Πώς αποψύχουμε το κρέας

 Οι 3 τρόποι για σωστό ξεπάγωμα (απόψυξη) κρέατος

1ος τρόπος
Τοποθετούμε το κρέας μας ή τα μπιφτέκια μας σε ένα πιάτο.
Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε 24 ώρες να ξεπαγώσουν.

2ος τρόπος
Βάζουμε σε ένα μπολ νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα σακουλάκι αποθήκευσης και αφαιρούμε τον αέρα.
Τοποθετούμε το σακουλάκι στο μπολ με το νερό και φροντίζουμε να είναι βυθισμένα.
Αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Αλλάζουμε το νερό κάθε 30 λεπτά.
Δεν τα βάζουμε σκέτα τα κομμάτια κρέατος μέσα στο νερό.

3ος τρόπος
Κρατάμε το κρέας τυλιγμένο στη μεμβράνη και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Φροντίζουμε να είναι απλωμένα στο πιάτο και όχι το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στο πρόγραμμα defrost, και ξεπαγώνουμε.