό ακριβώς το τι σημαίνει. Σημαίνει το ίδιο για όλους? Γιατί είναι τόσο σημαντική η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση? Αυτές και μερικές ακόμα ερωτήσεις θα απαντήσουμε εδώ…
Η φράση ολιστική θεραπεία αποτελείται από τις λέξεις «ολιστικός» και «θεραπεία»
Η έννοια «ολιστικός»

Ας ξεκινήσουμε με την έννοια του ολιστικού. Σύμφωνα με το Wikipedia, ολιστικός σημαίνει «που αφορά στην περιγραφή ή αντιμετώπιση ενός ζητήματος από όλες τις πλευρές». Στην περίπτωση του ατόμου, η ολιστική προσέγγιση περιλαμβάνει όχι μόνο το σώμα αλλά και τον ψυχισμό/συναισθήματα, τις νοητικές μας διαδικασίες και το πνεύμα μας, ή τις πνευματικές μας αναζητήσεις. Τα επίπεδα αυτά (και φυσικά πολύ περισσότερα υποεπίπεδα και υποομάδες αυτών), συντελούν στην ύπαρξη του κάθε ατόμου. Το υλικό ή σωματικό επίπεδο περιλαμβάνει ό,τι βλέπουμε με τα μάτια μας, αγγίζουμε με τα δάχτυλά μας, μυρίζουμε με τη μύτη μας, ακούμε με τα αυτιά μας και λέμε με τη γλώσσα μας. Το άτομό μας, όμως, αποτελείται και από ό,τι αισθανόμαστε (κάτι που συνήθως τοποθετούμε στο χώρο της καρδιάς), ό,τι σκεφτόμαστε (το οποίο πολλές φορές εξισώνουμε με τις διαδικασίες του εγκεφάλου μας) και ό,τι συνειδητοποιούμε σε πνευματικό επίπεδο. Το πνευματικό είναι ένα ενεργειακό επίπεδο και ίσως το μόνο που δεν είναι χειροπιαστό, συνεπώς και παλαιότερα δεν ήταν αποδεκτό από όλους. Στην εποχή, όμως, της κβαντικής φυσικής, με επιστήμονες όπως ο Einstein που παρουσίασε την ύλη ως καθαρή ενέργεια, ακόμα και ενεργειακά σώματα αποδεικνύονται. Για παράδειγμα, η αύρα του ατόμου επιστημονικά πλέον καταγράφεται και φωτογραφίζεται. Συνεπώς, η ενέργεια και το πνεύμα έχουν αναγνωριστεί και επιστημονικά ως υπάρχοντα και πολύ σημαντικά, αναπόσπαστα κομμάτια της εξατομικευμένης μας ύπαρξης.
Η έννοια «θεραπεία»

Δεν έχω νιώσει ποτέ τόση αγάπη από μια αγκαλιά! 🥰️❤️

Guy rescues a tiny, cracked egg and becomes Dad to a swan who follows him everywhere — even to help with holiday shopping

Intersex Greece


Πώς είναι να είσαι Ίντερσεξ; |Intersex Greece


 

Ίσως η συνέντευξη που πολύ δημοσιογράφοι θα ήθελαν…

Ίσως η συνέντευξη που πολύ δημοσιογράφοι θα ήθελαν… 

- «Θες, λοιπόν, να σου δώσω συνέντευξη;» ρώτησε ο Θεός. 

- «Αν Σου περισσεύει χρόνος», απάντησα.

Ο Θεός χαμογέλασε:

- «Έχω μια αιωνιότητα, άρα, υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνω οτιδήποτε. Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις;»

- «Τι είναι αυτό που Σε εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»

Και ο Θεός απάντησε:

• Ότι με το να αγχώνονται για το μέλλον τους, λησμονούν το παρόν τους, κι έτσι δεν ζουν ούτε το μέλλον ούτε το παρόν.

• Ότι ζουν σαν να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ, και πεθαίνουν σαν να μην έχουν ζήσει καθόλου.

• Ότι βιάζονται να αποβάλουν την παιδικότητα τους: Θέλουν να μεγαλώσουν γρήγορα και ύστερα παρακαλούν να ξαναγίνουν παιδιά.