Έλεγχος του στρες και Επικούρεια φιλοσοφία, Γιώργος Χρούσος

.
Ομιλία του Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Χρούσου, στο 8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Δήμου Παλλήνης (αρχαίος Γαργηττός).

Ο Γιώργος Χρούσος είναι καθηγητής και διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης καθηγητής Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν (ΗΠΑ). Είναι μεταξύ των 250 πλέον καταξιωμένων κλινικών ερευνητών του κόσμου και ονομάστηκε “Δρ Στρες” για τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις των νευροβιολογικών και ενδοκρινολογικών μηχανισμών του στρες. Συνέγραψε περισσότερες από 1.100 επιστημονικές εκδόσεις, επιμελήθηκε 29 βιβλία, ενώ τα έργα του έχουν αναφερθεί περισσότερες από 130.000 φορές. Είναι ο κλινικός παιδίατρος ή ενδοκρινολόγος με τις περισσότερες αναφορές στον κόσμο και ο 37ος πλέον αναγνωρισμένος επιστήμονας στον κόσμο. (περισσότερα στο
https://el.wikipedia.org/wiki/Γεώργιο.... Έχει λάβει το ύψιστο Βραβείο Fred Conrad της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.