Η βιταμίνη D παραλίγο να τον σκοτώσει. Ανέπτυξε νεφρική ανεπάρκεια από υπερβολική λήψη

Η βιταμίνη D παραλίγο να τον σκοτώσει. Ανέπτυξε νεφρική ανεπάρκεια από υπερβολική λήψη
Η υγεία του επιδεινώθηκε όταν πήγε για διακοπές δύο βδομάδων και περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα κάνοντας ηλιοθεραπεία




Ένας άνδρας ανέπτυξε νεφρική ανεπάρκεια μετά από καθημερινή λήψη δωδεκαπλάσιας της συνιστώμενης δόσης βιταμίνης D. Ο 54χρονος άνδρας από τον Καναδά λάμβανε αυτές τις υπερβολικές δόσεις για σχεδόν 30 μήνες αφότου είχε επισκεφθεί και συμβουλευτεί έναν ειδικό εναλλακτικής ιατρικής.
Η υγεία του επιδεινώθηκε όταν πήγε για διακοπές δύο βδομάδων και περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα κάνοντας ηλιοθεραπεία – η έκθεση στον ήλιο βοηθά το σώμα να συνθέσει βιταμίνη D. Τα ιατρικά τεστ έδειξαν ότι τα επίπεδα κρεατινίνης στο σώμα του ήταν εξαιρετικά υψηλά, σύμπτωμα δυσλειτουργίας των νεφρών. Οι γιατροί τότε εντόπισαν μία επικίνδυνη συγκέντρωση βιταμίνης D και ασβεστίου στο αίμα του κάτι που παρεμπόδιζε την φυσιολογική λειτουργία των νεφρών του. Ο ασθενής, ο οποίος δεν είχε ιστορικό έλλειψης βιταμίνης D λάμβανε συνολικά 8.000-12.000IU βιταμίνης D ημερησίως. Η συνιστώμενη ποσότητα λήψης βιταμίνης D για τους κατοίκους του Καναδά φτάνει στα 1.000 IU.
Οι γιατροί που εξέτασαν τον 54χρονο με επικεφαλής τον νεφρολόγο Bourne Auguste από το Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο, εξέφρασαν την ανησυχία τους πως και άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο λάθος. «Θεώρησε πως οι βιταμίνες είναι ακίνδυνες και η λογική του ήταν πως όση περισσότερη βιταμίνη D, τόσο πιο γερά θα είναι τα οστά του».
Για άγνωστους λόγους, ο ασθενής δήλωσε πως συναντούσε έναν εναλλακτικό θεραπευτή για να θεραπεύσει τις ασθένειές του. Η «ειδικός» του σύστησε να λαμβάνει οχτώ σταγόνες από ένα προϊόν ημερησίως, το οποίο περιείχε 500IU βιταμίνης D ανά σταγόνα.
Τα επίπεδα κρεατινίνης στο αίμα του αυξήθηκαν από τα 100μmol/L πριν τις διακοπές του στην Νοτιοανατολική Ασία σε 132μmol/L. Ο γιατρός θεώρησε πως ενδέχεται να υπέφερε από αφυδάτωση ή θερμοπληξία και του είπε να σταματήσει να λαμβάνει την αντιυπερτασική και τη διουρητική φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Αλλά τέσσερις εβδομάδες μετά, τα επίπεδα κρεατινίνης του έφτασαν τα 376μmol/L χωρίς όμως να έχει κάποια προφανή ασθένεια. Του συστήθηκε τότε να δει κάποιον νεφρολόγο και ήταν τότε που ρωτήθηκε για ιατρικό του ιστορικό και ανέφερε τα συμπληρώματα. Φυσικά του ζητήθηκε να σταματήσει να τα λαμβάνει όπως επίσης και να αποφεύγει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο.
Χρειάστηκε ένας χρόνος να επιστρέψει το κυκλοφορικό σύστημα του ασθενούς σε φυσιολογική κατάσταση αλλά η περιπέτεια αυτή του άφησε χρόνια νεφρικά προβλήματα και δεν αποκλείεται να χρειαστεί αιμοκάθαρση αργότερα στη ζωή του.
ΠΗΓΗ

ΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ..



Η λ έ μ φ ο ς είναι ένα υγρό μέσα στο οποίο κολυμπούν τα κύτταρα. Κυκλοφορεί στα λεμφαγγεία, στην πορεία των οποίων παρεμβάλλονται οι λεμφαδένες.

Οι λεμφαδένες εντοπίζονται :

Στις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα, στον τράχηλο , στον θώρακα και στην κοιλιά.

Οι βασικές κατηγορίες λεμφαδένων είναι:

Οι Μασχαλιαίοι , τραχηλικοι, Μηριαίοι , Βουβωνικοί

Τα Μεσοπνευμόνια Λεμφογάγγλια Τα Μεσεντέρια Λεμφογάγγλια


Το λεμφικό σύστημα συνεργάζεται στενά και με άλλα συστήματα του σώματος για να εκτελέσει αποτελεσματικά τις λειτουργίες του .

Παίζει τρεις μεγάλους ρόλους στο σώμα:

Ανοσολογική άμυνα, Απορρόφηση του λίπους, ισορροπία υγρών.

Βοηθά το ανοσο σύστημα στην καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών και φιλτράρει τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, ώστε η λέμφος να επιστρέψει καθαρή και ασφαλής στο κυκλοφορικό σύστημα, με το οποιο συνεργάζεται για τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών οξυγόνου και ορμονών από το αίμα στα κύτταρα των ιστών του σώματος.

Απομακρύνει τις πρωτεΐνες από το ενδιάμεσο υγρό, κατι πολύ σημαντικο γιατί αφενός είναι ογκώδεις για να απομακρυνθούν από τα φλεβικά τριχοειδή αγγεία, αφ ετέρου αν παραμείνουν κάνουν κατακράτηση νερού, με αποτέλεσμα την δημιουργία οιδήματος.

Αν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα μας δεν μπορεί να καταπολεμησει τις διαφορες αρρωστιες ή να απομάκρυνει τις τοξινες.Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να κρατήσουμε το υγρό του λεμφικού συστήματος μας, σε κίνηση. Αργή κίνηση της λέμφου μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια, ακόμη και σε καρκίνο, σε ορισμένες περιπτώσεις.



Ο καλύτερος τρόπος για τη βελτίωση της λέμφου είναι μέσα από κίνηση ,Τρέξιμο, άλματα, περπάτημα και οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα βοηθουν να κρατηθεί το λεμφικό υγρό σε ροή.

Εάν δεν μπορείτε να βγείτε , το τέντωμα με διατάσεις βοηθα.



Αφθονο νερό βοηθα το λεμφικό σύστημα να κάνει σωστά τη δουλειά του. Η λέμφος όπως και το αίμα, οι εκκρίσεις των αδένων, και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό περιέχουν νερό ως κύριο συστατικό τους και το σωστό ισοζύγιο υγρών είναι σημαντικό για την αποβολή των διάφορων τοξινών.



Τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε ένζυμα και οξέα τα οποία είναι ισχυρά καθαριστικά της λέμφου. Όσο πιο θρεπτική είναι η διατροφή σας και όσο λιγότερα χημικά εισέρχονται στο σώμα σας, τόσο καλύτερα λειτουργεί το λεμφικό σύστημα.

Τα τρόφιμα που διαταράσσουν το πεπτικό, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν κοινά αλλεργιογόνα, ζωικά προϊόντα χαμηλής ποιότητας, ραφιναρισμένα φυτικά έλαια και επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν χημικές τοξίνες.



Τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, από την άλλη πλευρά, παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.Ορισμένες από τις βασικές τροφές περιλαμβάνουν:• πράσινα φυλλώδη λαχανικά• σταυροειδή λαχανικά μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι • ωμέγα-3 λιπαρα οξεα • καρύδια• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Συμπερασματικα

Η λέμφος ενα εξωκυττάριο υγρό που αποτελείται από πρωτεΐνες, νερό, γλυκόζη, ηλεκτρολύτες, ένζυμα και ορμόνες Όταν εισέλθει στα λεμφαγγεία ονομάζεται λέμφος.

Ταξιδεύει μέσω των λεμφαγγείων στους λεμφαδένες όπου φιλτράρονται τα μικροβια ,δηλαδη Βακτηριδια και μυκητες τα οποία μάζεψε και καταληγουν στο πλησιέστερο λεμφαδένα όπου εξειδικευμένα λευκά αιμοσφαίρια, τα λεμφοκύτταρα, τα καταστρέφουν.


Αυξημένος αριθμός λεμφοκυττάρων κατά την καταπολέμηση της λοίμωξης θα προκαλέσει τη μεγέθυνση του λεμφαδένα.

Πρησμένοι λεμφαδένες είναι συνήθως μια ένδειξη της συνεχιζόμενης μάχης μεταξύ των λεμφοκυττάρων και των παθογόνων στοιχειων.



Συνήθως εντοπίζονται διογκωμένοι λεμφαδένες στο λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνικη χώρα.



Ο συνολικός όγκος της λέμφου σ΄ ένα ενήλικα άνθρωπο υπολογίζεται σε 20 λίτρα. Η λέμφος είναι ένα διαυγές διάφανο υγρό που αποτελείται κατά 95% από νερό.

Οι λεμφαδένες είναι μικροί σχηματισμοί μεγέθους ολίγων χιλιοστών, οι οποίοι φιλτράρουν υγρά, που κυκλοφορούν στο σώμα κι έτσι αποτελούν σταθμοί συλλογής ξένων σωμάτων, όπως βακτηριδιων ιών ή καρκινικών κυττάρων. Στη συνέχεια λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται επί των συλλεχθέντων ξένων σωμάτων εντός των λεμφαδένων και τα εξολοθρεύουν.

500-600 λεμφαδένες υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα.



Τα νοσήματα που μπορούν να δώσουν την εικόνα παθολογικής διόγκωσης είναι αρκετά, με σημαντικότερα τα εξής

Λοιμώδη νοσήματα.

Κάποιες ιογενείς λοιμώδεις νόσοι συχνά συνοδεύονται από πρησμένους λεμφαδένες, οπως η ερυθρά, η ιλαρά,η ανεμοβλογιά, ο έρπης, η λοιμώδης μονοπυρήνωση

Επίσης κάποιες μικροβιακές λοιμώξεις όπως η φυματίωση η βρουκέλλωση, η οστρακιά ενώ το ίδιο σύμπτωμα μπορεί να εμφανίζεται και σε αρκετά παρασιτικά νοσήματα όπως η τοξοπλάσμωση, η λεϊσμανίαση, η ακτινομυκητίαση

Νεοπλασίες. Σ αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα

τα κακοήθη νεοπλάσματα, λεμφώματα, λευχαιμίες και άλλα σπάνια κακοήθη νοσήματα που μπορεί να χαρακτηρίζονται από διογκωμένους λεμφαδένες.

Αυτοάνοσα νοσήματα. Τα νοσήματα του συνδετικού ιστού όπως αποκαλούνται διαφορετικά τα αυτοάνοσα, για παράδειγμα ο λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σαρκοείδωση, η αμυλοείδωση , μπορούν επίσης να συνοδεύονται από παθολογικούς λεμφαδένες.





Η ηλικία και η ευαισθησία του ασθενούς καθώς και το μέγεθος των διογκωμένων λεμφαδένων, η σύστασή τους και η διάρκεια της διόγκωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάγνωση.

Ειδικά στα μικρά παιδιά εντοπίζονται συχνά πρησμένοι λεμφαδένες, κάτι που όμως θεωρείται φυσιολογικό.



Σήμερα διαθέτουμε ένα πλούσιο διαγνωστικό και θεραπευτικό οπλοστάσιο για τη διόγκωση των λεμφαδένων, Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να δείχνουμε ούτε φόβο ούτε όμως και αδιαφορία.

Οι διογκωμένοι λεμφαδένες είναι τα καμπανάκια που χτυπούν πάντα όταν τα όργανα που φρουρούν πάσχουν από οτιδήποτε


Ορισμένοι καρκίνοι μεθίστανται καθ υπεροχήν με τη λεμφική οδό. Ανάμεσα σε αυτούς κατά κύριο λόγο είναι ο καρκίνος του μαστού και το μελάνωμα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η χειρουργική εξαίρεση τέτοιων καρκίνων συνδυαζόταν σχεδόν πάντα με σύγχρονη αφαίρεση και άλλοτε άλλων ομάδων λεμφαδένων, προς αποκλεισμό της διαφυγής του όγκου από τα στενά όρια της πρωτοπαθούς εστίας.

Έτσι η μαστεκτομή συνδυαζόταν με λεμφαδενικό καθαρισμό της σύστοιχης μασχαλιαίας κοιλότητας (10-30 λεμφαδένες).

Η επέμβαση αυτή παρείχε το πλεονέκτημα, πως όλοι οι επιχώριοι λεμφαδένες τίθεντο στη διάθεση του παθολογοανατόμου προς εξέταση, οπότε καθοριζόταν με ακρίβεια η λεμφογενής μετάσταση ή όχι. Είχε όμως το μειονέκτημα να συνδυάζεται με σοβαρές και ιδιαίτερα νοσηρές παρενέργειες, όπως κινητικά προβλήματα στον ώμο, επιμόλυνση του τραύματος, νευρικές βλάβες και λεμφοίδημα στο χέρι. Το λεμφοίδημα είναι έντονο πρήξιμο οφειλόμενο στη συσσώρευση λεμφικού υγρού.

Με το σχεδιασμό κι εφαρμογή μιας λιγότερο επεμβατικής χειρουργικής πράξης, όπως είναι η βιοψία του φρουρού λεμφαδένα, επετεύχθη η εξαφάνιση των μετεγχειρητικών επιπλοκών, η μείωση του εγχειρητικού χρόνου, ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και τελικά η βραχύτερη περίοδος ανάρρωσης.



Πηγή

Χαμένες ελπίδες - Βαλς - Roberto Scaglioni

@gulnazchilindrish

♬ Speranze perdute - Valzer - Roberto Scaglioni

Χαμένες ελπίδες - Βαλς - Roberto Scaglioni

@gulnazchilindrish

♬ Speranze perdute - Valzer - Roberto Scaglioni

Έλεγχος του στρες και Επικούρεια φιλοσοφία, Γιώργος Χρούσος

.
Ομιλία του Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Χρούσου, στο 8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Δήμου Παλλήνης (αρχαίος Γαργηττός).

Ο Γιώργος Χρούσος είναι καθηγητής και διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης καθηγητής Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν (ΗΠΑ). Είναι μεταξύ των 250 πλέον καταξιωμένων κλινικών ερευνητών του κόσμου και ονομάστηκε “Δρ Στρες” για τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις των νευροβιολογικών και ενδοκρινολογικών μηχανισμών του στρες. Συνέγραψε περισσότερες από 1.100 επιστημονικές εκδόσεις, επιμελήθηκε 29 βιβλία, ενώ τα έργα του έχουν αναφερθεί περισσότερες από 130.000 φορές. Είναι ο κλινικός παιδίατρος ή ενδοκρινολόγος με τις περισσότερες αναφορές στον κόσμο και ο 37ος πλέον αναγνωρισμένος επιστήμονας στον κόσμο. (περισσότερα στο
https://el.wikipedia.org/wiki/Γεώργιο.... Έχει λάβει το ύψιστο Βραβείο Fred Conrad της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

''Ε Ξ Υ Π Ν Η ... Κ Α Ρ Τ Α'' (Smart Card)❌❌❌

Πασχαλινά Διηγήματα // «Η ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη [Audio...

.
Η ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΑ – Πασχαλινό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το διήγημα «Η Βλαχοπούλα» δημοσιεύεται πρώτη φορά το 1892 και συγκαταλέγεται στα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Η Φλώρα, στα οχτώ της χρόνια, όταν έχασε τον πατέρα της, στέλνεται ως ψυχοπαίδι στο σπίτι ενός πλούσιου Αθηναίου. Μετά από χρόνια όταν η γυναίκα του πέθαίνει, εκείνος αρχίζει να την βλέπει ερωτικά ώσπου μια μέρα αποπειράται να την βιάσει. Επιστρέφει στο χωριό της, όπου η μητέρα της προσπαθεί να την παντρέψει, ωστόσο το φευγιό από το σπίτι που δούλευε και η επιστροφή της, δίνει λαβή για φήμες που θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπειά της. Λόγω αυτού του γεγονότος το να βρεί σύζυγο μοιάζει αδύνατο. Όμως ένας νεαρός στρατιώτης, ο Ζήσος, που γνώριζε απο την Αθήνα και την είχε ερωτευθεί, θα τη ζητήσει σε γάμο και θα την κάνει γυναίκα του μία εβδομάδα μετά το Άγιο Πάσχα.

Ζαγοροχώρια (3 μέρες-4 εποχές) 🇬🇷 Μαγική Ήπειρος

.
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΑΜΕΣΑ;;; Η ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ........
ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ;;;
"Κόβουν σκόπιμα τον δεσμό του πλακούντα νωρίς, στερώντας στο μωρό το 30% του αίματος που είχε σχεδιάσει η φύση να λάβει καθώς και τα πιο σημαντικά αντισώματα που περνάνε στο τέλος με την ροή της σύνδεσης μητέρας-βρέφους;;;"
Φυσικό θα ήταν το νεογέννητο να μένει στο στήθος της μητέρας τουλάχιστον μία ώρα μετά τη γέννηση.
Για αυτό το λόγο ο ομφάλιος λώρος έχει μήκος 50 έως 60 εκατοστά, που χρειάζονται για να φτάσει το μωρό στο στήθος της μητέρας.
Και δεν μιλάω μόνο για την καλύτερη σύνδεση της μητέρας και του μωρού, και την μη βίαιη αποκοπή τους, αλλά και για την μετάγγιση αίματος από τον πλακούντα στο μωρό.
Το ένα τέταρτο του αίματος του νεογέννητου βρίσκεται ακόμα στον πλακούντα κατά τη γέννηση, και αν αφήσουμε τον ομφάλιο λώρο ανέπαφο για τουλάχιστον 25 λεπτά, το μωρό θα απορροφήσει το υπόλοιπο αίμα και δεν θα πάσχει από αναιμία,
και ίκτερο όπως συμβαίνει συχνά.
TA ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
Τα βλαστοκύτταρα προκύπτουν από τη σύλληψη και βρίσκονται στον πλακούντα, το εξωτερικό όργανο που ταΐζει το μωρό για 9 μήνες.
Τα βλαστοκύτταρα του μωρού είναι ευφυή κύτταρα που μεταφέρονται από τον πλακούντα στον οργανισμό του νεογέννητου, εκτός από τις περιπτώσεις που ο ομφάλιος λώρος κόβεται/σφίγγεται για 25 λεπτά λόγω ενδεικτικής μετάγγισης αίματος από τον πλακούντα (150ml).
Επιπλέον, αυτά τα βλαστοκύτταρα επιδιορθώνουν τυχόν ανωμαλίες μετά τον τοκετό και βλάβες του μωρού .
Καταλάβατε τώρα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες που συλλέγουν τα βλαστοκύτταρα αυτά και το πολύτιμο αίμα του μωρού για διάφορους σκοπούς αναζωογόνησης και κατασκευής καλλυντικών.
Σύμφωνα με τον DITTY DEPNER - Θεραπευτή και Ιδρυτή του The Holistic Renaissance Concept και Σύμβουλο Ολιστικής Γονιμότητας) Δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια αυτά τα οποία γράφει η ανάρτηση. Εγώ θεώρησα ότι το σωστό είναι να ενημερωθείτε.
(Από Lisa Dan)

Νίκος Καζαντζάκης


«Άκουγε ο παπά-Φώτης την καμπάνα να χτυπάει γιορτερά και να διαλαλεί πως ο Χριστός γεννήθηκε, πως κατέβηκε στη γης να σώσει τον κόσμο. Κούνησε το κεφάλι, αναστέναξε.
-Άδικα, άδικα Χριστέ μου, μουρμούρισε. Κοντεύουν δύο χιλιάδες χρόνια, κι ακόμα... ακόμα σε σταυρώνουν. Πότε θα γεννηθείς, Χριστέ μου, να μη σταυρωθείς πια, να ζεις μαζί μας αιώνια;»
― Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους. Να περάσετε το Πάσχα με υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη!

Amazing Baby Goat On Vertical Face Of Arjuna's Penance

.
Το χαριτωμένο κατσικάκι παλεύει να βρει το δρόμο της επιστροφής στη μαμά. Ήταν εκπληκτικό πώς φαινόταν να κολλάει σαν κόλλα στον λείο και σχεδόν κάθετο τοίχο. Βίντεο που τραβήχτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2007 στο Mamallapuram της Ινδίας.

Ιερά Μονή Κιπήνας Τζουμέρκα Ιωαννίνων

Κρίση Μέσης Ηλικίας και Πως να Την Ξεπεράσεις (15 βίντεο)

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου την Κρίση Μέσης Ηλικίας ως μια περίοδο κατα την οποία βλέπεις μεσήλικες να φορούν στενά παντελόνια και να αγοράζουν ακριβά αμάξια. Ναι, συμβαίνει κι αυτό. Αλλά το κλισέ της συμπεριφοράς ίσως απέχει απ την πραγματικότητα του συναισθηματικού μας κόσμου.

Πολλοί απο εμάς, άντρες και γυναίκες, φτάνουμε σε ένα στάδιο της ζωής μας όπου νιώθουμε σα να μας έχει προλάβει ο χρόνος. Σα να μην είμαστε πλέον στην ακμή μας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να περάσουμε μια περίοδο υπαρξιακής κρίσης που επηρεάζει τη ζωή, τις σχέσεις και την καριέρα μας.

Μονή Βελλά. Η Ηπειρώτικη φωλιά της Ορθοδοξίας και των γραμμάτων από ψηλά

Το μoναστήρι της Ηπείρου όπου ο Κατσιμήτρος και οι στρατιώτες του σταμάτησαν την Ιταλική εισβολή στο καλπακι ιωαννινων Στην Ηπειρο Ονομάζεται Ιερά Μονή Παναγίας Βελλά Στο εσωτερικό της σήμερα στεγάζεται Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων (ΑΕΑ) Βελλάς Ιωαννίνων και αποτελεί συνέχεια της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων, η οποία μετονομάστηκε σε ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων και ανωτατοποιήθηκε σε Σχολή Πανεπιστημιακού Επιπέδου (ΠΕ) τετραετούς φοιτήσεως, όπως και οι άλλες τρεις ομοιόβαθμες Σχολές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης.
οι τέσσερις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βελλάς Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης «μετονομάζονται σε Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (Α.Ε.Α.). Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες καταρτίζουν στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, παρέχουν εκπαίδευση και χορηγούν πτυχία ισότιμα με εκείνα των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η λειτουργία των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2007−2008».
Η ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων άρχισε τη λειτουργία της το ακαδημαϊκό έτος 2007−2008 με δύο Προγράμματα (Τμήματα) Σπουδών: α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών (με οκτώ εξάμηνα σπουδών), και β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής (με οκτώ εξάμηνα σπουδών), με την εισαγωγή φοιτητών και φοιτητριών μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
Σκοπός της Τριτοβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης – συνεπώς και της ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων – είναι η ανάδειξη και κατάρτιση Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους
Πρόσβαση στα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου ισότιμου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εφόσον είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ειδικά δε για τα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών γίνονται δεκτοί μόνο άρρενες υποψήφιοι.
Επίσης:
4.4 Πρόσβαση στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίων Εκκλησιαστικών Λυκείων σε ποσοστό 10% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
#epirus #ioannina #greece #visitepirus #ioanninagreece

Μονή Σώσινου Το "Κρεμαστό Μοναστήρι" Του Πωγωνίου Από Ψηλά


Μονή Ευαγγελίστριας (Σώσινου) Άνω Παρακαλάμου Στα Ιωάννινα Και λίγο παρά έξω απο το καλπάκι Ιωαννίνων Σε μια στρατηγική θέση που ελέγχει όλα τα περάσματα, λίγο πριν την είσοδο του Άνω Παρακαλάμου, βρίσκεται ο Ιερός Λόφος Σώσινο καθώς και η Μονή Σωσίνου (1598), που είναι αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση. Η θέα προς την κοιλάδα του Καλαμά και τις διαδοχικές οροσειρές στο βάθος είναι υποβλητική. Στα χρόνια του δεσποτάτου της Ηπείρου, πολύ πιθανό στα ερείπια αρχαίου θεάτρου, χτίστηκε το μοναστήρι του Σώσινου από κάποιον που το όνομα του ήταν Σώσινος. Ο Ηγεμόνας της Βλαχιάς Νιάγος Βοεβόδας λίγο αργότερα, τον 16ο αιώνα καθιέρωσε τακτική επιχορήγηση για το Σώσινο. Έπειτα το μοναστήρι καταστράφηκε. Το 1598 πάνω στα χαλάσματα, ο άρχοντας Ιωάννης Σιμωτάς έχτισε νέο μοναστήρι και το πλούτισε με κάθε είδους έπιπλα, σκεύη και βιβλία, καθώς και με κοπάδια, καταστήματα, και πολλά κτήματα. Για να είναι ανεξάρτητο το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «το Σώσινο», ο Σιμωτάς το ανέδειξε «Πατριαρχικό Σταυροπήγιο», όταν κτιζόταν ένα τέτοιο μοναστήρι, στελνόταν από το πατριαρχείο σταυρός, τον οποίον «έμπηγαν» στα θεμέλια. Η ανεξαρτησία της μονής σφραγίσθηκε με το πρώτο «Σιγίλιο», το επίσημο πατριαρχικό και συνοδευτικό έγγραφο, γραμμένο σε περγαμηνή υπογεγραμμένο από τον Πατριάρχη και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, σφραγισμένο με μολύβδινη «βούλα», που κατά την τουρκοκρατία είχε ισχύ διατάγματος. Κατάφερε δε ο Άρχοντας, το πρώτο «Σιγίλιο» του μοναστηριού να το προσυπογράψει ο τότε Επίσκοπος Βελλάς Μαννασής, ώστε να μην μπορεί να αμφισβητεί κανείς την αυτονομία του.
Ο ηγούμενος του μοναστηριού διοικούσε και εξουσίαζε τη χώρα Πογδόριανη που ονομάζονταν Εξαρχία Πογδόριανης ή Εξαρχία Σωσίνου, η οποία βρίσκεται μέσα στα όρια του μοναστηριού. Χτισμένο ψηλά στον Βασιλικό του θρόνο το Σώσινο συνεχίζει ως σήμερα να αγκαλιάζει τις ψυχές των πιστών του. Αιώνες τώρα οι Πογδοριανίτες γιορτάζουν το μοναστήρι με πλήθος εκδηλώσεων τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπως έμαθαν από τους γονείς και τους παππούδες τους. Αιώνες τώρα τραγουδούν με το Δώριο τρόπο των αρχαίων Ελλήνων και των επιρροών της Βυζαντινής Μουσικής, το πολυφωνικό τραγούδι. Από το 2007 ξεκίνησε η ανακατασκευή του μοναστηριού. Ο τότε Νομάρχης Αλέκος Καχρημάνης φρόντισε ώστε να δωθούν 2.8 εκ. να αναστηλωθεί και να γίνει ο δρόμος.
(ήπειρος Ιωάννινα καλπάκι Μονή Σωσινου χωρίο Παρακάλαμος Πωγωνίου)
#ioannina #visit_epirus ioanninagreece #kalpaki #ioanninabars #ioanninalake #ioanninacity #ioanninacastle #ioanninaphotography

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΨΗΛΑ IOANNINA KEFALOVRYSO MARTYR VILLAGE AERIAL VIEW

AERIAL VIEW WITH DJI SPARK DRONE OF KEFALOVRYSO VILLAGE IOANNINA CITY IN GREECE EPIRUS
Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων Το Κεφαλόβρυσο, είναι ένα από τα χωριά Δήμου Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων Το παλιό όνομά του ήταν Μιτζιντέι. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Βαλαώρα. Στην απογραφή του 2001 είχε 1040 κατοίκους, όλοι βλάχοι. Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που απασχολούνται στο (μοναδικό) εργοστάσιο, τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου - Χυτήρια και Ελασματουργία (θυγατρική της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων), όπου κόβονται τα ελληνικά νομίσματα του ευρώ, καθώς επίσης κατασκευάζει κάλυκες και ταινίες χαλκού Πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το Κεφαλόβρυσο ήταν από τα πλουσιότερα χωριά του Πωγωνίου. Οι κάτοικοι του ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία και υπολογίζεται ότι οι κάτοικοι του διατηρούσαν περί τα 40.000 πρόβατα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 οι περισσότεροι κάτοικοι μετανάστευσαν σε Αθήνα, και Γερμανία. Το Κεφαλόβρυσο είναι ένα από τα τέσσερα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, τα οποία πυρπόλησαν οι Γερμανοί κατά την Κατοχή. Το 1952, ο Κώστας Κλουβάτος πραγματοποιεί την πρώτη χωροπλαστική στο Κεφαλόβρυσο (Μνημείο θυμάτων κατοχής). Σύμφωνα με μαρτυρίες, το χωριό ιδρύθηκε από τον τσέλιγκα Φώτη Νάστα και στη συνέχεια ήρθαν και άλλες φάρες (σόγια) κατά το 1840. Όλα τα σόγια διέθεταν πριν τον Β´ παγκόσμιο πόλεμο κατοικίες και στη Βόρεια Ήπειρο την οποία οι περισσότεροι από τους κατοίκους θεωρούν πατρίδα τους.

DroneworX TS 1/ 337

Ηγουμενίτσα. Οι Χαρταετοί Της Καραντίνας Από Ψηλά.. Kites Of Quarantine From Above (Mavic Air 2)

Μολυβδοσκέπαστη. Το φυσικό οχυρό της Ηπείρου με τον τρούλο που μετέτρεψαν σε πυρομαχικά. από ψηλά

.
Η μονή μολυβδοσκεπαστου Βρίσκεται Σε Κοντινή Απόσταση Από το Μπουραζάνι Ιωαννίνων Και το Χωριό Μελισσοπετρα, η μονή χρησιμοποιήθηκε ως οχυρό απο τον ελληνικό στρατό οποίος μετέτρεπε τις μολύβδινες πλάκες του τρούλου σε πυρομαχικά κατά την εισβολή των Ιταλών, επίσης στο βίντεο θα δειτε και την μεσογεφυρα στο μπουραζανι οπού ανατινάχθηκε απο τον ελληνικό στρατό προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση των Ιταλών, την γέφυρα και τις οχυρωμένες σκοπιές στο μπουραζανι στην ήπειρο στον νομό Ιωαννίνων

Girl Stunned Everyone On The Stage

Θάνος Ασκητής : Τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μία σχέση

Θάνος Ασκητής : Παραθέτει τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μία σχέση. Ο γάμος και οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν τελειώνουν έτσι ξαφνικά, αλλά μετά από αμέλεια και αδιαφορία

Είναι γεγονός ότι αν το ζευγάρι δεν βάλει προτεραιότητα τη σχέση του, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει στο γραφείο του ειδικού θεραπευτή. Στην καλύτερη περίπτωση, αν είναι ευαισθητοποιημένο και δεν θέλει να χωρίσει. Διότι η άλλη λύση είναι το γραφείο του δικηγόρου.

Ο δρα. Θάνος Ασκητής αναφέρει 12 καταστάσεις που σκοτώνουν μια σχέση.

1. Υπάρχει πολλή οικειότητα, εξαιτίας της οποίας απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι. Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Όταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, η μαγεία αρχίζει και χάνεται. Όπως για παράδειγμα στο μπάνιο αν είναι και ο σύντροφός μας μέσα.
2. Πολλές ώρες μαζί, όπου δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε πια. Ξοδεύουμε όλο τον χρόνο μας μαζί φτάνοντας στην πλήξη και στην ανία. Πόσο μάλλον όταν δουλεύουμε και μαζί!

3.
 Θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, από τη σχέση μας μέχρι ότι ο άλλος δεν έχει τίποτα για να μας εκπλήξει. Κι όμως, πόσο έξω πέφτουμε, όταν μαθαίνουμε ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα από εμάς. Ή όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει ανάμεσά μας! Αλήθεια, τι βρίσκει σε αυτό το άλλο πρόσωπο που εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε;

4. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον έναν προς τον άλλον, καθώς θεωρούμε ότι ξέρουμε τα πάντα για τον σύντροφό μας. Έχετε σκεφτεί όμως πόσο θα μπορούσε να σας εκπλήξει αυτός ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται χρόνια απέναντί σας; Πολλές φορές χρειάζεται ένα μικρό γαργάλημα από τον έναν προς τον άλλον για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα ή ενδιαφέροντα.

5. Δεν υπάρχει επικοινωνία, που σημαίνει ότι επικοινωνούμε με λάθος τρόπο, καταλήγοντας πολλές φορές στην ασυνεννοησία. Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να δει ή και να ακούσει την άποψη του άλλου.

6. Υπάρχει πολλή επικοινωνία, ναι, καλά διαβάσατε! Δεν είναι μόνο η κακή μορφή επικοινωνίας, είναι και η υπερβολικά μεγάλη ποσότητα όπου μιλάμε για τα πάντα. Από το ποιος μου έκανε like στο F/B μέχρι ποια ώρα θα βάλω αύριο πλυντήριο. Πόσο ακριβώς κιμά πήρα και τι ακριβώς είπε στον σύντροφό μου ο συνάδελφός του στη δουλειά, πόσους καφέδες ήπιε…

Δεκάδες τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, λες και είναι η τελευταία μας μέρα! Και αυτή λοιπόν είναι μια κακή μορφή επικοινωνίας, όπου χάνεται εντελώς το μυστήριο. Δεν προλαβαίνει να λείψει ο ένας στον άλλον, να τον επιθυμήσει, να θέλει να τον δει όταν γυρίσει στο σπίτι.

Μπορεί να λέμε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση, αλλά μην το παρακάνετε.

7. Πίεση που καταλήγει σε καταπίεση στο πέρασμα του χρόνου. Η παραπάνω μορφή επικοινωνίας, όπου θέλουμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή και ώρα πού είναι ο σύντροφός μας και τι κάνει.

Ποιοι είναι γύρω του, τι σκέφτεται, πώς αισθάνεται με εμάς και τη σχέση μας, είναι θέμα χρόνου πότε θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ακόμη και το ενδιαφέρον και η επιθυμία να ακούσει ο ένας τον άλλον θα καταλήξουν σε τεράστια/αφόρητη πίεση.

8. Ο ένας σύντροφος αρχίζει να αισθάνεται ασφυξία. Το βλέπουμε αρκετά συχνά στα ζευγάρια, όπου ο ένας θέλει να βρίσκεται διαρκώς με τον άλλον, να ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους μαζί.

Το αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου είναι να αναπτύσσεται εξάρτηση από τον έναν, που δυστυχώς αρχίζει -ή, μάλλον πιο σωστά, έχει αρχίσει εδώ και καιρό- να κρέμεται από τον άλλον. Που έχει κουραστεί να… κουβαλάει το βάρος στους ώμους του και θέλει να το ξεφορτωθεί.

Ασφυκτιά, πνίγεται και θέλει να φύγει, να αναπνεύσει φρέσκο αέρα. Είναι απαραίτητο λοιπόν ο καθένας να έχει τον προσωπικό του χρόνο και χώρο.

9. 
Η ζηλοτυπία είναι ένα από τα προβλήματα στα ζευγάρια, όπου οι συνεχόμενες σκηνές και η έλλειψη προσωπικού χώρου και χρόνου αρχίζουν και δυσκολεύουν τη συμβίωση.

Και όταν λέμε ζηλοτυπία, δεν εννοούμε τη ζήλια, αλλά μια πολύ διαφορετική παθολογική κατάσταση όπου πλάθονται παρανοϊκά σενάρια απιστίας. Το ζηλότυπο άτομο φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του που πιστεύει πως είναι αληθινά ή θα βγουν αληθινά.

10. Η ερωτική επαφή γίνεται πηγή άγχους. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ψυχολογικό ή οργανικό, και μπαίνουμε στη διαδικασία να το κουκουλώνουμε για να μην εμφανιστεί ξανά και ρεζιλευτούμε.

Ξεκινούν παρανοήσεις σε σχέση με αυτή την αποφυγή, προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε για να απαλύνουμε το άγχος και τον φόβο της αποτυχίας. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Και γίνονται δύσκολα για κάτι που θα μπορούσε τόσο εύκολα να λυθεί. Αν το ζευγάρι αντί να αποσιωπήσει ή να θυμώσει με το πρόβλημα και να αποφύγει τις συνευρέσεις, απευθυνόταν στον ειδικό.

Στον θεραπευτή που μπορεί να ακούσει το πρόβλημα και να κατευθύνει στη λύση του.

11. Τα χρήματα! Μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που διαφωνούσαν σχετικά με τα χρήματα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να χωρίσουν απ? ό,τι τα άλλα.

Μια διαφορά στη φιλοσοφία σχετικά με τις δαπάνες και τα έξοδα μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια, δυσφορία και απομάκρυνση στο ζευγάρι. Ακόμα και από μελέτη του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας βλέπουμε κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Καθώς η κρίση προχωρά, η σχέση και η ερωτική ζωή πάσχουν.

12. Ο γάμος δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Οταν η σχέση μένει πίσω και μπροστά έρχεται οτιδήποτε άλλο, τότε είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεχαστούμε μεταξύ μας.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η σχέση είναι σαν μια ωραία γλάστρα με ένα πολύ όμορφο φυτό. Αν δεν το φροντίσουμε, δεν το ποτίσουμε, δεν το βάλουμε στο φως, δεν το λιπάνουμε, θα πεθάνει!

Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια στη σχέση για να μην αποξενωθούμε και πεθάνει και αυτή.

Ήταν 12 πράγματα που οι περισσότεροι κάνουν στις σχέσεις τους και τα οποία οδηγούν στον χωρισμό.

Οἱ ἥρωες τοῦ 1821 ζωντανεύουν καὶ σοῦ μιλοῦν. Τί θά ἔλεγαν ἐάν ζοῦσαν σήμερα.

Γνωρίστε την ξανθούλα το άπουλο πιτσουνάκι

Η φοράδα προστατεύει το νεογέννητο πουλάρι από μια ομάδα άγριων επιβήτορων

.
Η φοράδα προστατεύει το νεογέννητο πουλάρι από μια ομάδα άγριων επιβήτορων
Μετά τη γέννηση, ένα πουλάρι γεννήθηκε στα βουνά της Μοντάνα. Πριν το νεογέννητο προλάβει να περπατήσει, μια ομάδα εργένηδων άγριων επιβήτορων μάστανγκ προσπάθησε να διεκδικήσει τη φοράδα που λίγα λεπτά πριν είχε γεννήσει ένα πουλάρι.
Αυτό που ακολουθεί είναι η προσπάθεια της φοράδας να προστατεύσει το πουλάρι της από τις προόδους των εργένηδων άγριων επιβήτορων μάστανγκ. Είναι απίστευτο πώς αυτό το προστατευτικό μητρικό ένστικτο χτυπάει σωστά
Μακριά. Το πουλάρι δεν στεκόταν ακόμα και δεν άφηνε κανέναν και τίποτα να πλησιάσει το πολύτιμο μωρό της. Τελικά επανενώθηκε με την οικογένειά της. Ένας επιβήτορας και μια άλλη φοράδα με ένα πουλάρι. Τη βοήθησαν και η ομάδα των άγριων επιβήτορων τελικά τα παράτησε.